• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Feestdagen Pasen Recepten Seizoenen Voorjaar Zoetigheid & Desserts Zomer

Kleine cakejes met blauwe bessen & citroen

kleine cakejes met blauwe bessen en citroen

Zin om kleine cakejes te maken die je in een paar hapjes opsnoept? Dit recept is zowel lekker voor de aanstaande paasbrunch of het paasontbijt als voor een doorsnee zondagmiddag bij de thee of koffie. Ik heb ze nu een aantal keer gemaakt en ze zijn echt favoriet geworden hier in huize So Celebrate! Hieronder lees je stap voor stap hoe je de kleine cakejes met blauwe bessen maakt.

Wat heb je nodig voor de kleine cakejes?

Zorg dat je in huis hebt voor circa 8 kleine cakejes:

  • 150 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren (L) op kamertemperatuur
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 100 gram blauwe bessen
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout
  • paar eetlepels bloem
  • kleine taart- of cakevormpjes
kleine cakejes met blauwe bessen en citroen

Waar koop je de kleine cakevormpjes?

Ik gebruikte een oudere versie van deze kleine taartvormpjes van DIlle & Kamille met een doorsnede van 10cm en een losse bodem. Maar je kunt natuurlijk ook cupcake-vormpjes gebruiken of andere kleine cakevormpjes / ovenschaaltjes. Ook het vanille-extract dat ik gebruik is van de Dille. Het is niet goedkoop, maar goede kwaliteit en hartstikke lekker! En omdat je steeds maar een beetje gebruikt in recepten, doe je best lang met het flesje.

Hoe maak je de kleine cakejes?

Let’s get baking!

  • Warm de oven voor op 175 graden hetelucht. Zorg dat de boter & eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Maak met de mixer een romig mengsel van de boter en de suiker (dit duurt zeker een paar minuten).
  • Voeg dan één voor één de eieren toe. Doe het volgende ei er pas bij als de vorige volledig is opgenomen (anders heb je kans dat je mengsel gaat splitten)
  • Doe nu het vanille-extract, de bloem, het snufje zout en de citroenrasp erbij en mix nog even door tot je een goed gemengd egaal beslag hebt.
Vormpjes invetten
Bloem over de boter
  • Vet de taartvormpjes in met boter en tik er wat bloem overheen (dan weet je zeker dat je je cakeje straks makkelijk uit de vormpjes krijgt).
  • Meng de (gewassen) blauwe bessen voorzichtig met 1 eetlepel bloem. Spatel het gros van de bessen heel voorzichtig door het beslag. Hou er een paar apart. Probeer de bessen heel te houden als je mengt.
Bessen met bloem mengen
Bessen door het beslag doen
  • Vul elk cakevormpje met twee a drie volle eetlepels beslag. Smeer voorzichtig een beetje uit naar de randen. Leg nu nog een paar bessen bovenop het beslag.
  • Zet de kleine cakejes zo’n 18 – 20 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is en de cakejes gaar zijn. Laat een paar minuutjes afkoelen en haal ze uit hun vormpjes. Laat vervolgens nog even afkoelen en smul!
Vormpjes vullen met beslag
Gebakken cakejes
kleine cakejes met blauwe bessen en citroen

Kleine cakejes met blauwe bessen

Je bent echt zo klaar met dit recept. De cakejes zijn zowel lauwwarm als koud heel lekker. Eventueel kun je er nog een dot slagroom op doen! Bewaar ze luchtdicht op kamertemperatuur (dan blijven ze 2 a 3 dagen goed). Mocht je nog vragen hebben over dit recept, stel ze dan gerust hieronder in de reacties. Have fun baking!


1 Comment

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « Nieuwe boeken over bloemen kweken & (Moes)tuinieren
Next Post: 25+ Paasactiviteiten voor thuis (met volwassenen & kinderen) »

Reader Interactions

Comments

  1. Annelies says

    15/07/2021 at 17:42

    Wat een schattige cake vormpjes heb je ❣❣ Wij hebben net de eerste bessen (al 6 🙃) uit eigen tuin in ga er een paar op een cakeje doen , zit nu al te watertanden. Heb je dit ook al eens met bramen en/od framboosjes gedaan? Daar heb ik er meer van hihihi

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Advertentie

Nieuwste DIY’s

DIY | poppenhuis met pompoenen en herfstdecoratie

Daar is ze dan! Mijn herfst poppenhuis. Ik ben er

DIY | Hekserige apothekerspotten voor Halloween

Ieder jaar versier ik één hoekje in huis in

Herfstige wanddecoratie: simpele ideëen

Herfstdecoratie in huis? I love it! Je kunt zoveel

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in