Heb je een mooie taart of lekkere cupcakes gebakken, maar wil je het gebak nog een extra feestelijk tintje geven als je het op tafel zet? Maak een (cup)cake slinger! Deze DIY heb je in 5 minuten gemaakt.
Wat heb je nodig voor deze cake topper?
Om deze slinger te maken heb je nodig:
- twee satéprikkers
- touw
- washitape
- schaar
- cupcakes of een taart
Hoe maak je de taartslinger?
Bepaal, aan de hand van de grootte van je taart, hoe lang je touw moet worden. Als je, net als ik, cupcakes gebruikt, hangt het er vanaf hoe je ze gaat presenteren. Bepaal hoe lang je touw moet zijn en knip het op maat, neem wat extra touw om straks de knoopjes te kunnen maken.
Knip vervolgens van de washitape stukjes van een centimeter of drie a vier. Plak de washitape dubbel over het touw heen. Het is niet erg als de stukjes niet allemaal even lang zijn, je knipt ze straks op maat. Je kunt veel washi’s dicht bij elkaar plakken of een paar wat verder uit elkaar, voor een rustigere slinger. Het is maar net wat je mooi vindt.
Als je klaar bent met plakken en vindt dat je genoeg washitape op je slinger hebt zitten, zorg dan dat alle stukjes ongeveer even lang zijn. Knip vervolgens driehoekjes in de washitape, zo ontstaan je ‘vlaggetjes’.
Knip de satéprikkers op maat voor je cupcakes en maak de slinger aan de bovenzijde vast aan je satéprikkers met een dubbele knoop. Knip het restantje touw af. Steek nu de sateprikkers schuin in de cupcakes. De linker steek je naar rechtsonder en de rechter steek je naar linksonder.
Nog een tip: als je een taart gaat versieren in plaats van cupcakes, kun je de satéprikkers beter wat langer laten en bijvoorbeeld twee slingers met vlaggetjes maken. Daarvoor is het wel extra belangrijk dat je de prikkers schuin in de taart prikt, zo krijg je bovenin een langere slinger en onderin een kortere.
De cupcakes op de foto’s zijn trouwens mijn goddelijke carrot cupcakes met walnootpraliné, het recept van deze lekkernijen vind je hier.
Geef een reactie