• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Feestdrankjes & cocktails

Cocktail recept | Spicy Frozen Piña Colada

pittige frozen Piña Colada

You know what time it is? It’s Cocktail Hour! Natuurlijk kon een cocktailreceptje niet ontbreken tijdens de Hot & Spicy themaweken hier op So Celebrate. Deze spicy cocktail is zowel verfrissend (want koud) als pittig (want: chilisaus en Tajin kruiden!). Deze combinatie zorgt voor een heerlijk zomerse en vooral tropische verrassing voor je smaakpapillen.


verfrissende en licht pittige cocktail

Wat een Piña Coladas is hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Het belangrijkste verschil tussen dit recept en de traditionele Piña Coladas, is het gebruik van bevroren ananasstukjes in plaats van sap. En in plaats van siroop heb ik sweet-chilisaus gebruikt! Verder is de garnering natuurlijk erg belangrijk als je feestelijke cocktails maakt! Dus daar heb ik iets leuks voor bedacht.

pittige frozen Piña Colada

Rim maken van tajin-kruiden

Ik wilde eigenlijk Tajin gebruiken voor de rim op het glas, een Mexicaanse staple. Het is een kruidenix, een combinatie van chili, zout en limoen. Mexicanen doen het bijvoorbeeld op taco’s of over vers fruit! Tajin koop je bijvoorbeeld hier online of bij een goed gesorteerde Toko. Omdat de meeste mensen geen Tajin in huis hebben, heb ik een Tajin-achtig kruidenmix gemaakt voor de rim op het glas van deze cocktail. En als je van spicy houdt, kun je ook nog wat van de kruidenmix bovenop de cocktail doen.

pittige frozen Piña Colada met sweet chilisaus en bevroren ananas

Ingrediënten

Dit zijn de benodigdheden voor 2 bevroren Piña Coladas cocktail met spicy twist:

  • 100 ml Malibu original
  • 250 gram bevroren ananasblokjes
  • 80 ml kokosroom (merk: Kara) of dikke kokosmelk
  • Sap van 1 limoen
  • 40 ml sweet-chilisaus
  • Evt: water

Voor de garnering:

  • schaaltje water
  • eetlepel zoutvlokken
  • rasp van 1 limoen
  • theelepel chilivlokken
  • halve theelepel chilipoeder
  • halve theelepel paprikapoeder
  • kokos flakes
  • verse ananas
  • ijsklontjes

De cocktail maken

Stap 1. We beginnen met de cocktail zelf. Het maken de pittige frozen Piña Colada is erg simpel. Doe alle ingrediënten voor de cocktail in een blender en mix tot het een egaal geheel is. Is de cocktail te dik naar je smaak? Voeg dan wat water toe en mix nog eens door. Easy as that!

Stap 2. We beginnen met het maken van de ‘rim’, de rand op het cocktailglas. Doe de limoenrasp, chilivlokken, chilipoeder en het paprikapoeder samen met het zout in een vijzel en stamp & roer tot een kruidenmix.

Stap 3. Dan gaan we het glas opmaken. Je hebt vast vaak de truc gezien om een glas op z’n kop in water te dippen en vervolgens door suiker, zout of kruiden te dippen. Ik vind zo’n randje er wat te perfect uitzien, daarom maken we er wat rustiekers en rommeligers van (een ‘dirty rim’).


Schud de kruiden op een bordje en doe wat water in een schaaltje. Hou het glas schuin in het schaaltje met water en dip vervolgens de natte kant rijkelijk in kruiden. Neem ook (een deel van) de rand van het glas mee.

Stap 4. Doe wat ijsklontjes in de glazen, giet de cocktail erop en garneer met wat kokos snippers, verse ananas op de rand van het glas en eventueel – als je van pittig houdt – nog wat van de kruidenmix als topping. Steek er een rietje in en drinken maar!

pittige frozen Piña Colada met sweet chilisaus en bevroren ananas

Pittige Piña Colada (frozen)

Cocktailreceptjes testen is echt een geweldig excuus voor het drinken van alcohol op een doordeweekse middag, haha. Ik bedoel, je moet het natuurlijk wel zelf proeven. En weggooien is zonde! Ik vond dit in elk geval een lekkere cocktail. De perfecte mix tussen pittig en verkoelend en een heerlijke tropische smaak. Mocht je nog vragen hebben over dit recept, stel ze dan gerust hieronder. Proost!


1 Comment

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « Shopping guide! 12x de lekkerste pittige sausjes & etenswaren
Next Post: DIY | Vuurschaal voor in de tuin met ‘zelfgemaakte’ olielamp »

Reader Interactions

Comments

  1. Kristel says

    09/07/2022 at 11:07

    Dit ziet er goed uit! 🤩 Ga ik zeker proberen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Advertentie

Nieuwste DIY’s

DIY | poppenhuis met pompoenen en herfstdecoratie

Daar is ze dan! Mijn herfst poppenhuis. Ik ben er

DIY | Hekserige apothekerspotten voor Halloween

Ieder jaar versier ik één hoekje in huis in

Herfstige wanddecoratie: simpele ideëen

Herfstdecoratie in huis? I love it! Je kunt zoveel

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in