• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Feestdagen Herfst Kerst Moestuin Pasen Recepten Seizoenen Voorgerechten & Hoofdgerechten Voorjaar Zomer

Italiaans voorgerecht met groentepesto (uit de moestuin)

groentepesto maken

Na een paar dagen regen en temperaturen boven de 15 graden was mijn moestuin ontploft! De rucola was doorgeschoten en ik had zoveel spinazie dat ik er echt iets mee moest doen, haha. Ik maakte een heerlijke groentepesto van spinazie en rucola. Een deel daarvan heb ik gebruikt voor een yummie vegetarisch Italiaans voorgerechtje. Toen ik daar een snelle foto van deelde op mijn Instagram stories, kreeg ik tig verzoeken voor het recept. Dus bij deze!


Pesto van rucola en spinazie

De blog hieronder bevat in feite twee recepten. We beginnen met de pesto, daar heb ik een grote hoeveelheid van gemaakt. Een deel gebruik je vervolgens in het voorgerechtje. De rest heb ik in een pot in de koelkast gezet met wat olie erop. Zo kun je het prima een week of twee bewaren. Wil je het langer bewaren? Gebruik dan een luchtdichte en gesteriliseerde glazen pot! Dan blijft het prima een paar maanden goed.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram rucola en spinazie (mix)
  • 175 gram cashews ongezouten
  • 175 gram parmezaanse kaas
  • 3 flinke teentjes knoflook
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper en zout
  • Grote keukenmachine

Hoe maak je de pesto?

Maal de rucola, spinazie, cashews, knoflook en kaas in de keukenmachine fijn. Daarna voeg je, terwijl de machine langzaam draait, de olie in een straal tot de gewenste dikte is bereikt. Sommige mensen houden van een dunne, natte pesto, ik van een wat groente-achtige dikkere puree. It is up to you! Breng op smaak met peper en zout.

groentepesto

In plaats van parmezaanse kaas kun je ook prima harde Hollandse kaas gebruiken (oude en/of jonge). Natuurlijk mag je ook traditionele pijnboompitjes gebruiken in plaats van cashews. Daar ben ik allergisch voor, dus vandaar dat ik ze niet gebruik. En tot slot kun je ook heerlijke pesto maken van groente als radijsblad, boerenkool, palmkool en courgette.

Italiaans voorgerechtje – tricolore

Dan nu, het voorgerechtje! Dat bestaat uit drie lagen. Je begint met een laagje pesto, dan een laagje mozzarellamousse en tot slot tomaatjes.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen:

  • vier volle eetlepels zelfgemaakte pesto
  • halve bol (buffel)mozzarella
  • 125 ml slagroom
  • 4 trostomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • paar blaadjes basilicum
  • peper & zout
  • evt: melba toast
  • 4 glaasjes
  • Nutribullet of keukenmachine

Hoe maak je het Italiaanse voorgerechtje met groentepesto?

We beginnen met de mozarellamousse. Ik heb voor de mozzarellamousse mijn Nutribullet gebruikt. Echt ideaal! Het enige wat je hoeft te doen is de slagroom met de in stukken geplukte mozzarella in je Nutribullet (of keukenmachine) te stoppen en te blitzen tot er een mousse ontstaat.

In eerste instantie is het een soort melk/room en heel snel wordt de consistentie mousse-achtig. Pas op dat je niet te lang mixt, want dan kan je mengsel gaan schiften. Breng de mousse op smaak met peper & zout.

groentepesto

Tomaatjes bakken

Dan de tomaatjes. Als je het helemaal perfect wil doen, kun je de tomaten eerst ontvellen (daar had ik nu geen zin in). Verwijder het vruchtvlees van de tomaten en snijd ze in blokjes. Snipper je uitje en teentje knoflook en fruit een paar minuutjes in een koekenpan met wat olijfolie aan. Voeg dan de tomaat toe. Laat tien minuutjes pruttelen, breng op smaak met peper & zout. Laat even afkoelen.

Glaasjes vullen

Nu maak je de glaasjes op. Begin met een laagje pesto, dan een laagje mozzarellamousse en tot slot de tomaatjes. Draai er wat verse peper overheen en garneer met een klein takje basilicum. Serveer ergehalveerde Melba toast of een lekkere soepstengel bij voor wat textuur. En je voorgerechtje is klaar!

groentepesto

Groentepesto maken

Nou dat was ‘m! Mijn blog-op-aanvraag over een Italiaans voorgerechtje met zelfgemaakte groentepesto (van groente uit eigen moestuin!). Met supersnel genomen foto’s (normaal style ik de boel altijd een beetje) vlak voor onze gast kwam eten. We hebben er lekker van gesmikkeld! Mocht je nog vragen hebben over dit recept, stel ze dan gerust hieronder.

Eet smakelijk!


3 Comments

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « DIY | Tafellamp make-over (met ‘dirt painting’)
Next Post: 3x heerlijke snelle dipsausjes voor groente & rauwkost »

Reader Interactions

Comments

  1. Inge says

    23/05/2021 at 10:12

    Compliment voor je sfeervolle foto’s. Ik heb even een dip wat betreft de moestuin. Er wordt hier zoveel door de slakken opgegeten…dat ik denk waar doe ik het voor.

    Beantwoorden
  2. Esther says

    16/06/2021 at 08:35

    Super leuk receptje! Ga ik zeker een keer uittesten! Vooral de pesto hmmm😉

    Beantwoorden
  3. Manon says

    14/04/2022 at 13:18

    Ziet er heerlijk uit! Kun je dit ook een paar uur voor het serveren maken?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Advertentie

Nieuwste DIY’s

DIY | poppenhuis met pompoenen en herfstdecoratie

Daar is ze dan! Mijn herfst poppenhuis. Ik ben er

DIY | Hekserige apothekerspotten voor Halloween

Ieder jaar versier ik één hoekje in huis in

Herfstige wanddecoratie: simpele ideëen

Herfstdecoratie in huis? I love it! Je kunt zoveel

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in