• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Feestdagen Recepten Seizoenen Valentijn Winter Zoetigheid & Desserts

Recept | Heart shaped lemon cookies

It’s LOVE MONTH hier op So Celebrate. Deze hele maand staat in het teken van de liefde. Ja oké, ook een beetje in het teken van Valentijnsdag. Maar dat is nou eenmaal niet mijn favoriete feestdag. De liefde vieren, dat doe ik echter wel heel graag! Het liefste elke dag. In deze blog vind je een super simpel recept voor hartvormige citroenkoekjes. Yum!

hartvormige koekjes met citroensmaak

Wat heb je nodig?

Voor circa 15 – 20 hartvormige citroenkoekjes heb je nodig:

  • 240 gram boter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 groot ei (L)
  • 0,5 tl citroen-extract (of vanille-extract)
  • rasp van 1 kleine citroen
  • 350 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • Hartvormige uitsteekvorm
  • Bakpapier

Hoe maak je de hartvormige koekjes?

  1. Meng met een (hand)mixer de boter en suiker romig (duurt een paar minuten). Voeg dan het ei toe en mix tot het volledig is opgenomen. Voeg de vanille en de citroenrasp toe en mix tot het goed verdeeld is.
  2. Meng in een andere kom het bakpoeder, de bloem en het zout door elkaar. Voeg het boter-suikermengsel toe aan de droge ingrediënten en maak er met de hand een samenhangend deeg van. Doe dit niet met de mixer, want dan wordt het te luchtig.
  3. Maak een bal van het deeg, wikkel het in wat vershoudfolie en laat zeker een uur opstijven in de koelkast.
  4. Warm de oven voor op 180 graden hetelucht. Bestrooi je werkblad met wat bloem. Rol je deeg uit tot een paar mm dik en steek er met je uitsteekvormpje hartjes uit. Leg de hartjes op een met bakpapier bekleed rooster. Let op: leg ze niet te dicht tegen elkaar aan, de koekjes worden soms nog wat groter in de oven.
  5. Bak de koekjes 8 minuten op 180 graden hetelucht, totdat de rand net bruin begint te kleuren. Laat ze volledig afkoelen op het rooster en smikkel er lekker van! De koekjes blijven zacht van binnen, mmm…
hartvormige koekjes met citroensmaak - citroenkoekjes

Je hartvormige koekjes versieren

Je kunt deze hartvormige koekjes natuurlijk ook versieren met royal icing of zelfs met frosting als je dat lekker vindt. Ik vind dat vaak wat te zoet, en vond de koekjes neutraal al yummie genoeg. Ze zijn heerlijk fris door de citroenrasp (citroen blijft mijn favoriete smaak in baksels). En het is een perfect cadeautje voor je lief. Of je beste vriend(in). Of wie je dan ook wil laten weten dat je heel erg van hem/haar houdt. Smakelijk!


4 Comments

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « 15 romantische activiteiten voor thuis
Next Post: Simpele versiering voor Valentijnsdag maken »

Reader Interactions

Comments

  1. Anouk says

    05/02/2021 at 10:50

    Superleuk zeg! Klinkt heel lekker.

    Beantwoorden
  2. Tessa♡ says

    06/02/2021 at 22:57

    Geweldig! Staat zeker op mijn lijstje om te gaan maken klinkt heerlijk!

    Beantwoorden
  3. Harriëtte says

    25/06/2022 at 21:53

    Hoi Saskia,

    Het lijkt erop dat de ingrediënten niet helemaal kloppen. Ik vond het al erg veel boter, maar heb vraag het recept gevolgd.

    Het deeg bleef verschrikkelijk plakkerig. Heb het zelfs in de diepvries gedaan.

    Uiteindelijk nog heel veel bloem toe moeten voegen voor ik er iets mee kon.

    De smaak is redelijk, eigenlijk gewoon zandkoekjes.

    En een enorme berg koekjes nu…..

    Met vriendelijke groet,
    Harriëtte

    Beantwoorden
    • Saskia de Laat says

      04/07/2022 at 09:11

      Ojee, ik zie inderdaad dat er een tikfout in het recept stond. Mijn excuses daarvoor! En ik kan me voorstellen als je er zoveel boter in gedaan hebt, dat de smaak dan heel saai is.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Advertentie

Nieuwste DIY’s

DIY | poppenhuis met pompoenen en herfstdecoratie

Daar is ze dan! Mijn herfst poppenhuis. Ik ben er

DIY | Hekserige apothekerspotten voor Halloween

Ieder jaar versier ik één hoekje in huis in

Herfstige wanddecoratie: simpele ideëen

Herfstdecoratie in huis? I love it! Je kunt zoveel

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in