• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Home & Garden Moestuin Recepten Zoetigheid & Desserts

Chocolade ‘Moestuin’ cupcakes

moestuin cupcakes chocolade & oreo

Vandaag maken we … moestuin cupcakes! Zeker als ze nog in hun papiertje zitten, lijken het net zakjes met potgrond waar een takje uit groeit. Leuk toch? De ‘aarde’ bovenop is gemaakt van oreo koekjes. Ze zijn lekker rustiek en niet ‘mooi’. Net als de natuur! 🙂


Chocolade cupcakes met ‘aarde’

Ik weet niet meer waar ik dit idee een tijdje terug heb gezien, maar ik vond het zó leuk dat ik er mijn eigen versie van heb bedacht: chocolade cupcakes in moestuinthema, met een plantje dat zo uit de aarde omhoog komt!

Dat ‘plantje’ is in mijn geval een takje munt (uit eigen moestuin, jawel). Maar het zou natuurlijk ook een takje basilicum of een ander kruidentakje kunnen zijn. Net wat jij leuk vindt of toevallig nog hebt liggen.

moestuin cupcakes chocolade & oreo

Wat heb je nodig voor de ‘moestuin’ cupcakes?

Voor de cupcakes:

  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram kristalsuiker
  • 0,5 eetlepel vanille extract
  • 80 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren (L)
  • snufje zout

Voor de topping:

  • 75 gram pure chocolade
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 40 gram cacaopoeder
  • 50 ml slagroom
  • 0,5 tl vanille extract
  • 4 oreo’s
  • 6 takjes munt

Materialen: Standmixer, muffinvorm + 6 cupcakevormpjes, vijzel, au bain marie pannetje

moestuin cupcakes chocolade & oreo

Chocolade cupcakes bakken

Als eerste gaan we de cupcakes bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn.

  1. Doe de suiker en de boter in een standmixer en mix totdat het een romige massa is (dit kan 5 tot 10 minuten duren).
  2. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Doe het volgende er pas bij als het vorige ei volledig is opgenomen. Voeg daarna het vanille extract toe en de droge ingrediënten (de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en het snufje zout) en mix nog even door tot een gladde massa.
  3. Verdeel het beslag over de zes vormpjes in je muffinvorm en bak 20 minuutjes in de oven. Ze zijn gaar als een satéprikker er schoon uit komt. Laat ze afkoelen voordat je ze decoreert.
Chocolade cupcakes
Botercrème en oreo’s

Chocolade botercrème en oreokruimels maken

Stap twee is het maken van de topping. Die bestaat uit een laagje chocoladebotercrème en tot slot oreokruimels.

  1. Smelt de pure chocolade au bain marie (boven een pan kokend water) of – als je dat fijner vindt – in de magnetron en laat even afkoelen.
  2. Mix de boter in je standmixer gedurende 10 minuutjes, zodat het zacht en licht en fluffy wordt. Voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker en het cacaopoeder toe en mix tot het gemengd is.
  3. Voeg tot slot de gesmolten chocolade, slagroom en het vanille extract toe en mix alles nog even goed. Schep de botercrème nog even door met een spatel.
  4. Verkruimel vier oreo’s (met vulling en al) in een vijzel door flink te stampen en draaien tot het op potgrond lijkt.
  5. Smeer een laagje botercrème op de afgekoelde chocolade cupcakes, strooi er wat oreokruimels overheen en prik een takje munt in elke cupcake (waar je de onderste blaadjes vanaf hebt gehaald). En je bent klaar. Dit mag natuurlijk super netjes (met een spuitzak) en gestyled, maar ik heb het lekker los en imperfect gedaan. Net als de natuur!
moestuin cupcakes chocolade & oreo
moestuin cupcakes chocolade & oreo

‘Moestuin’ cupcakes met chocolade

En, lijken ze je lekker? Wij vonden ze echt YUM! Vooral die botercrème is super lekker erop. Niet te zoet ook, precies zoals ik het graag eet. Mocht je nog vragen hebben over dit recept, stel ze dan gerust hieronder. Ga je ze maken? Dan wens ik je veel bakplezier en natuurlijk: veel snoepplezier!

Meer leuke blogs:

  • Cupcakes met lemon curd & maanzaadCupcakes met lemon curd & maanzaad
  • Toffe moestuingadgets & zaaiplan maken | MOESTUINDAGBOEK #1Toffe moestuingadgets & zaaiplan maken | MOESTUINDAGBOEK #1
  • Lemon curd cakeLemon curd cake
  • Starten met een Moestuin op het balkonStarten met een Moestuin op het balkon


10 Comments

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « Moestuindagboek | Succesjes, mislukkingen & de eerste oogst!
Next Post: Zomerse ‘beachy’ decoratie voor in huis | monthly favourites | »

Reader Interactions

Comments

  1. Inge says

    06/05/2021 at 10:38

    Wat heb je dat leuk gedaan. Ik moest echt het verhaal lezen om erachter te komen dat het “gebakken” cupcakes zijn.

    Beantwoorden
  2. Tessa♡ says

    07/05/2021 at 07:21

    Wat een leuk recept weer! En laat ik nou dol zijn op oreo koekjes.. Ga ik dit weekend gezellig maken met mijn oudste (6). Bedankt voor het delen!

    Beantwoorden
  3. Tanja Vredeveld says

    16/05/2021 at 13:06

    Hey, ik sta nu in de keuken om dit recept te maken, maar ik loop vast bij stap 1. Hoeveel suiker heb ik nodig voor de cupcakes? Ik zie suiker namelijk niet staan op de ingrediëntenlijst 🙂

    Beantwoorden
    • Saskia says

      16/05/2021 at 14:34

      Ojee! Vergeten. Ik heb geloof ik 75 gram suiker gebruikt.

      Beantwoorden
      • Tanja says

        16/05/2021 at 14:57

        Bedankt voor je reactie 🙂

        Beantwoorden
  4. Dana says

    10/06/2021 at 18:41

    Hoe warm moet de oven?!

    Beantwoorden
    • Saskia de Laat says

      10/06/2021 at 19:28

      Dat staat wel in de beschrijving hoor 😉

      Beantwoorden
  5. Dana says

    10/06/2021 at 19:09

    In de beschrijving is de bakpoeder vergeten dus ben ik die ook vergeten! 😭

    Beantwoorden
    • Saskia de Laat says

      10/06/2021 at 19:28

      Oeps, zal het toevoegen!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Makkelijk afkoelen in een hittegolf, mijn tips! ~ Blog | Charlingual schreef:
    21/06/2021 om 13:50

    […] bereiden voor de gezelligheid. Dat hoort wel een beetje bij een tuinfeestje. Ik bakte deze toffe moestuin muffins van SoCelebrate. Wat een onwijs lekkere dingen waren dat. En geheel in stjil een klein beetje […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate seizoensinspiratie, decoratie-ideeën, moestuintips, DIY's en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

So Celebrate! | Saskia

socelebrate

☀️ VIER DE SEIZOENEN! ☀️
• DIY & decoratie 🌸
• moestuin + bloemen op balkon 👩🏻‍🌾
• kerstgekkie @christmaholic

Groetjes uit Normandië 😊. En rarara wat gaan w Groetjes uit Normandië 😊. En rarara wat gaan wij morgen doen? Pssst.. Robert geeft een hint op het einde ✨️.
Wij gaan binnenkort op vakantie en ik heb geen tui Wij gaan binnenkort op vakantie en ik heb geen tuinoppas. Dit is wat ik allemaal doe om de moestuin voor te bereiden op ons vertrek. 

☘️ ruim op tijd beginnen met zoveel mogelijk oogsten, verwerken en planten die niets meer opbrengen weghalen

🌱 een paar weken voor vertrek de laatste dingen uitplanten en zaaien

☘️ de watervoorziening checken, terracotta olla's en irritagors in de potten doen zonder bewateringssysteem

🌱 vlak voor vertrek mijn planten een dubbele dosis voeding geven van @canna.nederland zodat ze even vooruit kunnen.

Plus nog een aantal andere taakjes. Wil je nog wat extra tips om met een gerust hart op vakantie te gaan? Reageer dan even hieronder met het woordje 'vakantie', stuur ik je ze toe. Dan ga ik nu mijn koffer inpakken! ☀️

AD | in samenwerking met @canna.nederland

#moestuin #moestuinieren #moestuintje #daktuin #dakterras #stadsmoestuin #stadstuinieren #balkontuin
POPPENHUIS 👩🏼‍🚒⚠️ • in deze updat POPPENHUIS 👩🏼‍🚒⚠️ • in deze update gaan we een muurtje slopen & het eerste deel van het dak opknappen met kleine terracotta dakpannetjes + een simpele dakkapel van balsahout. En toen... had ik geen zin meer in bouwen en heb ik alvast wat mini pompoentjes van fimo klei gemaakt 🤣. Ben eigenlijk niet zo van het kleien, maar dit was nog net simpel genoeg 😅. De volgende keer ga ik aan de slag met het inrichten van de eerste ruimte van mijn mini Pumpkin Farmhouse. Vragen? Ideeën? Daarvoor zijn de comments hieronder bedoeld! 👇🏼

#poppenhuis #dollhouse #poppenhuisrenovatie #miniaturen #dollhouseproject
16x MEI IN BEELD 👀 Mei was zonovergoten, gezel 16x MEI IN BEELD 👀

Mei was zonovergoten, gezellig, lekker en fijn. Ik hou zo van de lente!! ☀️ Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen maand??

1. Genieten van de zon op het dakterras
2. Op stap met Arvid bij @pixl.club 
3. Proostmomentje met Roob op onze trouwdag
4. Filmen voor @christmaholic bij Lemax
5. Heel veel zon = heel veel BBQ
6. Robert ❤️ katten
7. Demo day in het poppenhuis
8. Inkopen doen bij @pipooshobby 
9. Heerlijke koffiespot @koffiehuisjeeindhoven 
10. De hemel op aarde @bakhuisjeeindhoven 
11. Lekkerste cinnamon bun van de stad
12. Cocktails met Arvid bij @thebowtiesittard 
13. Pioenrozen gekregen van Robert voor onze trouwdag
14. Sleepte die bloemen de hele week met me mee
15. Heel veel perziken gekocht voor fotoshoot dus die gingen overal in 
16. Blije Sas want moestuindagje!
De lekkerste oogst als je moestuiniert in potten e De lekkerste oogst als je moestuiniert in potten en bakken? Drie praktische tips!

1. (TWEE)WEKELIJKS VOEDING GEVEN. Potgrond raakt snel uitgeput. Zeker als het veel regent spoelen voedingsstoffen vlot weg. 

Ik gebruik 4 producten van @canna.nederland:

- BIO VEGA 🥬: zorgt voor sterke planten, perfect voor het begin van de groei en alle groenblijvende groentes. 
- BIO RHIZOTONIC 🥕: zorgt voor sterke wortels. Ideaal in de groeifase van de plant en wanneer je stekjes uitplant. Ik geef deze tegelijk met de VEGA. 
- BIO FLORES 🫐 - voor bloemen, fruitsoorten en vruchtgewassen, geef vanaf het moment dat de bloemen verschijnen. Bevat in verhouding meer kali voor meer bloemen en vruchten.
- BIO BOOST 🌶 - vruchtextract die de stofwisseling in de plant bevordert. Zorgt voor stevige vruchtzetting en meer vruchtsuikers, dus echt een smaakbooster! Ik geef hem tegelijk met de Flores. 

2. VOLDOENDE WATER GEVEN 💦. Potgrond droogt snel uit. Geef liefst in de ochtend water (als het nodig is), dan verdampt het water langzamer & kunnen planten water beter opnemen. Bewater je in de avond, dan blijven de aarde en het blad langer vochtig, wat de kans op schimmelgroei en wortelrot vergroot. Gebruik een bodemvochtigheidsmeter, dan weet je wat je potten nodig hebben.

3. OP TIJD OOGSTEN 🫛. Oogst bij voorkeur in de ochtend, dan zijn groentes het lekkerst qua textuur en smaak én het is beter voor de plant. Eén van de meest gemaakte fouten is te lang wachten met oogsten. Ik plant mijn potten vaak extra vol maar ik oogst een aantal planten als ze nog klein zijn, daarna heeft de rest meer ruimte om te groeien.

Nog vragen? Stel ze hieronder!! 🍒 

AD | in samenwerking met @canna.nederland

#samenwerking #moestuin #moestuinieren #daktuin #balkontuin #balkonieren #balcony #rooftopgarden #balkontuintje
Dit is hoe we onze trouwdag gisteren hebben 'gevie Dit is hoe we onze trouwdag gisteren hebben 'gevierd'. Niet heel spannend, maar wel heerlijk óntspannend, gezellig en knus 😊. Wie kijkt er nog meer naar @itsclarksonsfarm? Echt zooo'n fan van dat programma!!! Ik kijk enorm uit naar de volgende afleveringen. Wou dat er nog honderden meer waren...

Also, ik heb nog nooit een filmpje zoals dit gepost hier. Beetje rommelig, niet gelikt, hap snap snel, zonder uren te steken in bedenken, filmen en editen. Experimentje. Benieuwd of dit boeiend genoeg is voor the gram. Anders hou ik het gewoon op Tikkedietok / stories 😅.

Bye, fijne zondag!
Vandaag zijn Robert en ik 8 jaar getrouwd!!! 💕 Vandaag zijn Robert en ik 8 jaar getrouwd!!! 💕 Jeetje wat gaat de tijd snel 🤯. Om onze trouwdag te vieren heb ik van het saaie muurtje naast de trap een gallery wall met een paar trouwfoto's gemaakt. Ik heb de foto's bij @fotofabrieknl op canvas laten drukken, met een neutrale baklijst eromheen. 

Als je meer wil weten over hoe ik de foto's heb opgehangen, reageer hieronder dan met het woordje 'fotomuur' (mag in een zin) en ik stuur je direct alle info via dm! ☺️ Tot slot een dikke tip: met code SOCELEBRATE35 krijg je nu 35% korting op alle wanddeco bij @fotofabrieknl (geldig t/m 30 juni). 

AD | in samenwerking met Fotofabriek 📸

#fotofabriek #fotomuur #gallerywall #trouwfotos
En het thema van het nieuwe poppenhuis is *tromger En het thema van het nieuwe poppenhuis is *tromgeroffel*... 

Pumpkin Farmhouse! 🎃🎃🎃 Had jij het goed geraden?? En jaa, misschien een beetje gek zo'n thema in mei haha. Maar het duurt nog wel een paar maanden voor ik klaar ben. En ik wil hem neerzetten als ik ga versieren voor de herfst in augustus! 

Dit is trouwens ook je kans om jouw suggesties en ideeën te opperen, vragen te stellen en mee te denken. Daar zijn de comments hieronder voor! 😄

#poppenhuis #dollhouse #miniaturen #poppenhuismaken
Kleur bekennen! 🌸 Ik merk dat ik de laatste tij Kleur bekennen! 🌸 Ik merk dat ik de laatste tijd wat meer kleur wil in mijn leven. Het begon met kleding, maar ik durf nu langzaam ook wat meer kleur in huis te gebruiken. Zoals in mijn perzikkleurige zomerdeco in de keuken. Heb van de week zelfs een muur een donkere kleur gegeven! 😬

En dat terwijl ik vroeger altijd voor veilig wit en neutraal (millennial green 🤣) koos. Ik vroeg ChatGPT waar die verandering aan kan liggen en dit waren de opvallendste takeaways:

- Kleurgebruik kan wijzen op meer zelfexpressie en durf, dit kan duiden op toegenomen zelfverzekerdheid.

- Witte en neutrale kleuren worden vaak geassocieerd met afstand, controle of minimalisme. De wens om warmere en donkerde kleuren te gebruiken wijst op een behoefte aan warmte, zintuigelijkheid, aarding.

- Als je vroeger koos voor 'veilige' kleuren die altijd wel konden, kan de huidige overgang naar kleur staan voor het toelaten van meer eigenheid en lef.

Denk dat het dit spijker op zijn kop slaat 😆. Ben jij van de neutrale en rustige kleuren thuis of mag het juist lekker knallen? Mocht je trouwens nog meer foto's willen zien + linkjes waar alles vandaan komt, reageer even met "perzik" (mag in een zin) en ik dm je automatisch de link naar de blog 🥰.

#zomerdecoratie #zomerdeco #perzik #peach #summerdecor #keukendecoratie #bloemen
Meer laden Volg op Instagram

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Cowboy & western themafeest organiseren: decoratie, tips & ideeën

Dit weekend was mijn man Robert jarig. Al jaren

DIY | 3D Tekstbord maken voor verjaardag of feestje

Mijn man Robert werd afgelopen weekend 45 en we

Halloween DIY | Skelet schilderij maken

Een skelet in een schilderij die een kaars

Pasen op Pinterest!

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in