• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate!

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
  • Buiten
    • (Moes)tuin
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Amuses & borrelhapjes Eten & Drinken Recepten Seizoenen Zomer

Recept | Pappadum chips met kruidige Masala dipsaus

pappadum chips met masala dipsaus

Ken je de uitdrukking “die saus is zo lekker, je zou hem moeten verkopen”. Nou, dat is most certainly het geval voor deze Masala dip! Een hele tijd terug waren we bij mijn vader voor een uitgebreid diner (hij kan ontzettend goed koken). Hij maakte toen – vaag op basis van een recept uit een boek, maar met heel wat aanpassingen – een heerlijke Masala dipsaus met gefrituurde pappadum chips. En dat was echt waanzinnig lekker. Ik vroeg meteen of ik het recept mocht!


Pappa-niet-dum met dipsaus

Maar mijn vader is iemand die vooral op gevoel kookt. Hij weegt niet af, schrijft niet op wat hij precies gebruikt. Puur kooktalent! Best knap dus dat hij deze saus al twee keer ongeveer hetzelfde heeft kunnen maken. Beide keren was iedereen razend enthousiast en was het binnen een paar minuten op. Ik heb eerst geprobeerd om de Masala dip na te maken op basis van het oorspronkelijke recept en wat van mijn vaders suggesties. Maar dat was een epic fail!

De saus was heerlijk hoor, het werd een soort zoete currysaus die we bij rijst hebben gegeten. Maar het was NIET de dipsaus die mijn pa gemaakt had. Blijkbaar had hij toch meer aanpassingen gedaan dan gedacht. Gelukkig heeft hij daarna speciaal voor deze blog alle ingrediënten afgewogen en het recept in een paar korte Whatsapp-berichtjes voor me uitgewerkt. En mijn tweede poging was wel een succes. Hieronder vind je het heerlijke recept!

pappadum chips met masala dipsaus

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor het maken van de gefrituurde pappadum chips met pittige Masala dipsaus? Haal de volgende ingrediënten in huis:

  • 30 gram verse gember
  • 10 gram rode currypasta (of meer als je van pittig houdt)
  • 5 gram mosterdzaad
  • 5 gram kurkuma
  • 2 gram kerriepoeder
  • 1 eetlepel (plantaardige) bakboter
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (blikje)
  • 50 gram Santen (creamed coconut)
  • 1 eetlepel limoensap
  • evt. zeezout
  • pappadums
  • zonnebloemolie om te frituren (of andere plantaardige olie)

Qua materiaal heb je twee pannen met dikke bodem + een staafmixer nodig. Voor dit recept heb je pappadums nodig die nog NIET gebakken zijn (dus geen kant-en-klare). Deze pappadums zijn bij alle toko’s en online te vinden. Wij gebruiken verder altijd de rode curry pasta van Mae Ploy, die koop je hier online en je vindt hem in de meeste toko’s. Maar je kunt ook prima een ander merk rode currypasta gebruiken.

Bij 10 gram currypasta is de dipsaus lekker kruidig en heeft ie een flinke kick! Hou je van pittig, maak er dan gerust 15 gram van (hebben wij ook gedaan). Santen is een soort kokosnootcreme. Die vind je bij de toko, hier online en gelukkig ook gewoon bij de Albert Heijn. En tot slot: als je plantaardige bakboter en plantaardige rode curry gebruikt voor dit recept, is het volledig vegan.

pappadum chips met masala dipsaus

Bereidingswijze

  1. Plet het mosterdzaad met een vijzel. Hak de geschilde gemberwortel en knoflookteentjes fijn. Weeg verder alle ingrediënten af en zet klaar voor het maken van de saus.
  2. Smelt een flinke eetlepel (plantaardige) boter in een koekenpan of sauspan met dikke bodem en fruit de knoflook, gember, currypasta, kerriepoeder, kurkumapoeder, geplet mosterdzaad en rode currypasta aan. Laat vijf minuutjes doorpruttelen op laag vuur. Roer af en toe door.
  3. Doe nu de tomatenblokjes erbij, roer door. Breng aan de kook en laat tien minuutjes zachtjes inkoken. Voeg vervolgens 50 gram Santen (creamed coconut) toe, laat vijf minuutjes zachtjes koken tot de kokos is opgelost. Regelmatig doorroeren.
  4. Haal de pan van het vuur en breng de saus op smaak met het limoensap en eventueel wat zeezout. Mix het met de staafmixer tot een grove dipsaus. Is de saus iets te dik geworden? Dan kun je er altijd een klein beetje water doorheen roeren om het te verdunnen.
  5. Nu gaan we de papadum chips maken. Doe een laagje zonnebloemolie of andere plantaardige olie (geen olijfolie) in een pan met dikke bodem, bijvoorbeeld een gietijzeren pan. Laat de olie warm worden. Niet gloeiend heet, als het gaat walmen is het te warm.
  6. Breek de papadums in 6-8 stukken en frituur de stukken één voor één 4 a 5 seconden in de olie. De chips beginnen meteen te krullen en er ontstaan kleine bubbels. Dit gaat echt heel snel. Haal de pappadum chips met een metalen tang uit de hete olie, tik de overtollige olie er vanaf en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
pappadum chips met masala dipsaus

Pappadum chips met pittige Masala dipsaus

En dat was het! Je bent klaar om te genieten van deze heerlijke papadum chips met kruidige en pittige Masala dipsaus. Als je het leuk vindt, kun je eventueel nog wat paprikapoeder of – als je nog meer spice wil – chilipoeder over de chips strooien als deze net uit de olie komen en nog plakkerig zijn. Dan blijft het beter zitten.

De saus kun je prima een dag van tevoren maken en koud bewaren. Serveer de saus wel op kamertemperatuur (of lauwwarm, dat is ook heel lekker). De chips zijn direct na het frituren het lekkerst en knapperigst, dus die zou ik meteen opdienen. Mocht je nog vragen hebben over dit recept, deel ze dan gerust hieronder. Geniet ervan!

Meer leuke blogs:

  • DIY | Kaars-krans van gedroogde SzechuanpepersDIY | Kaars-krans van gedroogde Szechuanpepers
  • Shopping guide! 12x de lekkerste pittige sausjes & etenswarenShopping guide! 12x de lekkerste pittige sausjes & etenswaren
  • Hot & Spicy Playlist: van deze muziek krijg je het warm!Hot & Spicy Playlist: van deze muziek krijg je het warm!
  • Hot & Spicy: 12x de leukste ‘chili themed’ spulletjesHot & Spicy: 12x de leukste ‘chili themed’ spulletjes


2 Comments

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen op Christmaholic.nl op.

Previous Post: « Hot & Spicy: 12x de leukste ‘chili themed’ spulletjes
Next Post: Hot & Spicy Playlist: van deze muziek krijg je het warm! »

Reader Interactions

Comments

  1. Tessa♡ says

    04/07/2022 at 08:43

    Dat klinkt heeeeeeerlijk! En het meeste heb ik gewoon al thuis liggen!
    Genoteerd voor dit weekend ik ben benieuwd!!!

    Beantwoorden
    • Saskia de Laat says

      04/07/2022 at 09:06

      Smakelijk alvast!! 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate seizoensinspiratie, decoratie-ideeën, moestuintips, DIY's en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

socelebrate

Simpel paasdessert met mango 🥭 • Misschien wi Simpel paasdessert met mango 🥭 • Misschien wil je iets lekkers maken om de paasbrunch af te sluiten. Of je gaat gezellig dineren met familie of vrienden en wil een makkelijk, maar heerlijk toetje op tafel zetten. Dan heb ik hét recept voor je! 😜

Dit heerlijke, snel te maken paasdessert is een zalige, niet te zoete trifle in een glaasje. Met laagjes mango, vanilleroom en natuurlijk paaschocolade. Door de gele kleur is het toetje helemaal perfect voor Pasen! Het recept staat op de blog (link in bio). Lijkt jou dit lekker om te maken?? 

Vanwege familie-omstandigheden ben ik de komende dagen even niet/nauwelijks offline. Ik weet nog niet wanneer ik weer terug ben. Jullie merken het vanzelf wel! 😘

#paasrecept #paasdessert #paastoetje #paasbrunch #paasontbijt #pasen #pasen2023 #zaligpasen #paasrecepten
Naamkaartjes voor Pasen • Voor het geval je het Naamkaartjes voor Pasen • Voor het geval je het nog niet wist: ik hou van tafels dekken en versieren. Vooral voor de feestdagen vind ik dat éxtra leuk om te doen! Met Kerst pak ik altijd het meest uitgebreid uit met servies, servetten en decoratie. Maar ook met Pasen mag voor mij een feestelijk gedekte tafel met uitbundige decoratie eigenlijk niet ontbreken 😊.

Zoek je nog iets origineels om de paastafel mee te versieren? Maak deze naamkaartjes voor Pasen van uitgeblazen (ganzen)eieren en wat gedroogd mos! Ik noem het naamkaartjes, maar het zijn natuurlijk eigenlijk helemaal geen kaartjes 🤣.

Ze hebben wel dezelfde functie: je legt of zet bij elk bord een ei met daarop de eerste letter van de naam van de persoon die er gaat zitten. Leuk, toch? De complete werkbeschrijving + lijst met benodigdheden vind je op mijn blog, link in bio! 🐣

#paastafeldekken #pasen #paastafel #pasentafeldekken #paasbrunch #paasbrunchen #paasontbijt #eastertable #tafeldekken #paasdecoratie #paasversiering #pasen2023
Wat was het héérlijk om een paar daagjes aan de Wat was het héérlijk om een paar daagjes aan de Nederlandse regen te ontsnappen en de Portugese zon te vinden 🤩. We zijn elke dag op pad geweest met ons huurautootje. Ik genoot van de fel gekleurde wilde bloemen langs de wegen. We reden langs rijen en rijen citroen- en sinaasappelbomen, je ruikt de sinaasappelbloesem gewoon in de lucht. En alles gaat rustig aan, calma. Een paar van de fijne plekjes die we bezocht hebben:

📍Praia de Marinha: mooiste strand, ruige rotspartijen, lekker wandelen over de kliffen (Lagoa)
📍Lunchspot: Porches Pottery, in de tuin bij bar Bacchus (Porches)
📍Cacela Velha, prachtig uitzicht over breed zandstrand, een soort Atlantische versie van de wadden. In de verte hoor je de oceaan ruisen
📍Eiland-strand Praia do Barill in een prachtig natuurpark, met een treintje of een wandeling van ongeveer 1,5 km te bereiken (Santa-Luz) 
📍Beach restaurant Fim do Mundo: heerlijke verse vis en prachtig uitzicht (Ferragudo)
📍Houtdn wandelpad van Praia de Dona Ana naar Praia do Camilo (Lagos)
📍Camilo restaurante bij Praia do Camilo: yummie verse vis (Lagos)
📍 Koffie bij Al-Gharb roasters (Albufeira)

Dit is natuurlijk géén reisgids 😉 (want daarvoor heb ik me veel te weinig verdiept in alles). Het is gewoon een overzicht van een paar plekjes die we mooi / de moeite waard vonden! Ben jij al eens in de Algarve geweest? Vond je het ook zo'n fijne regio? Wat zijn jouw tips?

#algarve #portugal #visitalgarve #visitportugal
Hallo & welkom aan iedereen die nieuw is hier! 👋🏻 Wat superleuk dat je me bent gaan volgen. Ik zal me even voorstellen aan wie me niet kent: ik ben Saskia, 37 jaar. Ik woon samen met mijn man Robert in Eindhoven. We hebben een fijn huis met een kleine tuin en een ruim dakterras! Op mijn dakterras kweek ik groentjes en bloemen, allemaal in potten.

Naast tuinieren, ben ik ook gek op seizoensdecoratie. Ik blog op socelebrate.nl over het vieren van seizoenen en feestdagen. Nu staat er bijvoorbeeld vanalles over pasen online! 🐣 Ik heb ook nog een andere, grotere, blog: @christmaholic. Daar deel ik van sep t/m dec kerstinspiratie! In mijn stories deel ik tot slot ook af en toe wat van mijn dagelijkse bezigheden 😊.

En dat was het wel zo'n beetje denk ik! Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar wie jij bent en waarom je me volgt / bent gaan volgen. Stel je je hieronder ook even voor? Vind ik leuk!! Hopelijk spreek ik je hier de komende tijd vaker 😘.
Jaaa, het is lente en dus verklaar ik het Dahlia-s Jaaa, het is lente en dus verklaar ik het Dahlia-seizoen officieel voor geopend!! 🌼 Ik ben vandaag begonnen met het voortrekken / oppotten van de Dahlia knollen (gekocht bij @famflowerfarm) die strakjes buiten op mijn dakterras in grote potten en bakken zullen groeien 🥰. 

In deze reel zie je hoe dat voortrekken in zijn werk gaat. Voortrekken kan trouwens ook prima nog in april. Pas in mei, na de laatste nachtvorst, gaan de planten naar buiten. 

En jij: trek jij je Dahlia's ook voor? Of plant je de knollen meestal direct in de volle grond? Mocht je nog vragen hebben over het voortrekken of over het kweken van Dahlia's in potten, stel ze gerust! 😊

#dahlia #dahliaseason #dahlialove #dahlias #dahliasofinstagram #dahliaskweken #socelebrate #groeilampen #kweekkast #kweeklampen #voorzaaien #voortrekken
Moestuindagboek • mijn nieuwste update uit de mo Moestuindagboek • mijn nieuwste update uit de moestuin staat online op de blog! 🌱 Met o.a. een uitgebreide review van ons bezoek aan de eerste editie van @demoestuinbeurs, te lezen via de link in mijn bio 😊. Ik was samen met mijn vriendin @bloemmarie op langoed Mariënwaerdt voor een dagje moestuininspiratie.

Hierbij alvast een kleine sfeerimpressie! Het was echt een prachtige dag. We ontmoetten o.a. @_floorkorte, woonden de opnames van de @moestuin.advies podcast bij en gingen op wildplukwandeling. Het toppunt voor mij de meet & greet met hond Tos van @groenemuts (zie stories 🤣). Het was super gezellig, het weer was fantastisch, hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij 🥰.

#moestuin #moestuinieren #moestuingeluk #moestuinbeurs #demoestuinbeurs #socelebrate #moestuinplezier #moestuindagboek
Ik denk niet dat ik de paastakken boven onze tafel Ik denk niet dat ik de paastakken boven onze tafel weer wil opruimen na Pasen 🤣. Vind het zo gezellig! Waarschijnlijk laat ik ze gewoon hangen, haal ik de paasversiering eruit en maak ik er koningsdagdecoratie van in april 😅. 

Ik ben vandaag lekker aan het koken en heb de tafel feestelijk gedekt voor vrienden die straks komen eten. Normaal komen ze altijd in december voor een pre xmas diner, maar dat ging door ziekte helaas niet door. Dus hebben we in plaats daarvan een pre easter dinetje gepland 😃.

Ik heb het simpel gehouden met koken hoor, drie gangen en een amuse. Geen zin om te stressen 🤣. Het zelfde geldt voor de tafel. Niet te veel poespas, snel klaar. Daarover gesproken: binnenkort ga ik allerlei tafeldekideetjes voor Pasen delen! Mocht je nog specifieke vragen of advies nodig hebben, laat het me weten! Wellicht kan ik ze beantwoorden in een blog, stories of reel. Fijne avond 😘.

#pasen #pasen2023 #paastafel #paastakkenversieren #paastafelinspiratie #paastafeldekken #tafeldekken #paastakken #paasboom #paasdecoratie #paasversiering #paasdecoratiemaken #socelebrate
Vorig jaar hing ik voor het eerst mijn paastakken Vorig jaar hing ik voor het eerst mijn paastakken op. Toen aan de muur, boven de bank. Dat was al zo leuk. Dit jaar hangen ze boven de tafel! En ik vind het zó tof en sfeervol geworden. Het leukste wat ik ooit gedaan heb qua paasdecoratie ❤️.

Horizontale paastakken vind ik specialer dan verticale takken in een vaas, heb ik gemerkt. Je kunt er echt een statement mee maken 😌. Inmiddels heb ik toch nog wat meer versieringen aa. de takken gehangen. Het werkt toch een beetje net als de kerstboom: rondje versieren, dan paar dagen kijken, en vervolgens besluiten wat er nog bij kan 🤪.

Op de blog vind je nog wat meer fotootjes, uitleg over het ophangen van de takken + tips over hoe je paastakken op een originele manier kunt gebruiken in je voorjaarsdecoratie (link in bio)! Als je vragen hebt, stel ze gerust hieronder. Ook vrolijke reacties zijn áltijd welkom. Fijne zaterdag lieverds 😘.

#pasen #paaseieren #paastakken #paastakkenversieren #pasen2023 #paasversiering #paasdecoratie #paasboom #paasdecoratiemaken #socelebrate #easterdecor #easterdecorations
Tafelstukje met een paastak! 🐰 Deze week deel i Tafelstukje met een paastak! 🐰 Deze week deel ik allerlei ideetjes om paastakken op een ándere manier te gebruiken. Deze krulhazelaar staat in een oude lade, vastgeklemd tussen bolletjes narcissen met mos. Snel klaar, makkelijk te maken en heel gezellig op tafel. Precies zoals ik mijn DIY's het liefst heb! 

Ik heb een vintage lade gebruikt, maar natuurlijk kun je dit ook maken in een ronde schaal, een plantenpot of zelfs een cakevorm. Anything goes! Maak jij wel eens stukjes voor Pasen? Of hou je het bij het maken van kerststukjes? 😊

#pasen #paastak #paastakken #paasversiering #paasdecoratie #paasboom #pasen2023 #paasdecoratiemaken #paasversieringmaken #paasstukje #easter #easterdecor #socelebrate
Laad meer Volg op Instagram

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

DIY | Naamkaartjes voor Pasen: eieren met letter van mos

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Paasdecoratie maken, Pasen, Seizoenen, Tafel dekken, Voorjaar

Paastakken versieren, maar dan nét effe anders!

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Paasdecoratie maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

DIY | Tafeldecoratie voor Pasen: vaas met takjes en tuinkers

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Paasdecoratie maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

Glazen paaseieren versieren met margrietjes

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Paasdecoratie maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

DIY | Kaarsen beschilderen met bloemen

geplaatst in DIY, Feestdagen, Home & Garden, Moederdag & Vaderdag, Paasdecoratie maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar, Zomer

DIY | Neutrale Valentijnskrans met hartjes van papier

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Seizoenen, Valentijn, Winter

DIY | Mos bollen op brocante schaal

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Paasdecoratie maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar, Winter

Pasen op Pinterest!

WonenWonen

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in