• Over So Celebrate!
  • Contact
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate!

Because life is a party

  • Home
  • Food & Drinks
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Decoratie
    • DIY
    • Tafel dekken
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Pasen
    • Halloween
    • Kerst
    • Valentijn
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Themafeesten
  • Tips & Tricks

Amuses & borrelhapjes Eten & Drinken Recepten

Borrelhapje: witlofschuitjes met roquefort & appel

Dit recept is zó lekker! Mijn biologische vader maakte het laatst als borrelhapje op zijn verjaardag en ik was verkocht. Ik hou eigenlijk helemaal niet van witlof, maar het bittere past echt perfect bij de andere ingrediënten van deze heerlijke witlofschuitjes.

Wat heb je nodig voor deze witlofschuitjes?

Voor twaalf stuks heb je nodig:

  • 1/2 Granny Smith appel
  • 100 gram Roquefort
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 takjes verse peterselie
  • 12 blaadjes witlof (2 grote witlof is voldoende)
  • citroensap
  • 30 gram walnoten

Hoe maak je de witlofschuitjes?

Bak de spekblokjes uit. Hak de walnoten grof. Hak de peterselie fijn. Meng de afgekoelde spekblokjes met de walnoten en de peterselie in een kommetje. Was de appel en snijd hem doormidden. Schil de helft en verwijder het klokhuis. Snijd de halve appel in hele kleine blokjes en sprenkel er wat citroensap overheen, zodat de appel niet verkleurt. Snijd de roquefort in kleine stukjes en meng dit door de appelblokjes heen in een tweede kommetje.

Haal nu 12 blaadjes van de witlof af. Spoel de witlofblaadjes goed af en dep ze droog met keukenpapier. Sprenkel er wat citroensap overheen om te voorkomen dat de blaadjes verkleuren. Leg de blaadjes op een schaal of plank, of presenteer voor iedere gast een witlofschuitje apart op een bordje. Verdeel eerst het appelmengsel met de roquefort over de witlofschuitjes. Strooi daarna het mengsel van noten, spekjes en peterselie eroverheen.

Borrelhapje: tips voor de witlofschuitjes

Het fijne van dit hapje is dat je het prima een uur of 3 van tevoren kunt maken en aan de lucht kunt bewaren. De blaadjes witlof blijven knapperig en het mengsel gaat er niet minder lekker om smaken! Mocht je nou niet zo van roquefort houden, dan kun je het eventueel ook weglaten. Maar dan mis je wel wat pittigheid!

Ik vind zelf 100 gram roquefort best veel. Dus als je er niet zo van houdt, kun je er ook voor kiezen om gewoon wat minder kaas toe te voegen. Heb je nog vragen over dit borrelhapje, of heb je de witlofschuitjes gemaakt en wil je jouw ervaring delen, laat hieronder dan even een reactie achter. Vind ik altijd heel leuk om te lezen!

So Celebrate… witlof!

Meer leuke blogs:

  • Hartige Paasmuffins met courgetteHartige Paasmuffins met courgette
  • 5x gezonde dipsaus voor rauwkost of chips5x gezonde dipsaus voor rauwkost of chips
  • Feestelijke spring rolls met eend of garnalen (recept)Feestelijke spring rolls met eend of garnalen (recept)
  • Antipasti platter: Italiaanse borrelplankAntipasti platter: Italiaanse borrelplank


Leave a Comment

About Saskia de Laat

Saskia is de drijvende kracht achter So Celebrate!. Ze is gek op (het organiseren van) feestjes. Haar motto? Het leven is een feestje, So Celebrate! Saskia richtte al eerder de populaire kerstblog Christmaholic.nl op.

« Stedentrip Lissabon: zo maak je er een feestje van!

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het leven is een feestje!

Feestkoken, feestjes vieren en van elk moment een klein feestje maken... Ik hoop je met alle recepten, ideetjes, tips & tricks op deze blog te inspireren om nóg meer te genieten van het leven. Life is a party, So Celebrate! Lees meer...

Zoeken

Laatste recepten

Borrelhapje: witlofschuitjes met roquefort & appel

Borrelhapje: witlofschuitjes met roquefort & appel

Heerlijke voorjaarscocktail: mimosa’s met mango

Heerlijke voorjaarscocktail: mimosa’s met mango

Advertentie

Pinteresting!

Laatste blogs

Borrelhapje: witlofschuitjes met roquefort & appel

Borrelhapje: witlofschuitjes met roquefort & appel

geplaatst in Amuses & borrelhapjes, Eten & Drinken, Recepten

Stedentrip Lissabon: zo maak je er een feestje van!

Stedentrip Lissabon: zo maak je er een feestje van!

geplaatst in Tips & Tricks

Heerlijke voorjaarscocktail: mimosa’s met mango

Heerlijke voorjaarscocktail: mimosa’s met mango

geplaatst in Eten & Drinken, Feestdagen, Feestdrankjes & cocktails, Pasen, Recepten, Seizoenen, Voorjaar, Zomer

Paashangers maken van rietjes

Paashangers maken van rietjes

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

Hartige Paasmuffins met courgette

Hartige Paasmuffins met courgette

geplaatst in Amuses & borrelhapjes, Eten & Drinken, Feestdagen, Ontbijt & Lunch, Pasen, Recepten, Seizoenen, Voorjaar

Paaseieren van mos maken

Paaseieren van mos maken

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Pasen, Seizoenen, Tafel dekken, Voorjaar

Copyright © 2018 · Divine theme by Restored 316