• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Amuses & borrelhapjes Eten & Drinken Recepten Seizoenen Zomer

Recept | Pappadum chips met kruidige Masala dipsaus

pappadum chips met masala dipsaus

Ken je de uitdrukking “die saus is zo lekker, je zou hem moeten verkopen”. Nou, dat is most certainly het geval voor deze Masala dip! Een hele tijd terug waren we bij mijn vader voor een uitgebreid diner (hij kan ontzettend goed koken). Hij maakte toen – vaag op basis van een recept uit een boek, maar met heel wat aanpassingen – een heerlijke Masala dipsaus met gefrituurde pappadum chips. En dat was echt waanzinnig lekker. Ik vroeg meteen of ik het recept mocht!


Pappa-niet-dum met dipsaus

Maar mijn vader is iemand die vooral op gevoel kookt. Hij weegt niet af, schrijft niet op wat hij precies gebruikt. Puur kooktalent! Best knap dus dat hij deze saus al twee keer ongeveer hetzelfde heeft kunnen maken. Beide keren was iedereen razend enthousiast en was het binnen een paar minuten op. Ik heb eerst geprobeerd om de Masala dip na te maken op basis van het oorspronkelijke recept en wat van mijn vaders suggesties. Maar dat was een epic fail!

De saus was heerlijk hoor, het werd een soort zoete currysaus die we bij rijst hebben gegeten. Maar het was NIET de dipsaus die mijn pa gemaakt had. Blijkbaar had hij toch meer aanpassingen gedaan dan gedacht. Gelukkig heeft hij daarna speciaal voor deze blog alle ingrediënten afgewogen en het recept in een paar korte Whatsapp-berichtjes voor me uitgewerkt. En mijn tweede poging was wel een succes. Hieronder vind je het heerlijke recept!

pappadum chips met masala dipsaus

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor het maken van de gefrituurde pappadum chips met pittige Masala dipsaus? Haal de volgende ingrediënten in huis:

  • 30 gram verse gember
  • 10 gram rode currypasta (of meer als je van pittig houdt)
  • 5 gram mosterdzaad
  • 5 gram kurkuma
  • 2 gram kerriepoeder
  • 1 eetlepel (plantaardige) bakboter
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (blikje)
  • 50 gram Santen (creamed coconut)
  • 1 eetlepel limoensap
  • evt. zeezout
  • pappadums
  • zonnebloemolie om te frituren (of andere plantaardige olie)

Qua materiaal heb je twee pannen met dikke bodem + een staafmixer nodig. Voor dit recept heb je pappadums nodig die nog NIET gebakken zijn (dus geen kant-en-klare). Deze pappadums zijn bij alle toko’s en online te vinden. Wij gebruiken verder altijd de rode curry pasta van Mae Ploy, die koop je hier online en je vindt hem in de meeste toko’s. Maar je kunt ook prima een ander merk rode currypasta gebruiken.

Bij 10 gram currypasta is de dipsaus lekker kruidig en heeft ie een flinke kick! Hou je van pittig, maak er dan gerust 15 gram van (hebben wij ook gedaan). Santen is een soort kokosnootcreme. Die vind je bij de toko, hier online en gelukkig ook gewoon bij de Albert Heijn. En tot slot: als je plantaardige bakboter en plantaardige rode curry gebruikt voor dit recept, is het volledig vegan.

pappadum chips met masala dipsaus

Bereidingswijze

  1. Plet het mosterdzaad met een vijzel. Hak de geschilde gemberwortel en knoflookteentjes fijn. Weeg verder alle ingrediënten af en zet klaar voor het maken van de saus.
  2. Smelt een flinke eetlepel (plantaardige) boter in een koekenpan of sauspan met dikke bodem en fruit de knoflook, gember, currypasta, kerriepoeder, kurkumapoeder, geplet mosterdzaad en rode currypasta aan. Laat vijf minuutjes doorpruttelen op laag vuur. Roer af en toe door.
  3. Doe nu de tomatenblokjes erbij, roer door. Breng aan de kook en laat tien minuutjes zachtjes inkoken. Voeg vervolgens 50 gram Santen (creamed coconut) toe, laat vijf minuutjes zachtjes koken tot de kokos is opgelost. Regelmatig doorroeren.
  4. Haal de pan van het vuur en breng de saus op smaak met het limoensap en eventueel wat zeezout. Mix het met de staafmixer tot een grove dipsaus. Is de saus iets te dik geworden? Dan kun je er altijd een klein beetje water doorheen roeren om het te verdunnen.
  5. Nu gaan we de papadum chips maken. Doe een laagje zonnebloemolie of andere plantaardige olie (geen olijfolie) in een pan met dikke bodem, bijvoorbeeld een gietijzeren pan. Laat de olie warm worden. Niet gloeiend heet, als het gaat walmen is het te warm.
  6. Breek de papadums in 6-8 stukken en frituur de stukken één voor één 4 a 5 seconden in de olie. De chips beginnen meteen te krullen en er ontstaan kleine bubbels. Dit gaat echt heel snel. Haal de pappadum chips met een metalen tang uit de hete olie, tik de overtollige olie er vanaf en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
pappadum chips met masala dipsaus

Pappadum chips met pittige Masala dipsaus

En dat was het! Je bent klaar om te genieten van deze heerlijke papadum chips met kruidige en pittige Masala dipsaus. Als je het leuk vindt, kun je eventueel nog wat paprikapoeder of – als je nog meer spice wil – chilipoeder over de chips strooien als deze net uit de olie komen en nog plakkerig zijn. Dan blijft het beter zitten.

De saus kun je prima een dag van tevoren maken en koud bewaren. Serveer de saus wel op kamertemperatuur (of lauwwarm, dat is ook heel lekker). De chips zijn direct na het frituren het lekkerst en knapperigst, dus die zou ik meteen opdienen. Mocht je nog vragen hebben over dit recept, deel ze dan gerust hieronder. Geniet ervan!

Meer leuke blogs:

  • DIY | Kaars-krans van gedroogde SzechuanpepersDIY | Kaars-krans van gedroogde Szechuanpepers
  • Shopping guide! 12x de lekkerste pittige sausjes & etenswarenShopping guide! 12x de lekkerste pittige sausjes & etenswaren
  • Hot & Spicy Playlist: van deze muziek krijg je het warm!Hot & Spicy Playlist: van deze muziek krijg je het warm!
  • Hot & Spicy: 12x de leukste ‘chili themed’ spulletjesHot & Spicy: 12x de leukste ‘chili themed’ spulletjes


2 Comments

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « Hot & Spicy: 12x de leukste ‘chili themed’ spulletjes
Next Post: Hot & Spicy Playlist: van deze muziek krijg je het warm! »

Reader Interactions

Comments

  1. Tessa♡ says

    04/07/2022 at 08:43

    Dat klinkt heeeeeeerlijk! En het meeste heb ik gewoon al thuis liggen!
    Genoteerd voor dit weekend ik ben benieuwd!!!

    Beantwoorden
    • Saskia de Laat says

      04/07/2022 at 09:06

      Smakelijk alvast!! 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate seizoensinspiratie, decoratie-ideeën, moestuintips, DIY's en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

So Celebrate! | Saskia

socelebrate

☀️ VIER DE SEIZOENEN! ☀️
• DIY & decoratie 🌸
• moestuin + bloemen op balkon 👩🏻‍🌾
• kerstgekkie @christmaholic

Groetjes uit Normandië 😊. En rarara wat gaan w Groetjes uit Normandië 😊. En rarara wat gaan wij morgen doen? Pssst.. Robert geeft een hint op het einde ✨️.
Wij gaan binnenkort op vakantie en ik heb geen tui Wij gaan binnenkort op vakantie en ik heb geen tuinoppas. Dit is wat ik allemaal doe om de moestuin voor te bereiden op ons vertrek. 

☘️ ruim op tijd beginnen met zoveel mogelijk oogsten, verwerken en planten die niets meer opbrengen weghalen

🌱 een paar weken voor vertrek de laatste dingen uitplanten en zaaien

☘️ de watervoorziening checken, terracotta olla's en irritagors in de potten doen zonder bewateringssysteem

🌱 vlak voor vertrek mijn planten een dubbele dosis voeding geven van @canna.nederland zodat ze even vooruit kunnen.

Plus nog een aantal andere taakjes. Wil je nog wat extra tips om met een gerust hart op vakantie te gaan? Reageer dan even hieronder met het woordje 'vakantie', stuur ik je ze toe. Dan ga ik nu mijn koffer inpakken! ☀️

AD | in samenwerking met @canna.nederland

#moestuin #moestuinieren #moestuintje #daktuin #dakterras #stadsmoestuin #stadstuinieren #balkontuin
POPPENHUIS 👩🏼‍🚒⚠️ • in deze updat POPPENHUIS 👩🏼‍🚒⚠️ • in deze update gaan we een muurtje slopen & het eerste deel van het dak opknappen met kleine terracotta dakpannetjes + een simpele dakkapel van balsahout. En toen... had ik geen zin meer in bouwen en heb ik alvast wat mini pompoentjes van fimo klei gemaakt 🤣. Ben eigenlijk niet zo van het kleien, maar dit was nog net simpel genoeg 😅. De volgende keer ga ik aan de slag met het inrichten van de eerste ruimte van mijn mini Pumpkin Farmhouse. Vragen? Ideeën? Daarvoor zijn de comments hieronder bedoeld! 👇🏼

#poppenhuis #dollhouse #poppenhuisrenovatie #miniaturen #dollhouseproject
16x MEI IN BEELD 👀 Mei was zonovergoten, gezel 16x MEI IN BEELD 👀

Mei was zonovergoten, gezellig, lekker en fijn. Ik hou zo van de lente!! ☀️ Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen maand??

1. Genieten van de zon op het dakterras
2. Op stap met Arvid bij @pixl.club 
3. Proostmomentje met Roob op onze trouwdag
4. Filmen voor @christmaholic bij Lemax
5. Heel veel zon = heel veel BBQ
6. Robert ❤️ katten
7. Demo day in het poppenhuis
8. Inkopen doen bij @pipooshobby 
9. Heerlijke koffiespot @koffiehuisjeeindhoven 
10. De hemel op aarde @bakhuisjeeindhoven 
11. Lekkerste cinnamon bun van de stad
12. Cocktails met Arvid bij @thebowtiesittard 
13. Pioenrozen gekregen van Robert voor onze trouwdag
14. Sleepte die bloemen de hele week met me mee
15. Heel veel perziken gekocht voor fotoshoot dus die gingen overal in 
16. Blije Sas want moestuindagje!
De lekkerste oogst als je moestuiniert in potten e De lekkerste oogst als je moestuiniert in potten en bakken? Drie praktische tips!

1. (TWEE)WEKELIJKS VOEDING GEVEN. Potgrond raakt snel uitgeput. Zeker als het veel regent spoelen voedingsstoffen vlot weg. 

Ik gebruik 4 producten van @canna.nederland:

- BIO VEGA 🥬: zorgt voor sterke planten, perfect voor het begin van de groei en alle groenblijvende groentes. 
- BIO RHIZOTONIC 🥕: zorgt voor sterke wortels. Ideaal in de groeifase van de plant en wanneer je stekjes uitplant. Ik geef deze tegelijk met de VEGA. 
- BIO FLORES 🫐 - voor bloemen, fruitsoorten en vruchtgewassen, geef vanaf het moment dat de bloemen verschijnen. Bevat in verhouding meer kali voor meer bloemen en vruchten.
- BIO BOOST 🌶 - vruchtextract die de stofwisseling in de plant bevordert. Zorgt voor stevige vruchtzetting en meer vruchtsuikers, dus echt een smaakbooster! Ik geef hem tegelijk met de Flores. 

2. VOLDOENDE WATER GEVEN 💦. Potgrond droogt snel uit. Geef liefst in de ochtend water (als het nodig is), dan verdampt het water langzamer & kunnen planten water beter opnemen. Bewater je in de avond, dan blijven de aarde en het blad langer vochtig, wat de kans op schimmelgroei en wortelrot vergroot. Gebruik een bodemvochtigheidsmeter, dan weet je wat je potten nodig hebben.

3. OP TIJD OOGSTEN 🫛. Oogst bij voorkeur in de ochtend, dan zijn groentes het lekkerst qua textuur en smaak én het is beter voor de plant. Eén van de meest gemaakte fouten is te lang wachten met oogsten. Ik plant mijn potten vaak extra vol maar ik oogst een aantal planten als ze nog klein zijn, daarna heeft de rest meer ruimte om te groeien.

Nog vragen? Stel ze hieronder!! 🍒 

AD | in samenwerking met @canna.nederland

#samenwerking #moestuin #moestuinieren #daktuin #balkontuin #balkonieren #balcony #rooftopgarden #balkontuintje
Dit is hoe we onze trouwdag gisteren hebben 'gevie Dit is hoe we onze trouwdag gisteren hebben 'gevierd'. Niet heel spannend, maar wel heerlijk óntspannend, gezellig en knus 😊. Wie kijkt er nog meer naar @itsclarksonsfarm? Echt zooo'n fan van dat programma!!! Ik kijk enorm uit naar de volgende afleveringen. Wou dat er nog honderden meer waren...

Also, ik heb nog nooit een filmpje zoals dit gepost hier. Beetje rommelig, niet gelikt, hap snap snel, zonder uren te steken in bedenken, filmen en editen. Experimentje. Benieuwd of dit boeiend genoeg is voor the gram. Anders hou ik het gewoon op Tikkedietok / stories 😅.

Bye, fijne zondag!
Vandaag zijn Robert en ik 8 jaar getrouwd!!! 💕 Vandaag zijn Robert en ik 8 jaar getrouwd!!! 💕 Jeetje wat gaat de tijd snel 🤯. Om onze trouwdag te vieren heb ik van het saaie muurtje naast de trap een gallery wall met een paar trouwfoto's gemaakt. Ik heb de foto's bij @fotofabrieknl op canvas laten drukken, met een neutrale baklijst eromheen. 

Als je meer wil weten over hoe ik de foto's heb opgehangen, reageer hieronder dan met het woordje 'fotomuur' (mag in een zin) en ik stuur je direct alle info via dm! ☺️ Tot slot een dikke tip: met code SOCELEBRATE35 krijg je nu 35% korting op alle wanddeco bij @fotofabrieknl (geldig t/m 30 juni). 

AD | in samenwerking met Fotofabriek 📸

#fotofabriek #fotomuur #gallerywall #trouwfotos
En het thema van het nieuwe poppenhuis is *tromger En het thema van het nieuwe poppenhuis is *tromgeroffel*... 

Pumpkin Farmhouse! 🎃🎃🎃 Had jij het goed geraden?? En jaa, misschien een beetje gek zo'n thema in mei haha. Maar het duurt nog wel een paar maanden voor ik klaar ben. En ik wil hem neerzetten als ik ga versieren voor de herfst in augustus! 

Dit is trouwens ook je kans om jouw suggesties en ideeën te opperen, vragen te stellen en mee te denken. Daar zijn de comments hieronder voor! 😄

#poppenhuis #dollhouse #miniaturen #poppenhuismaken
Kleur bekennen! 🌸 Ik merk dat ik de laatste tij Kleur bekennen! 🌸 Ik merk dat ik de laatste tijd wat meer kleur wil in mijn leven. Het begon met kleding, maar ik durf nu langzaam ook wat meer kleur in huis te gebruiken. Zoals in mijn perzikkleurige zomerdeco in de keuken. Heb van de week zelfs een muur een donkere kleur gegeven! 😬

En dat terwijl ik vroeger altijd voor veilig wit en neutraal (millennial green 🤣) koos. Ik vroeg ChatGPT waar die verandering aan kan liggen en dit waren de opvallendste takeaways:

- Kleurgebruik kan wijzen op meer zelfexpressie en durf, dit kan duiden op toegenomen zelfverzekerdheid.

- Witte en neutrale kleuren worden vaak geassocieerd met afstand, controle of minimalisme. De wens om warmere en donkerde kleuren te gebruiken wijst op een behoefte aan warmte, zintuigelijkheid, aarding.

- Als je vroeger koos voor 'veilige' kleuren die altijd wel konden, kan de huidige overgang naar kleur staan voor het toelaten van meer eigenheid en lef.

Denk dat het dit spijker op zijn kop slaat 😆. Ben jij van de neutrale en rustige kleuren thuis of mag het juist lekker knallen? Mocht je trouwens nog meer foto's willen zien + linkjes waar alles vandaan komt, reageer even met "perzik" (mag in een zin) en ik dm je automatisch de link naar de blog 🥰.

#zomerdecoratie #zomerdeco #perzik #peach #summerdecor #keukendecoratie #bloemen
Meer laden Volg op Instagram

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Cowboy & western themafeest organiseren: decoratie, tips & ideeën

Dit weekend was mijn man Robert jarig. Al jaren

DIY | 3D Tekstbord maken voor verjaardag of feestje

Mijn man Robert werd afgelopen weekend 45 en we

Halloween DIY | Skelet schilderij maken

Een skelet in een schilderij die een kaars

Pasen op Pinterest!

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in