• Over So Celebrate!
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate!

Geniet van elke dag

  • Home
  • Huis & Tuin
    • Knutselen (DIY’s)
    • Decoratie
    • Moestuin
  • Feestdagen
    • Koningsdag
    • Pasen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Halloween
  • Eten & Drinken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Activiteiten

Amuses & borrelhapjes Eten & Drinken Feestdagen Herfst Kerst Koningsdag Ontbijt & Lunch Pasen Recepten Seizoenen Valentijn Voorgerechten & Hoofdgerechten Voorjaar Winter Zomer

Blini’s met gerookte zalm & pickled red onion

blini's met gerookte zalm en rode ui

Dit hapje had ik eigenlijk nog voor Pasen willen maken, maar het kwam er gewoon niet van. Gelukkig is gerookte zalm enigszins oranje, dus past het ook perféct bij Koningsdag. Haha! Goeie smoes, toch? Deze blini’s met gerookte zalm en rode ui zijn lekker romig en friszuur door de pickle. Ik vind het heerlijk!

Snelle zoet-zure rode ui

Het is nog maar een dik jaar geleden dat ik voor het eerst zelf blini’s maakte. Ik dacht dat het super lastig was, maar integendeel! Blini’s maken is echt zó simpel. Het recept voor het beslag heb ik geleend van Anja’s Foodblog. Aan de topping heb ik mijn twist gegeven met mijn eigen pickled red onion.

Je hebt geen hele pot zoetzure rode ui nodig voor dit recept. Maar ik zou je toch echt willen adviseren om een flinke hoeveelheid te maken. De pickles blijven namelijk zeker twee weken goed in de koelkast (in een weckpot)! En ze zijn super lekker over salades, broodjes, in wraps en een hoop andere gerechtjes.

blini's oranje koningsdag hapjes

Wat heb je nodig?

Ik heb de ingrediënten opgedeeld in drie onderdelen: het beslag van de blini’s, wat je nodig hebt om de quick pickled rode ui te maken en tot slot de rest van de topping. Om te beginnen, voor het beslag van de blini’s heb je nodig:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • halve eetlepel fijne suiker
  • ei
  • 185 ml melk
  • flinke snuf zout

Voor de pickled red onion heb je nodig:

  • 2 rode uien
  • 125 ml azijn (bv rodewijn azijn)
  • eetlepel suiker
  • flinke snuf zout
  • theelepel venkelzaad
  • 50 ml water

De topping bestaat verder uit:

  • 125 gram zure room
  • 200 gram gerookte zalm
  • venkelgroen of verse dille
  • verse zwarte peper

Pickled red onion maken

Begin met het maken van de quick pickled red onion. Snijd de rode uien in dunne halve ringen en doe ze in een kleine weckpot. Doe de overige ingrediënten (azijn, water, zout, suiker en venkelzaad) in een pannetje en breng aan de kook.

Roer af en toe tot de suiker en het zout zijn opgelost. Giet het warme mengsel nu over de rode ui heen en laat minimaal 10 minuten staan voor je ze gebruikt, een uurtje is nog lekkerder. De warmte kookt de uitjes een beetje, waardoor het pittige er wat af gaat.

quick pickled red onion maken

De blini’s maken

Klop het ei met de melk los in één kom. Meng in een andere kom het zout, de suiker en het zelfrijzend bakmeel. Voeg nu het eimengsel in delen toe aan de droge mix en meng tot een glad beslag. Het is het makkelijkste als je het beslag in een plastic knijpflesje met mondje doet. Daarin kun je het beslag ook in de koelkast wegzetten tot gebruik. Heb je geen flesje, gebruik dan een maatbeker met een schenktuitje of een diepe lepel.

Zet een pan met antiaanbaklaag op middelhoog tot laag vuur en laat de pan warm worden. Giet rondjes van het beslag in de droge, warme pan, ongeveer ter grootte van een mandarijntje. Je ziet al snel luchtbelletjes verschijnen. Wanneer de bovenzijde niet meer glanst (duurt circa 30 – 60 seconden), laten de blini’s ‘los’ van de bodem en kun je ze heel makkelijk omdraaien. Laat ze nog een minuutje op de andere zijde in de pan liggen en ze zijn klaar!

blini's maken met spuitflesje
Een knijpflesje werkt het handigste
blini's omdraaien in de pan
Als ze niet meer glanzen, kun je de blini’s omdraaien

De topping op de blini’s

Laat de blini’s een paar minuten afkoelen. Doe er nu een volle theelepel zure room op en verdeel er wat gerookte zalm overheen. Ik heb de zalm in smalle strookjes gesneden en opgerold. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Top met wat pickled red onions, twee tot drie halve ringetjes is genoeg. Garneer met verse, zwarte peper en wat venkelgroen of dille. En je blini’s zijn klaar!

blini's met gerookte zalm en quick pickled red onion

Blini’s met gerookte zalm

En, klinkt lekker toch? Is het ook echt! De blini’s kun je een dag van tevoren maken en in een gesloten bakje bewaren. Met de topping kun je uiteraard volop variëren. Heerlijk erbij is kaviaar. Of een zwart olijfje! Wil je een vega variant? Vervang de zalm dan voor lange slierten wortel! Is ook oranje :). Als je googlet op blini topping vind je uiteraard nog véél meer ideetjes.

Laat je het me weten als je dit receptje gaat maken? Vragen kun je natuurlijk ook hieronder kwijt. En hier vind je al mijn andere ideetjes voor koningsdag.

Smakelijk eten!

Meer leuke blogs:

  • Tropische oranje smoothie (vegan)Tropische oranje smoothie (vegan)
  • Je huis versieren voor Koningsdag: tips & ideeënJe huis versieren voor Koningsdag: tips & ideeën
  • Mandarijn Mojito ~ Oranje cocktail voor koningsdagMandarijn Mojito ~ Oranje cocktail voor koningsdag
  • Pasen in zwart & witPasen in zwart & wit


Leave a Comment

About Saskia de Laat

Het leven is een feestje! Dat is waar Saskia in gelooft. Hier op So Celebrate deelt ze leuke DIY's, seizoensdecoratie, recepten en feestideetjes. Saskia richtte al eerder de populaire kerstblog Christmaholic.nl op.

Previous Post: « Je huis versieren voor Koningsdag: tips & ideeën
Next Post: Tropische oranje smoothie (vegan) »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Elke dag is er één om te vieren, toch? Ik ben Saskia en deel op So Celebrate feestelijke DIY's, receptjes, moestuininspiratie, stylingtips en nog veel meer! >> Lees meer over mij.

Zoeken

Instagram

socelebrate

V O O R R A A D K A S T • Swipe voor de before f V O O R R A A D K A S T • Swipe voor de before foto 🙈😜

Normaal maak ik nooit before foto's als ik ga opruimen en organiseren. Ben niet gewend om er over te bloggen en doe het normaalgesproken vooral voor mezelf. Dus ehh.. ja, ik vind dit best een beetje spannend haha. Ik weet dat het best meevalt, maar schaam me toch voor de zooi 🤣.

Maar toen ik laatst in mijn stories vroeg of iemand before en after foto's wilde zien werd er massaal met JA gereageerd. En zonder before is de after ook minder leuk om te zien. Dusseh: here we go! Mijn kleine voorraadkast voor & na de grote opruimsessie! 😜

Op de blog (link in bio) vind je meer foto's, linkjes naar de producten die ik gebruikt heb en een aantal handige tips die mij hebben geholpen. 

Hoe ziet jouw voorraadkast eruit? Meer als foto 1 of meer als foto 2? 😬
Sneeuwt het bij jou al?? ☃️ Hier in het Zuide Sneeuwt het bij jou al?? ☃️

Hier in het Zuiden no snow yet, maar we zijn wel ff uitgewaaid haha. Koude tengels en teentjes, want onderweg van Maastricht naar huis nog even uit de auto gewipt in Sittard en buiten koffie gedronken met @arvidbux. Die weet altijd de mooiste verhalen te vertellen over de binnenstad. 

Fun fact: ik ben geboren in Brabant, maar ben als klein meisje verhuisd en ik heb 13 jaar in Sittard gewoond. Dit "park" ligt op de plek waar vroeger o.a. mijn middelbare school lag. Een oud pand dat ze helaas een tijdje terug hebben afgebroken. Nu is er een grote open festivalweide.

Anyway, nu weer terug naar Eindhoven... ongeduldig wachten tot de eerste sneeuwvlokken daar verschijnen (zal vermoedelijk pas zijn als t donker is). Ik wil SNEEEEEUWW!!! 🤭
Gooooodmornos! Vandaag staat er een excursie op he Gooooodmornos! Vandaag staat er een excursie op het program 😃. Ben gewoon super excited, want we gaan een klein meubeltje ophalen in Maastricht dat ik zelf ga opknappen (it's a first haha). 

Gekocht vanaf een plaatje, dus ben benieuwd hoe het gaat passen & bevallen 🤣. Maar nu eerst: even tutten en relaxen in deze ruimte. Misschien doe ik zelfs wel wat makeup op 😜. 

Toch wel gek hoe je zulke simpele dingen als een ritje met de auto bijzonder kunt gaan vinden hè? Van welke kleine dingen word jij nu extra blij (pssst... sneeuw)?? 🤭
B L O G • De winter is dus écht NIET mijn favor B L O G • De winter is dus écht NIET mijn favoriete seizoen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken 🤣. Na Kerst val ik altijd in een zwart gat en de januari blues zijn me niet onbekend. En hoewel de dip dit jaar kleiner is dan normaal, merk ik het toch wel weer hoor. Heb jij dat ook? Of vind je de winter juist het fijnste seizoen? 

Gelukkig is er wel wat tegen te doen!! Op de blog vind je nu 11 activiteiten waarvan ik heb gemerkt dat ze me echt helpen. Link in bio! Op deze foto zie je er trouwens twee uitgebeeld. En ja... dit is de beruchte fotoshoot waarna de ski's mijn muur besmeurden met rode verf 🙈. Hier kon ik tenminste nog lachen, haha!

Oh enneh; elk seizoen heeft haar charmes, zo ook de winter! Door het bloggen zie ik de schoonheid van elk seizoen nog meer! Maar ik ben toch echt het meest gek op de lente en de herfst. De zomer is mijn minst favoriete periode. Anyway, benieuwd of jij ook zo'n last hebt van de winter blues en zoja: wat jou helpt er beter mee om te gaan ❤.
Ik weet EINDELIJK hoe ik mezelf moet motiveren om Ik weet EINDELIJK hoe ik mezelf moet motiveren om de badkamer te poetsen (dat was echt héél hard nodig) 🙈!!

Hoe? Nou, mezelf daarna trakteren op een uurtje oefenen met stylen en fotograferen. Dat had ik namelijk nog nooit gedaan. Er is geen daglicht in onze badkamer (en hij is ook nog niet af). Dus dat is nog best een uitdaging, haha! 🤣

Maar heb me echt vermaakt! Zal ik binnenkort nog wat meer plaatjes delen? Ben trouwens ook wel benieuwd naar jullie minst favoriete poetsklus in huis... waar heb jij de grootste hekel aan? En hoe maak je het "leuk" voor jezelf? 😜
Zeg, vertel eens... Ben jij iemand die graag blo Zeg, vertel eens... 

Ben jij iemand die graag blogs leest? Klik je regelmatig op de "link in bio"? Of ben je meer iemand die op Instagram blijft hangen, posts & stories kijkt en misschien hier en daar de enkele igtv of reels bekijkt?

Zoals je misschien hebt gezien in mijn stories ben ik vandaag bezig geweest met plannetjes maken. Ik heb je daar een hoop vragen gesteld, maar deze was ik vergeten 🤣. Dusseh: do let me know!

Op de foto trouwens nog een versiertipje voor de winter: een neutraal kerstboompje laten staan in een oude pot (dit is een grespot). En potten met gedroogde specerijen enzo doen het ook prima! Maarrehh... als je een fervent bloglezer bent, had je deze vast al gezien 🙃.
Meer laden… Volgen op Instagram

Advertentie

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

Zomerse tafel dekken – beach vibes

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Seizoenen, Tafel dekken, Zomer

Ladeknopjes goud verven

Ladeknopjes goud verven met Rub ‘N Buff

geplaatst in Decoratie, DIY, Herfst, Home & Garden, Seizoenen, Voorjaar, Winter, Zomer

Je huis versieren voor Koningsdag: tips & ideeën

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Koningsdag, Party props, Seizoenen, Tafel dekken, Voorjaar

Kroontjes van WC-rollen maken

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Koningsdag, Party props, Seizoenen, Themafeesten, Voorjaar

Katoenen vlaggetjes maken voor Koningsdag

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Koningsdag, Party props, Seizoenen, Themafeesten, Voorjaar

Paastafel versieren: 12 snelle & stijlvolle ideetjes

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Party props, Pasen, Seizoenen, Tafel dekken, Voorjaar

Paastafel dekken met natuurlijke materialen

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Pasen, Seizoenen, Tafel dekken, Tips & Tricks, Voorjaar

WonenWonen

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in