• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Amuses & borrelhapjes Eten & Drinken Recepten Voorgerechten & Hoofdgerechten

Hawaiiaans feestgerecht: Tuna Poke

tuna poke hawaii receptIk at dit traditionele Hawaiiaanse voorgerecht voor het eerst in California, in het geweldige restaurant ‘Sam’s Chowder House’. Ik heb het toen ik weer thuis was gelijk proberen na te maken (met wat hulp van het internet). Daaruit is dit heerlijke recept gekomen!

Voorgerecht voor sushilovers

Hawaiiaanse Tuna Poke combineert het heerlijke van sushi (goddelijke rauwe tonijn!) met de culinaire geheimen van de Aziatische keuken. Gember, pittige chili, limoen, bosui en nog veel meer lekkers. Tuna poke (spreek uit po-keh) smaakt niet alleen goddelijk, het ziet er ook nog eens heerlijk uit. En het is een perfect begin van een Aziatisch of Hawaiiaans etentje! Goede roodkleurige tonijn vind je trouwens niet bij de Appie Happie, maar op de markt, bij de visboer of de groothandel (Sligro, Makro).

Hawaiiaans feestgerecht: heerlijke Tuna Poke
Recipe Type: Koud Hawaiiaans Voorgerecht
Cuisine: Voorgerecht, Sushi, Vis, Hawaiiaans, Aziatisch
Prep time: 15 mins
Total time: 15 mins
Ingredients
  • 500 g tonijnfilet (geelvin bijvoorbeeld)
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el vissaus (Thais)
  • 2 el geraspte verse gember
  • 1 chilipeper in kleine stukjes
  • 1 limoen, geperst
  • vier glazen
Instructions
  1. Doe de gesneden lenteuitjes met de sesamzaadjes, sesamolie, sojasaus, vissaus, geperste limoensap, gember en chili in een kommetje en roer door elkaar. Proef even of de smaken goed in balans zijn. Voeg voor wat meer zout extra sojasaus toe en voor wat meer zuur extra limoensap.
  2. Snijd de tonijnfilets in kleine stukjes en meng ze goed door de dressing. Verdeel de tonijn met dressing over de vier glazen, garneer met wat extra sesamzaadjes en eventueel nog wat stukjes chili en serveer direct (met stokjes of een vorkje).
  3. Smakelijk!
3.3.3077

Voorbereidingstip

Nog een tip: Je kunt dit gerecht niet helemaal van tevoren maken want zodra de tonijn bij het mengsel gaat, zorgt het limoensap voor een stukje garing. Je kunt wel vantevoren de dressing maken (zonder de sesamzaadjes) en de tonijn in stukjes snijden en deze apart in de koelkast bewaren. Vlak voor je gaat serveren kun je dan de sesamzaadjes door de dressing doen, de tonijn en dressing mengen en het mengsel in de glaasjes doen!

hawaiian tuna poke

Kies duurzaam gevangen tonijn

Er is de laatste jaren veel te doen over de herkomst van tonijn, overbevissing is een grote bedreiging. Er is dan ook weinig duurzaam gevangen tonijn beschikbaar. Je kunt tegenwoordig het beste kiezen voor Yellowfin Tuna (geelvin) die met de hand gevangen is (weinig bijvangst). Dat betekent wel dat de vis nog wat duurder is dan gebruikelijk, maar je weet in elk geval dat er goed mee omgegaan is en dat je niet bijdraagt aan het uitsterven van een ras. Wil je er zeker van zijn: vraag aan je visboer waar de vis vandaan komt en hoe hij gevangen is. In deze PDF van goedevis.nl lees je precies welke tonijn eerste en tweede keus is en welke je liever niet koopt.


1 Comment

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « Watertjes met smaakjes: dit zijn de lekkerste!
Next Post: Oh So Pretty Party Shop »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. x - Y E N T L schreef:
    06/06/2017 om 20:05

    […] zou ook bijvoorbeeld deze heerlijke Hawaiiaanse tuna poke als voorgerecht kunnen serveren. Het is duidelijk […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Advertentie

Nieuwste DIY’s

DIY | poppenhuis met pompoenen en herfstdecoratie

Daar is ze dan! Mijn herfst poppenhuis. Ik ben er

DIY | Hekserige apothekerspotten voor Halloween

Ieder jaar versier ik één hoekje in huis in

Herfstige wanddecoratie: simpele ideëen

Herfstdecoratie in huis? I love it! Je kunt zoveel

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in