• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
  • Buiten
    • (Moes)tuin
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Recepten Voorgerechten & Hoofdgerechten

Deze Italiaanse ovenschotel met kip is perfect voor een etentje

voorbereidenDit recept is zo makkelijk, en o zo heerlijk! Ik zet het regelmatig op tafel als er mensen komen eten, en iedereen die het bij ons eet is er gek op. Het is gebaseerd op een recept van Donna Hay, maar ik heb er vanalles aan veranderd en toegevoegd, waardoor het echt één van mijn favoriete recepten is geworden. Het is goed voor te bereiden en de oven doet het meeste werk. De ham of pancetta houdt de kip lekker sappig. Het is gewoonweg yum!

Etentje? Deze kip met pancetta is een feestje op tafel!
Recipe Type: Kip met mozarella en pancetta
Cuisine: Ovengerecht
Prep time: 20 mins
Cook time: 25 mins
Total time: 45 mins
Voor 4 personen
Ingredients
  • 4 kipfilets
  • 2 mozzarella’s in plakjes gesneden
  • wat blaadjes verse basilicum
  • 2 pakjes pancetta of parmaham
  • een potje zwarte olijven (liefst zonder pit)
  • cherrytomaatjes
  • 2 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • grote ovenschaal
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaatjes in de helft. Halveer de sjalotjes en snijd ze in halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Doe dit alles met een scheut olijfolie en flink wat peper en zout in de ovenschaal en zet het gedurende tien minuten in de oven.
  2. Halveer de kipfilets in de lengte. Strooi wat peper over een kant, leg er wat plakjes mozzarella op en een of twee blaadjes basilicum. Rol de kipfilethelften vervolgens in een of twee plakjes pancetta of parmaham (afhankelijk van de lengte/dikte). Je kunt ook met kleinere stukjes kip werken, dan is het geheel wat sneller gaar.
  3. Haal de ovenschaal weer uit de oven, leg de kipfiletjes op het olijf-tomaatmengsel en zet de ovenschaal terug in de oven. Check na 20 – 25 minuten of de kipfilet gaar is (snijd een dik exemplaar door), zet het anders nog een minuut of 5 – 10 terug. Hoe lang het precies duurt voordat je kip gaar is, hangt heel erg af van hoe dik je filets zijn.
  4. Serveer met een lekkere frisse salade (iets Italiaans zoals caprese doet het altijd goed). Smakelijk!
3.3.3077

kip pancetta 2Geniet ervan!

Meer leuke blogs:

  • Feestelijke spring rolls met eend of garnalen (recept)Feestelijke spring rolls met eend of garnalen (recept)
  • No hassle, maak je eigen tassel!No hassle, maak je eigen tassel!
  • Huis leeg & ongezellig na kerst? Met deze tips los je dat op!Huis leeg & ongezellig na kerst? Met deze tips los je dat op!
  • Pasen in zwart & witPasen in zwart & wit


1 Comment

Over Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « Dit zijn dé zomerdrankjes van 2015
Next Post: ♥ Party props van Flying Tiger ♥ »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Italian style dinnerparty: samen genieten van dit Italiaanse menu schreef:
    14/06/2015 om 19:11

    […] Dit hoofgerecht van kip met mozzarella en basilicum in een jasje van pancetta of parmaham is één van mijn favoriete recepten. Dit gerecht is gebaseerd op een recept van de Australische topkok Donna Hay, maar ik heb er mijn eigen twists aan gegeven. Het fijne aan dit gerecht is; je kunt het makkelijk voor een grote groep mensen maken. Hou ongeveer 1 kipfilet per persoon aan en je zit goed! Het recept voor de kip met pancetta vind je hier. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate seizoensinspiratie, decoratie-ideeën, moestuintips, DIY's en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

[instagram-feed feed=2]

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

DIY | Halloween krans met spookjes en vleermuizen

Een paar weken geleden maakte ik een krans voor de

DIY | herfststukje op pompoen met sierfruit

Het is echt superleuk om pompoenen te decoreren

Herfst knutselen: 7 creatieve ideeën voor volwassenen

Zelf je herfstdecoratie maken is ZO LEUK om te

DIY | Herfstkrans met veren & herfstblaadjes

I love herfstknutselen! Nu het weer herfstachtig

Herfstdecoratie maken | herfstblad & houten paddenstoelen

We gaan weer herfstdecoratie maken! In deze blog

Herfstdecoratie maken van terracotta klei: eikeltjes & pompoenen

Genieten van de seizoenen, dat is waar deze blog

IKEA hack | schelpen tentoonstellen onder een stolp

Wil je mooie schelpen tentoonstellen in huis of

Pasen op Pinterest!

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in