• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Amuses & borrelhapjes Eten & Drinken Recepten Seizoenen Voorgerechten & Hoofdgerechten Voorjaar Zomer

Zomers voorgerecht: coquilles met citroen & verse dragon

coquilles recept met couscous en dragon

Tijdens een zomer themaweek mag een recept niet ontbreken! En aangezien we volop in de schelpen zitten, heb ik een heerlijk zeevruchtengerechtje voor je. Dit recept maken wij thuis al jaren in allerlei variaties en ik vind het nog altijd heerlijk. Het is een zomers voorgerecht met coquilles en een couscoussalade met verse dragon, citroen en bosui.

Gek op verse dragon!

Ik ben gek op dragon, vooral verse Franse dragon. Het smaakt anijsachtig en is heerlijk bij vis en schaaldieren. Dragon koop je bij de groenteboer, de groothandel (Sligro bijvoorbeeld) of op de markt. Je kunt ook een plantje Franse dragon kopen in het tuincentrum of bij een kweker en in een pot of in de tuin zetten. Dat heb ik twee jaar geleden gedaan en het is zo’n fijne vaste plant: hij komt elk jaar terug en je kunt hem elk voorjaar splitsen voor gratis extra planten!

Dit zomerse receptje met coquilles en couscous is super veelzijdig. Je kunt een kleine portie maken en met een enkele coquille serveren op een klein bordje (of in de schelp van de coquille zelf, als je die hebt). Maar je kunt er ook een groter gerechtje van maken. Zie de foto hieronder!


Wat heb je nodig?

Lijkt dat je lekker: coquilles met couscoussalade en verse kruiden? Pak de boodschappenlijst er dan maar bij. Voor vier personen heb je namelijk de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 (of meer) coquilles, uit de diepvries
  • 100 gram volkoren couscous
  • 3 a 4 eetlepels mayonaise
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een halve citroen
  • 1 bosuitje
  • 10 gram verse dragon
  • 8 oesterblaadjes
  • klontje roomboter
  • 1/4 groentebouillonblokje
  • peper & zout

Coquilles vind je o.a. bij de visboer in de vriezer. Grotere Albert Heijn vestigingen verkopen ze ook. Als je een klein gerechtje maakt is één coquille per persoon voldoende. Wil je ruimere porties serveren of heb je kleine zeevruchtjes? Dan is 2 of 3 per persoon natuurlijk ook prima.

coquilles voorgerecht met couscous en dragon

Zo maak je dit zomerse voorgerecht

Let op! Zorg dat de coquilles ontdooid en helemaal droog zijn voor je ze gaat bakken.

  1. Doe de couscous in een kom. Maak 150ml bouillon van 1/4 groentebouillonblokje en 150 ml kokend water en giet over de couscous. Laat 5 minuten staan.
  2. Ris de dragonblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Doe de mayonaise in een kommetje. Voeg de fijngehakte dragonblaadjes en de geraspte citroen toe. Voeg het sap van een halve citroen toe en breng op smaak met vers gemalen peper. Roer goed door.
  3. Maak de couscous los met een vork. Roer de saus door de couscous. De couscous moet nu plakkerig genoeg zijn om er bolletjes van te maken. Was het bosuitje en snipper in hele dunne ringetjes. Meng door de couscous. Proef de couscous en breng eventueel nog extra op smaak met peper & zout.
  4. Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het fornuis en laat heet worden. Zorg dat de coquilles helemaal droog zijn, anders bruinen ze niet goed in de pan. Strooi een klein beetje zout over de coquilles. Doe een klontje boter in de pan en bak de coquilles 1 a 2 minuten per kant (in totaal dus 2 a 4 minuten). Coquilles mogen nog een beetje rauw zijn van binnen. Bak ze vooral niet te lang, want dan worden ze taai.
  5. Doe op elk bordje wat van de couscoussalade, maak er bijvoorbeeld met twee grote eetlepels quenelles van of gebruik een ijsschep en maak een half bolletje. Of schep het gewoon op het bord, net wat je wil. Leg er een coquille op of tegenaan. Garneer met oesterblaadjes en/of nog wat extra dragon. Maak af met vers gemalen peper en serveer!
coquilles recept met couscous en dragon

Coquilles met couscous

Ik heb er verder nog een klein schijfje citroen bij gelegd. In plaats van oesterblaadjes zou je trouwens ook een klein beetje pittige wakame bij dit gerechtje kunnen serveren, of je legt het hele gerechtje op een fris blaadje sla. Mijn schelpvormige bordjes kocht ik bij de Sligro voor €1,50 per stuk (dacht ik). Maar google vooral als je zoiets leuk vindt, er zijn online ook mooie exemplaren te koop. Mocht je nog vragen hebben over dit recept, stel ze dan gerust hieronder. En ga je de coquilles met couscoussalade maken? Dan wens ik je smakelijk eten!

Meer leuke blogs:

  • Zomers voorgerecht | meloen, basilicum & burrataZomers voorgerecht | meloen, basilicum & burrata
  • Huis leeg & ongezellig na kerst? Met deze tips los je dat op!Huis leeg & ongezellig na kerst? Met deze tips los je dat op!
  • Citytrip naar TallinnCitytrip naar Tallinn
  • Recept | toastjes met ‘peertjes’ van diverse soorten kaasRecept | toastjes met ‘peertjes’ van diverse soorten kaas


3 Comments

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « IKEA hack | schelpen tentoonstellen onder een stolp
Next Post: Decoratie in strand & zee thema »

Reader Interactions

Comments

  1. Tessa♡ says

    08/06/2023 at 08:20

    Ziet er heerlijk uit ik ben benieuwd ik ga het zeker maken!!!! Ben atijd in voor een nieuw gerechtje/baksel/drankje!
    ♡

    Beantwoorden
  2. Sylvia Vandeven says

    08/06/2023 at 13:06

    Ik weet niet hoe couscous smaakt maar het ziet er wel lekker uit zo op dat schelpenbordje.😋

    Beantwoorden
  3. Kristel Dols says

    11/06/2023 at 00:05

    Vandaag naar de markt geweest om alle ingrediënten te kopen. Wat is dit weer een GE-WEL-DIG recept zeg! Wij hebben een grote portie als hoofdmenu gemaakt. Restaurant waardig!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate seizoensinspiratie, decoratie-ideeën, moestuintips, DIY's en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

So Celebrate! | Saskia

socelebrate

☀️ VIER DE SEIZOENEN! ☀️
• DIY & decoratie 🌸
• moestuin + bloemen op balkon 👩🏻‍🌾
• kerstgekkie @christmaholic

Groetjes uit Normandië 😊. En rarara wat gaan w Groetjes uit Normandië 😊. En rarara wat gaan wij morgen doen? Pssst.. Robert geeft een hint op het einde ✨️.
Wij gaan binnenkort op vakantie en ik heb geen tui Wij gaan binnenkort op vakantie en ik heb geen tuinoppas. Dit is wat ik allemaal doe om de moestuin voor te bereiden op ons vertrek. 

☘️ ruim op tijd beginnen met zoveel mogelijk oogsten, verwerken en planten die niets meer opbrengen weghalen

🌱 een paar weken voor vertrek de laatste dingen uitplanten en zaaien

☘️ de watervoorziening checken, terracotta olla's en irritagors in de potten doen zonder bewateringssysteem

🌱 vlak voor vertrek mijn planten een dubbele dosis voeding geven van @canna.nederland zodat ze even vooruit kunnen.

Plus nog een aantal andere taakjes. Wil je nog wat extra tips om met een gerust hart op vakantie te gaan? Reageer dan even hieronder met het woordje 'vakantie', stuur ik je ze toe. Dan ga ik nu mijn koffer inpakken! ☀️

AD | in samenwerking met @canna.nederland

#moestuin #moestuinieren #moestuintje #daktuin #dakterras #stadsmoestuin #stadstuinieren #balkontuin
POPPENHUIS 👩🏼‍🚒⚠️ • in deze updat POPPENHUIS 👩🏼‍🚒⚠️ • in deze update gaan we een muurtje slopen & het eerste deel van het dak opknappen met kleine terracotta dakpannetjes + een simpele dakkapel van balsahout. En toen... had ik geen zin meer in bouwen en heb ik alvast wat mini pompoentjes van fimo klei gemaakt 🤣. Ben eigenlijk niet zo van het kleien, maar dit was nog net simpel genoeg 😅. De volgende keer ga ik aan de slag met het inrichten van de eerste ruimte van mijn mini Pumpkin Farmhouse. Vragen? Ideeën? Daarvoor zijn de comments hieronder bedoeld! 👇🏼

#poppenhuis #dollhouse #poppenhuisrenovatie #miniaturen #dollhouseproject
16x MEI IN BEELD 👀 Mei was zonovergoten, gezel 16x MEI IN BEELD 👀

Mei was zonovergoten, gezellig, lekker en fijn. Ik hou zo van de lente!! ☀️ Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen maand??

1. Genieten van de zon op het dakterras
2. Op stap met Arvid bij @pixl.club 
3. Proostmomentje met Roob op onze trouwdag
4. Filmen voor @christmaholic bij Lemax
5. Heel veel zon = heel veel BBQ
6. Robert ❤️ katten
7. Demo day in het poppenhuis
8. Inkopen doen bij @pipooshobby 
9. Heerlijke koffiespot @koffiehuisjeeindhoven 
10. De hemel op aarde @bakhuisjeeindhoven 
11. Lekkerste cinnamon bun van de stad
12. Cocktails met Arvid bij @thebowtiesittard 
13. Pioenrozen gekregen van Robert voor onze trouwdag
14. Sleepte die bloemen de hele week met me mee
15. Heel veel perziken gekocht voor fotoshoot dus die gingen overal in 
16. Blije Sas want moestuindagje!
De lekkerste oogst als je moestuiniert in potten e De lekkerste oogst als je moestuiniert in potten en bakken? Drie praktische tips!

1. (TWEE)WEKELIJKS VOEDING GEVEN. Potgrond raakt snel uitgeput. Zeker als het veel regent spoelen voedingsstoffen vlot weg. 

Ik gebruik 4 producten van @canna.nederland:

- BIO VEGA 🥬: zorgt voor sterke planten, perfect voor het begin van de groei en alle groenblijvende groentes. 
- BIO RHIZOTONIC 🥕: zorgt voor sterke wortels. Ideaal in de groeifase van de plant en wanneer je stekjes uitplant. Ik geef deze tegelijk met de VEGA. 
- BIO FLORES 🫐 - voor bloemen, fruitsoorten en vruchtgewassen, geef vanaf het moment dat de bloemen verschijnen. Bevat in verhouding meer kali voor meer bloemen en vruchten.
- BIO BOOST 🌶 - vruchtextract die de stofwisseling in de plant bevordert. Zorgt voor stevige vruchtzetting en meer vruchtsuikers, dus echt een smaakbooster! Ik geef hem tegelijk met de Flores. 

2. VOLDOENDE WATER GEVEN 💦. Potgrond droogt snel uit. Geef liefst in de ochtend water (als het nodig is), dan verdampt het water langzamer & kunnen planten water beter opnemen. Bewater je in de avond, dan blijven de aarde en het blad langer vochtig, wat de kans op schimmelgroei en wortelrot vergroot. Gebruik een bodemvochtigheidsmeter, dan weet je wat je potten nodig hebben.

3. OP TIJD OOGSTEN 🫛. Oogst bij voorkeur in de ochtend, dan zijn groentes het lekkerst qua textuur en smaak én het is beter voor de plant. Eén van de meest gemaakte fouten is te lang wachten met oogsten. Ik plant mijn potten vaak extra vol maar ik oogst een aantal planten als ze nog klein zijn, daarna heeft de rest meer ruimte om te groeien.

Nog vragen? Stel ze hieronder!! 🍒 

AD | in samenwerking met @canna.nederland

#samenwerking #moestuin #moestuinieren #daktuin #balkontuin #balkonieren #balcony #rooftopgarden #balkontuintje
Dit is hoe we onze trouwdag gisteren hebben 'gevie Dit is hoe we onze trouwdag gisteren hebben 'gevierd'. Niet heel spannend, maar wel heerlijk óntspannend, gezellig en knus 😊. Wie kijkt er nog meer naar @itsclarksonsfarm? Echt zooo'n fan van dat programma!!! Ik kijk enorm uit naar de volgende afleveringen. Wou dat er nog honderden meer waren...

Also, ik heb nog nooit een filmpje zoals dit gepost hier. Beetje rommelig, niet gelikt, hap snap snel, zonder uren te steken in bedenken, filmen en editen. Experimentje. Benieuwd of dit boeiend genoeg is voor the gram. Anders hou ik het gewoon op Tikkedietok / stories 😅.

Bye, fijne zondag!
Vandaag zijn Robert en ik 8 jaar getrouwd!!! 💕 Vandaag zijn Robert en ik 8 jaar getrouwd!!! 💕 Jeetje wat gaat de tijd snel 🤯. Om onze trouwdag te vieren heb ik van het saaie muurtje naast de trap een gallery wall met een paar trouwfoto's gemaakt. Ik heb de foto's bij @fotofabrieknl op canvas laten drukken, met een neutrale baklijst eromheen. 

Als je meer wil weten over hoe ik de foto's heb opgehangen, reageer hieronder dan met het woordje 'fotomuur' (mag in een zin) en ik stuur je direct alle info via dm! ☺️ Tot slot een dikke tip: met code SOCELEBRATE35 krijg je nu 35% korting op alle wanddeco bij @fotofabrieknl (geldig t/m 30 juni). 

AD | in samenwerking met Fotofabriek 📸

#fotofabriek #fotomuur #gallerywall #trouwfotos
En het thema van het nieuwe poppenhuis is *tromger En het thema van het nieuwe poppenhuis is *tromgeroffel*... 

Pumpkin Farmhouse! 🎃🎃🎃 Had jij het goed geraden?? En jaa, misschien een beetje gek zo'n thema in mei haha. Maar het duurt nog wel een paar maanden voor ik klaar ben. En ik wil hem neerzetten als ik ga versieren voor de herfst in augustus! 

Dit is trouwens ook je kans om jouw suggesties en ideeën te opperen, vragen te stellen en mee te denken. Daar zijn de comments hieronder voor! 😄

#poppenhuis #dollhouse #miniaturen #poppenhuismaken
Kleur bekennen! 🌸 Ik merk dat ik de laatste tij Kleur bekennen! 🌸 Ik merk dat ik de laatste tijd wat meer kleur wil in mijn leven. Het begon met kleding, maar ik durf nu langzaam ook wat meer kleur in huis te gebruiken. Zoals in mijn perzikkleurige zomerdeco in de keuken. Heb van de week zelfs een muur een donkere kleur gegeven! 😬

En dat terwijl ik vroeger altijd voor veilig wit en neutraal (millennial green 🤣) koos. Ik vroeg ChatGPT waar die verandering aan kan liggen en dit waren de opvallendste takeaways:

- Kleurgebruik kan wijzen op meer zelfexpressie en durf, dit kan duiden op toegenomen zelfverzekerdheid.

- Witte en neutrale kleuren worden vaak geassocieerd met afstand, controle of minimalisme. De wens om warmere en donkerde kleuren te gebruiken wijst op een behoefte aan warmte, zintuigelijkheid, aarding.

- Als je vroeger koos voor 'veilige' kleuren die altijd wel konden, kan de huidige overgang naar kleur staan voor het toelaten van meer eigenheid en lef.

Denk dat het dit spijker op zijn kop slaat 😆. Ben jij van de neutrale en rustige kleuren thuis of mag het juist lekker knallen? Mocht je trouwens nog meer foto's willen zien + linkjes waar alles vandaan komt, reageer even met "perzik" (mag in een zin) en ik dm je automatisch de link naar de blog 🥰.

#zomerdecoratie #zomerdeco #perzik #peach #summerdecor #keukendecoratie #bloemen
Meer laden Volg op Instagram

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Cowboy & western themafeest organiseren: decoratie, tips & ideeën

Dit weekend was mijn man Robert jarig. Al jaren

DIY | 3D Tekstbord maken voor verjaardag of feestje

Mijn man Robert werd afgelopen weekend 45 en we

Halloween DIY | Skelet schilderij maken

Een skelet in een schilderij die een kaars

Pasen op Pinterest!

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in