• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Herfst Ontbijt & Lunch Recepten Seizoenen Uncategorized Zoetigheid & Desserts

Recept | Pumpkin spice cruffins

pumpkin spice cruffins

Daaar ben ik weer met een pompoenreceptje. I will just keep ‘em coming for you guys. Dit recept voor pumpkin spice cruffins is perfect voor een herfstachtig ontbijtje, de lunch of bij de koffie in de middag. Heerlijk! Bekijk de ingrediëntenlijst en het recept hieronder.


Heerlijke herfstige cruffins

Ik ontdekte cruffins een paar jaar terug. Het is zo’n leuk principe: je gebruikt kant-en-klaar croissantdeeg uit de koeling. Je doet er iets leuks mee, rolt ze op, stopt ze in een muffinvorm en voilá: je hebt een kruising tussen een muffin en een croissant.

Je kunt er allerlei lekkere toppings op doen, zoals bijvoorbeeld boter + kaneel. En je kunt ze zelfs vullen met lekkernijen, denk aan lemon curd of appelmoes. Vandaag heb ik een variant met pompoen en kruiden voor je! Ik heb trouwens deze pompoenpuree gebruikt van Koro, maar je kunt natuurlijk ook prima pompoenpuree zelf maken voor dit recept.

pumpkin spice cruffins

Wat heb je nodig?

Zorg dat je voor 6 pumpkin spice cruffins klaar hebt liggen:

  • 1 blik Danerolle XL
  • 3 eetlepels pompoenpuree
  • 3 eetlepels licht- of donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel pumpkin spice of speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 klontje boter of 1 ei
  • evt: maple syrup

Materialen: muffinvorm voor 6 muffins, deegroller + kwastje

  • Deeglap dichtmaken
  • Besmeren met puree + kruidenmix

Hoe maak je de pumpkin spice cruffins?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Open het blik Danerolle en rol het deeg uit. Snijd met je mes over de verticale stippellijn zodat je drie lappen deeg overhoudt. Knijp de diagonale (schuine) stippellijnen met je vingers goed dicht. Nu heb je drie rechthoekige lappen croissantdeeg. Rol met een deegroller nog 1 of 2 keer zachtjes over de lappen heen.
  • Smeer op elke lap een afgestreken eetlepel pompoenpuree. Meng in een schaaltje de pumpkin spice of speculaaskruiden en de kaneel met de basterdsuiker. Strooi een volle eetlepel suiker-kruidenmix per lap deeg over de pompoenpuree. Zorg dat je nog een klein beetje overhoudt voor de topping.
  • Oprollen
  • In de lengte snijden
  • Vet je muffinvorm in. Rol de lappen nu op. Snijd ze vervolgens over de lengte doormidden. Nu heb je twee dunne strengen. Rol de deegstrengen op met de vulling naar boven en doe de zes rolletjes in de ingevette muffinvorm.
  • Smelt het klontje boter of klop het eitje los met een vork en bestrijk de zes cruffins met behulp van een kwastje. Sprinkel over elke cruffin nog wat van je suiker-kruidenmix. Zet de cruffins gedurende 15 a 20 minuutjes in de oven (tot ze goudbruin zijn). Laat even afkoelen & geniet!
pumpkin spice cruffins

Pumpkin Ze zijn lekker rustiek, allemaal anders. Maar yummie hoor! De cruffins zijn het lekkerst als ze net vers uit de oven komen en nog een beetje warm zijn. Als je van zoet houdt, kun je er nog wat maple syrup overheen gieten. Ik denk dat ik de volgende keer nog wat gehakte nootjes voor wat extra crunch en textuur overheen de pompoenpuree ga strooien. Walnootjes misschien of pecannoten. Mmmm!

Smakelijk 🙂


3 Comments

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « Recept | Pumpkin Spice soep met kokos
Next Post: Hoe hou je bolchrysanten langer mooi? »

Reader Interactions

Comments

  1. Clasien Kaethoven says

    05/09/2021 at 11:42

    Die ga ik zeker binnenkort maken, ze lijken me heerlijk.

    Beantwoorden
  2. Tessa♡ says

    06/09/2021 at 09:11

    Dit ziet er heerlijk uit ga ik zeker maken!!

    Beantwoorden
  3. Nathalie says

    11/09/2022 at 20:22

    Ohhhh wow, ja dit moet ik echt maken!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Advertentie

Nieuwste DIY’s

DIY | poppenhuis met pompoenen en herfstdecoratie

Daar is ze dan! Mijn herfst poppenhuis. Ik ben er

DIY | Hekserige apothekerspotten voor Halloween

Ieder jaar versier ik één hoekje in huis in

Herfstige wanddecoratie: simpele ideëen

Herfstdecoratie in huis? I love it! Je kunt zoveel

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in