• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Feestdagen Ontbijt & Lunch Pasen Seizoenen Voorjaar

Recepten voor een onvergetelijke paasbrunch

Na Kerst is Pasen toch wel hét feest van het jaar om lekker met familie samen te genieten. En daar hoort natuurlijk feestelijke aankleding en lekker eten bij! Bij veel families is de paasbrunch een echte traditie. Zelf nodig ik ook regelmatig vrienden uit voor een lekkere brunch rondom de paasdagen. Zoek je inspiratie om je paasbrunch nóg leuker te maken? Dan ben je hier aan het goede adres!

Recepten voor de paasbrunch

Een onvergetelijke paasbrunch begint natuurlijk bij heerlijke gerechten op tafel. Je kunt altijd schalen vullen met verschillende soorten brood of broodjes en divers hartig en zoet beleg op tafel zetten. Maar niks is leuker dan zelf ook nog wat gerechten op tafel te toveren! Hieronder vind je mijn favoriete recepten voor een voorjaarsontbijt of -lunch.

Eieren

Bron: Fotolia

Bron: Fotolia

Het is niet voor niks Pasen! Eieren mogen écht niet ontbreken. Natuurlijk kun je gewoon (geverfde) eitjes koken en neerzetten, maar er zijn zoveel meer heerlijke eiergerechten te bedenken. Zoals:

  • Gepocheerde eieren, als je durft
  • Eieren in een potje, uit de oven
  • Eiersalade, zelfgemaakt uiteraard
  • Gevulde eieren, golden oldies, maar o zo lekker
  • Kwarteleitjes als mini-spiegelei, zo cute!

Quiche

img_047724_890x594_JPG

Ideaal voor de paasbrunch is een knapperige quiche. Je kunt hem ruim vantevoren maken en zelfs heerlijk koud eten! Een paar van mijn favoriete quicherecepten:

  • Quiche met broccoli en brie (ik doe hier trouwens altijd hamblokjes bij, lekker!)
  • Spinazie-ricottataart (lekker smeuiig)
  • Mini broccoli-zalmtaartjes (mini staat zo leuk!)
  • Quiche met twee soorten zalm (voor als je niet kunt kiezen)
  • Wortel-kaastaartjes (vega!)

Zalm

Bron: Flickr | Sami Keinanen

Bron: Flickr | Sami Keinanen

Niks combineert lekkerder bij eiergerechten dan gerookte zalm. Deze zalmreceptjes zijn – net als de twee zalmtaarten van hierboven – altijd een succes!

  • Zalmbonbons – oogstrelende snoepjes!
  • Zalmrolletjes – (ook lekker: wraps beleggen met crème fraîche, zalm en bieslook)
  • Zalmtartaar
  • Sushi van zalm (ja, why not?)

Zoetigheid

collage carrot cake

Bron: Uit Paulines Keuken

Ja, bij Pasen hoort natuurlijk ook zoetigheid. Je hebt ongetwijfeld al chocolade op je lijstje staan (paaseitjes, hoezee!). Deze heerlijke zoete baksels maken je brunch helemaal af. Mijn favorieten weer op een rij:

  • Dé enige echte carrot cake van Uit Paulines Keuken
  • Cupcakes in paassferen, op deze site vind je er tientallen
  • Bananenbrood – met zonder gluten, voor als je écht hip wil zijn
  • Eclairs – très Frans en très jammie
  • Aardbeientaartjes – mét mascarpone, need I say more?

Drinken niet vergeten!

Bron: Flickr | Nomadic Lass

Bron: Flickr | Nomadic Lass

Wat serveer je voor lekkers om te drinken bij al dat goddelijke voer? Een paar tips:

  • Bubbels! Omdat het Pasen is, en omdat het eigenlijk altijd een goed moment is voor bubbels.
  • Smoothie. Een simpele met banaan, yoghurt, honing en aardbei bijvoorbeeld. Of een andere lekkere.
  • Sapje. Zo-veel ideeën. Heb je een juicer? Dan kun je helemaal los! Doe iets groens erbij, lekker gezond.
  • Losse thee. Omdat het zo leuk staat op tafel! Vind je bijvoorbeeld bij Theedirect en Blanchedael.

Nog meer inspiratie nodig? Check deze pagina van Allerhande, boordevol paasrecepten. Smullen gegarandeerd!


1 Comment

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « 5 heerlijke winterse feestdrankjes
Next Post: DIY voorjaarsbloemen in een lijstje »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Paastafel decoreren: tips, tricks & inspiratie | Cocktails & Confetti schreef:
    12/03/2015 om 20:55

    […] je een paasbrunch? Dan wil je natuurlijk – naast de heerlijkste recepten – ook een feestelijk versierde paastafel. In deze blog vind je allerlei slimme tips & […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Advertentie

Nieuwste DIY’s

DIY | poppenhuis met pompoenen en herfstdecoratie

Daar is ze dan! Mijn herfst poppenhuis. Ik ben er

DIY | Hekserige apothekerspotten voor Halloween

Ieder jaar versier ik één hoekje in huis in

Herfstige wanddecoratie: simpele ideëen

Herfstdecoratie in huis? I love it! Je kunt zoveel

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in