You know what time it is? It’s Cocktail Hour! Natuurlijk kon een cocktailreceptje niet ontbreken tijdens de Hot & Spicy themaweken hier op So Celebrate. Deze spicy cocktail is zowel verfrissend (want koud) als pittig (want: chilisaus en Tajin kruiden!). Deze combinatie zorgt voor een heerlijk zomerse en vooral tropische verrassing voor je smaakpapillen.
verfrissende en licht pittige cocktail
Wat een Piña Coladas is hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Het belangrijkste verschil tussen dit recept en de traditionele Piña Coladas, is het gebruik van bevroren ananasstukjes in plaats van sap. En in plaats van siroop heb ik sweet-chilisaus gebruikt! Verder is de garnering natuurlijk erg belangrijk als je feestelijke cocktails maakt! Dus daar heb ik iets leuks voor bedacht.
Rim maken van tajin-kruiden
Ik wilde eigenlijk Tajin gebruiken voor de rim op het glas, een Mexicaanse staple. Het is een kruidenix, een combinatie van chili, zout en limoen. Mexicanen doen het bijvoorbeeld op taco’s of over vers fruit! Tajin koop je bijvoorbeeld hier online of bij een goed gesorteerde Toko. Omdat de meeste mensen geen Tajin in huis hebben, heb ik een Tajin-achtig kruidenmix gemaakt voor de rim op het glas van deze cocktail. En als je van spicy houdt, kun je ook nog wat van de kruidenmix bovenop de cocktail doen.
Ingrediënten
Dit zijn de benodigdheden voor 2 bevroren Piña Coladas cocktail met spicy twist:
- 100 ml Malibu original
- 250 gram bevroren ananasblokjes
- 80 ml kokosroom (merk: Kara) of dikke kokosmelk
- Sap van 1 limoen
- 40 ml sweet-chilisaus
- Evt: water
Voor de garnering:
- schaaltje water
- eetlepel zoutvlokken
- rasp van 1 limoen
- theelepel chilivlokken
- halve theelepel chilipoeder
- halve theelepel paprikapoeder
- kokos flakes
- verse ananas
- ijsklontjes
De cocktail maken
Stap 1. We beginnen met de cocktail zelf. Het maken de pittige frozen Piña Colada is erg simpel. Doe alle ingrediënten voor de cocktail in een blender en mix tot het een egaal geheel is. Is de cocktail te dik naar je smaak? Voeg dan wat water toe en mix nog eens door. Easy as that!
Stap 2. We beginnen met het maken van de ‘rim’, de rand op het cocktailglas. Doe de limoenrasp, chilivlokken, chilipoeder en het paprikapoeder samen met het zout in een vijzel en stamp & roer tot een kruidenmix.
Stap 3. Dan gaan we het glas opmaken. Je hebt vast vaak de truc gezien om een glas op z’n kop in water te dippen en vervolgens door suiker, zout of kruiden te dippen. Ik vind zo’n randje er wat te perfect uitzien, daarom maken we er wat rustiekers en rommeligers van (een ‘dirty rim’).
Schud de kruiden op een bordje en doe wat water in een schaaltje. Hou het glas schuin in het schaaltje met water en dip vervolgens de natte kant rijkelijk in kruiden. Neem ook (een deel van) de rand van het glas mee.
Stap 4. Doe wat ijsklontjes in de glazen, giet de cocktail erop en garneer met wat kokos snippers, verse ananas op de rand van het glas en eventueel – als je van pittig houdt – nog wat van de kruidenmix als topping. Steek er een rietje in en drinken maar!
Pittige Piña Colada (frozen)
Cocktailreceptjes testen is echt een geweldig excuus voor het drinken van alcohol op een doordeweekse middag, haha. Ik bedoel, je moet het natuurlijk wel zelf proeven. En weggooien is zonde! Ik vond dit in elk geval een lekkere cocktail. De perfecte mix tussen pittig en verkoelend en een heerlijke tropische smaak. Mocht je nog vragen hebben over dit recept, stel ze dan gerust hieronder. Proost!
Kristel says
Dit ziet er goed uit! 🤩 Ga ik zeker proberen.