Mister Bunny wants some carrots! Maar zijn het wel worteltjes? Nee! Je had het vast al wel gezien, het zijn kleine oranje puntpaprikaatjes. Gevuld met een heerlijk geitenkaasmengsel. Ik maak deze hapjes al jaren, maar dan op een iets andere manier. Door ze in de lengte te snijden en er wat peterselie in te steken, zijn het ineens heerlijke vegetarische paashapjes geworden!
Eigenlijk zou het nog veel mooier zijn om echt wortelgroen te gebruiken voor deze ‘worteltjes’, of anders platte peterselie of misschien zelfs koriander. Maar ik had nog krulpeterselie in de koelkast liggen die precies tot vandaag goed was. Sja, ik hou niet van weggooien. Dus heb ik die gebruikt! Nog twee alternatieven: venkelgroen of dille. Het kan allemaal!
Benodigdheden
Wat heb je nodig voor deze vegetarische paashapjes? Voor 18 stuks heb je nodig:
- 9 mini oranje paprikaatjes (o.a. te koop bij Jumbo en Albert Heijn in grote pot)
- 100 gram zachte geitenkaas
- Wat tuinkers
- Vers gemalen peper
- Een paar takjes verse peterselie (of iets anders, zie hierboven)
Vegetarische paashapjes maken
Hoe maak je de ‘worteltjes’ van paprika? Nou, ik geloof dat ik dat eigenlijk niet eens echt uit hoef te leggen. Haha! Zo simpel is het. Maar goed, ik doe het toch maar even snel. Snijd het groene steeltje van je paprikaatjes en snijd ze in de lengte doormidden. Haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit.
Meng de geitenkaas met wat tuinkers en vers gemalen peper. Eventueel kun je er ook wat fijngehakte peterselie doorheen doen, die heb je toch in huis. Met een klein theelepeltje vul je de paprikahelftjes met het geitenkaasmengsel. Steek er nu een takje peterselie in en maak met je vinger of een tissue de oranje randjes ‘schoon’. En dat was ’t. Je vegetarische paashapjes zijn klaar!
‘Wortels’ van paprika en geitenkaas
Superleuk voor de paasbrunch, om samen met je kinderen te maken of om gewoon lekker dit voorjaar op te smullen als snack tussendoor. Ik maak ze meestal voor feestjes, als borrelhapje. Het ’toefje’ peterselie kun je natuurlijk achterwege laten. Dan is het net zo lekker ;-). Maar goed, met die peterselie zien ze er wel veel ‘paasachtiger’ (is dat een woord?) uit, vind ik.
Mocht je nog meer recepten voor Pasen zoeken, hier vind je al mijn receptjes op een rij. Er zitten meer vegetarische paashapjes bij, maar ook lekkere cakes en zoetigheid enzo. Ik heb nog niet heel veel recepten verzameld (want ik ben pas sinds kort weer actief aan het bloggen), maar er zitten nog wel een paar andere leuke ideetjes bij hoor. Smul-ze!
Geef een reactie