• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate!

Geniet van elke dag

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
  • Buiten
    • (Moes)tuin
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Herfst Recepten Seizoenen Voorgerechten & Hoofdgerechten Winter

Recept | Pumpkin Spice soep met kokos

pompoensoep - pumpkin spice soep

Al een paar jaar maak ik graag een pompoensoep met koekkruiden. Meestal gebruik ik melk en yoghurt voor dit recept. Maar het leek me een leuke uitdaging om er een (plantaardige) variant van te maken. Zo geschiedde! In deze blog vind je mijn recept voor zijdezachte pumpkin spice soup. Geserveerd als gezellige pompoencappuccino’s (of moet ik zeggen: pumpkinchino’s?).


Wat heb je nodig?

Ik heb voor de pumpkin spice soep de volgende ingrediënten gebruikt:

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel cayennepeper (of meer als je van pittig houdt)
  • 0,5 eetlepel pumpkin spice kruiden of speculaas/koekkruiden
  • 1 Hokkaido pompoen van circa 1 kilo
  • 300 ml kokos drink naturel (Albert Heijn)
  • 200 ml coconut cream (ik gebruik het merk Kara)
  • 1 groentebouillonblokje (vegan)
  • Kokos-slagroom (ik gebruikte pakje ‘Kokos op te kloppen’ van Albert Heijn a 200 ml)
  • maanzaad of pompoenzaadjes voor garnering
  • evt: koriander / peterselie
  • olijfolie
pompoensoep - pumpkin spice soep

Hoe maak je de pumpkin spice soep?

  1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflookteentjes fijn. Was de pompoen. Snij de pompoen open, haal de pitten en draden eruit en snijd de pompoen in stukken. De schil kun je gewoon laten zitten, die kookt mee.
  2. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot een paar minuten, tot ie wat glazig ziet. Voeg daarna de knoflook, cayennepeper, pumpkin spice (of koek-)kruiden toe en laat een minuutje al roerend garen. Doe daarna de pompoenblokjes, de kokos drink, coconut cream, 500 ml water en het groentebouillonblokje erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat ongeveer 20 minuutjes koken.
  3. Test met een vork of de pompoen zacht genoeg is. Haal de pan van het vuur en laat de soep een paar minuten afkoelen. Klop ondertussen de kokos-slagroom op met een handmixer tot hij lobbig is. Pak dan je staafmixer erbij en pureer de soep tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Als de soep te dik is kun je altijd wat water toevoegen.
  4. Schenk de soep in glazen, kommetjes of borden en garneer met een toefje van de kokos-slagroom, wat maanzaadjes of pompoenzaadjes en eventueel wat koriander of peterselie als je dat lekker vindt. Smakelijk!
pompoensoep - pumpkin spice soep

Pumpkin spice soep

De soep wordt super zijdeachtig en zalig als je hem gepureerd hebt. Mmmm, zo lekker. Ik heb zelf trouwens een hele theelepel cayennepeper toegevoegd en nog wat eroverheen gesprinkeld, ik hou wel van een beetje pit. Het past ook wel bij de smaak van de soep, de kokos maakt hem echt curry-achtig.

Als je het niet nodig vindt om vegan te koken, kun je in plaats van de kokosdrink + kokoscrème ook volle melk gebruiken (500 ml) en gewone slagroom of Griekse yoghurt als topping. Vragen? Andere variatie-ideetjes voor deze pumpkin spice soep? Drop ze hieronder!

Meer leuke blogs:

  • Indian style pompoensoepIndian style pompoensoep
  • Recept | Pappadum chips met kruidige Masala dipsausRecept | Pappadum chips met kruidige Masala dipsaus
  • Heerlijke voorjaarscocktail: mimosa’s met mangoHeerlijke voorjaarscocktail: mimosa’s met mango
  • Beer & Bites: bierproeverij organiserenBeer & Bites: bierproeverij organiseren


Leave a Comment

About Saskia de Laat

Het leven is een feestje! Dat is waar Saskia in gelooft. Hier op So Celebrate deelt ze leuke DIY's, seizoensdecoratie, recepten en feestideetjes. Saskia richtte al eerder de populaire kerstblog Christmaholic.nl op.

Previous Post: « Herfstkrans maken van IKEA-kransje
Next Post: Recept | Pumpkin spice cruffins »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate moestuininspiratie, DIY's, receptjes, stylingtips en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

DIY | Kaars-krans van gedroogde Szechuanpepers

geplaatst in Decoratie, DIY, Themafeesten, Zomer

DIY | Vuurschaal voor in de tuin met ‘zelfgemaakte’ olielamp

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Moestuin, Seizoenen, Voorjaar, Zomer

DIY | Margrietjes schilderen op glazen vaasje & tegeltje

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Moederdag & Vaderdag, Seizoenen, Voorjaar, Zomer

Mini make-over: van oppottafel naar buitenkeukentje

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Seizoenen, Zomer

DIY | Terracotta klok (zelfgemaakt moederdagcadeau)

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Moederdag & Vaderdag

Koningsdag versiering maken | oranje kroontjes van wol

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Koningsdag, Seizoenen, Voorjaar

Eieren verven met kurkuma & thee (+bladgoud!)

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Paasversiering maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

Pasen op Pinterest!

WonenWonen

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in