• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Feestdagen Pasen Recepten Seizoenen Voorjaar Zoetigheid & Desserts

Makkelijk paasdessert: trifle met mango in een glaasje

Misschien wil je iets lekkers maken om de paasbrunch af te sluiten. Of je gaat gezellig dineren met familie of vrienden met Pasen en wil een makkelijk, maar heerlijk toetje op tafel zetten. Nou, dan zit je hier snor! Dit heerlijke, snelle en makkelijke paasdessert is een zalige, niet te zoete trifle in een glaasje met mango en paaschocolade. Door de gele kleur is het toetje perfect voor Pasen.

Simpel dessert voor Pasen

Een tijdje terug kwamen vrienden bij ons eten. Normaal gesproken zijn ze een paar weken voor Kerst bij ons, voor een gezellig pre xmas dinertje. We doen dan net alsof het al kerst is. Ik kook uitgebreid, dek de tafel feestelijk en we kleden ons allemaal extra mooi aan. Helaas ging dat feestje vorig jaar niet door, omdat er iemand ziek was.

Daarom besloten we er een pre paasdiner van te maken! Het was super leuk om eens een feestelijke paastafel te kunnen dekken. En er kwamen natuurlijk een aantal heerlijke gangen op tafel met voorjaarslekkers. Toen ik een fotootje deelde van het makkelijke dessert voor Pasen dat ik gemaakt had op mijn Instagram stories, kreeg ik tientallen reacties van mensen die graag het recept wilden. Dus bij deze!


Ingrediënten & benodigdheden

Voor vier personen heb je het volgende nodig:

  • 2 rijpe mango’s (of 1 hele grote)
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 40 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • kleine schuimpjes (meringue), bijvoorbeeld salted caramel van AH
  • beetje witte chocolade (van een reep of paaseitjes)
  • paaschocolade ter garnering, bijvoorbeeld deze musketbloemetjes van de HEMA

Verder heb je nodig: een (staaf)mixer en vier glaasjes. Ik gebruikte champagnecoupes, maar andere glaasjes kunnen natuurlijk ook. In plaats van mini meringues kun je ook grotere schuimpjes verbrokkelen. Hou je van bakken? Dan kun je natuurlijk ook prima zelf schuimpjes zelf maken. Dit is bijvoorbeeld een heel fijn recept. Kun je de musketbloemetjes niet vinden? Een paaskoekje, chocolade paaslolly of iets anders vrolijks kan natuurlijk ook.

Recept: zo maak je het paasdessert met mango

  1. Hak de witte chocolade grof. Schil de mango(‘s) en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de helft van de mango, bijvoorbeeld met een sterke staafmixer of in een nutribullit, tot een gladde puree.
  2. Klop de slagroom goed stijf met de helft van de lichtbruine basterdsuiker (20 gram). Roer in een andere kom de yoghurt los en voeg er het vanille-extract en de andere helft van de suiker aan toe. Meng nu met een spatel voorzichtig de yoghurt door de slagroom.
  3. Vul de glaasjes met eerst een laagje yoghurtroom, dan een laagje mangopuree en wat stukjes mango. Verdeel er 2 a 3 schuimpjes (meringues) overheen. Vervolg met weer een laag room, dan weer wat puree en wat stukjes mango. Doe er weer wat schuimpjes op, verdeel wat gehakte witte chocolade over de glaasjes en steek er tot slot een musketbloemetje of andere paaschocolade in.

Makkelijk paasdessert voorbereiden

Het fijne aan dit recept is dat je het ruim van tevoren kunt voorbereiden. Het opmaken van de glaasjes kun je het beste pas vlak voor serveren doen, dan zijn de laagjes in de trifle het lekkerst. Maar de mango in stukjes snijden, de mangopuree maken en het yoghurt-roommengsel maken kun je prima 8 uur van tevoren doen. Bewaar alle losse componenten afgesloten in de koelkast tot je de glaasjes gaat opmaken. Dat is zo gepiept, echt maar een paar minuutjes werk!

Ik vond het echt een heerlijk en goed geslaagd toetje, en onze gasten ook. Toen ik het voor de tweede keer maakte om het recept uit te werken en fotootjes te maken, kwam mijn zusje even langs om te proeven. En zij vond het ook erg lekker! Kortom: ik weet bíjna zeker dat jouw gasten het ook zullen lusten. Mocht je dit makkelijke paasdessert gemaakt hebben, laat dan zeker even weten wat je er van vond in de reacties hieronder! Als je nog vragen hebt, stel ze ook gerust.

Meer leuke blogs:

  • Kant-en-klare gebakjes versieren voor de PaasbrunchKant-en-klare gebakjes versieren voor de Paasbrunch
  • Kleine cakejes met blauwe bessen & citroenKleine cakejes met blauwe bessen & citroen
  • Easter Mess | paasdessert met gesuikerde paaseitjesEaster Mess | paasdessert met gesuikerde paaseitjes
  • Mini Smörgåstårta: feestelijke Zweedse broodtaartMini Smörgåstårta: feestelijke Zweedse broodtaart


8 Comments

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « DIY | Naamkaartjes voor Pasen: eieren met letter van mos
Next Post: Oranje hapjes voor koningsdag | 10x simpele recepten »

Reader Interactions

Comments

  1. Tessa♡ says

    31/03/2023 at 10:19

    Dat ziet er heerlijk uit deze ga ik ook echt meteen maken dit weekend!!! De kleur alleen al is zo gezellig!!

    Beantwoorden
  2. Anja says

    31/03/2023 at 12:47

    Ziet er heerlijk uit! Gaan we zeker uitproberen!

    Beantwoorden
  3. stefanie laseur says

    31/03/2023 at 15:01

    Krijg er spontaan zin in. Heerlijk

    Beantwoorden
  4. Désirée says

    01/04/2023 at 14:24

    Ik stop met zoeken naar het paasdessert. Dit wordt hem!

    Beantwoorden
  5. Susanne says

    06/04/2023 at 11:48

    Nou, dat wordt dus a.s. zondag ons Paastoetje, wat ziet dat er heerlijk èn feestelijk uit.

    Beantwoorden
  6. Nancy Verstegen says

    07/04/2023 at 10:27

    Dat ziet er prachtig uit en lijkt me heerlijk, mmm

    Beantwoorden
  7. Anita says

    16/03/2024 at 18:31

    Ik heb het vandaag gemaakt, en het was werkelijk super lekker! Mijn man houdt niet van erg zoet, maar dit vond ie geweldig! 😋

    Beantwoorden
  8. Marja says

    03/05/2025 at 08:19

    Heb het gemaakt met Pasen en het was heerlijk. Vanavond een etentje met vriendinnen en ga het weer maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate seizoensinspiratie, decoratie-ideeën, moestuintips, DIY's en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

So Celebrate! | Saskia

socelebrate

☀️ VIER DE SEIZOENEN! ☀️
• DIY & decoratie 🌸
• moestuin + bloemen op balkon 👩🏻‍🌾
• kerstgekkie @christmaholic

Groetjes uit Normandië 😊. En rarara wat gaan w Groetjes uit Normandië 😊. En rarara wat gaan wij morgen doen? Pssst.. Robert geeft een hint op het einde ✨️.
Wij gaan binnenkort op vakantie en ik heb geen tui Wij gaan binnenkort op vakantie en ik heb geen tuinoppas. Dit is wat ik allemaal doe om de moestuin voor te bereiden op ons vertrek. 

☘️ ruim op tijd beginnen met zoveel mogelijk oogsten, verwerken en planten die niets meer opbrengen weghalen

🌱 een paar weken voor vertrek de laatste dingen uitplanten en zaaien

☘️ de watervoorziening checken, terracotta olla's en irritagors in de potten doen zonder bewateringssysteem

🌱 vlak voor vertrek mijn planten een dubbele dosis voeding geven van @canna.nederland zodat ze even vooruit kunnen.

Plus nog een aantal andere taakjes. Wil je nog wat extra tips om met een gerust hart op vakantie te gaan? Reageer dan even hieronder met het woordje 'vakantie', stuur ik je ze toe. Dan ga ik nu mijn koffer inpakken! ☀️

AD | in samenwerking met @canna.nederland

#moestuin #moestuinieren #moestuintje #daktuin #dakterras #stadsmoestuin #stadstuinieren #balkontuin
POPPENHUIS 👩🏼‍🚒⚠️ • in deze updat POPPENHUIS 👩🏼‍🚒⚠️ • in deze update gaan we een muurtje slopen & het eerste deel van het dak opknappen met kleine terracotta dakpannetjes + een simpele dakkapel van balsahout. En toen... had ik geen zin meer in bouwen en heb ik alvast wat mini pompoentjes van fimo klei gemaakt 🤣. Ben eigenlijk niet zo van het kleien, maar dit was nog net simpel genoeg 😅. De volgende keer ga ik aan de slag met het inrichten van de eerste ruimte van mijn mini Pumpkin Farmhouse. Vragen? Ideeën? Daarvoor zijn de comments hieronder bedoeld! 👇🏼

#poppenhuis #dollhouse #poppenhuisrenovatie #miniaturen #dollhouseproject
16x MEI IN BEELD 👀 Mei was zonovergoten, gezel 16x MEI IN BEELD 👀

Mei was zonovergoten, gezellig, lekker en fijn. Ik hou zo van de lente!! ☀️ Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen maand??

1. Genieten van de zon op het dakterras
2. Op stap met Arvid bij @pixl.club 
3. Proostmomentje met Roob op onze trouwdag
4. Filmen voor @christmaholic bij Lemax
5. Heel veel zon = heel veel BBQ
6. Robert ❤️ katten
7. Demo day in het poppenhuis
8. Inkopen doen bij @pipooshobby 
9. Heerlijke koffiespot @koffiehuisjeeindhoven 
10. De hemel op aarde @bakhuisjeeindhoven 
11. Lekkerste cinnamon bun van de stad
12. Cocktails met Arvid bij @thebowtiesittard 
13. Pioenrozen gekregen van Robert voor onze trouwdag
14. Sleepte die bloemen de hele week met me mee
15. Heel veel perziken gekocht voor fotoshoot dus die gingen overal in 
16. Blije Sas want moestuindagje!
De lekkerste oogst als je moestuiniert in potten e De lekkerste oogst als je moestuiniert in potten en bakken? Drie praktische tips!

1. (TWEE)WEKELIJKS VOEDING GEVEN. Potgrond raakt snel uitgeput. Zeker als het veel regent spoelen voedingsstoffen vlot weg. 

Ik gebruik 4 producten van @canna.nederland:

- BIO VEGA 🥬: zorgt voor sterke planten, perfect voor het begin van de groei en alle groenblijvende groentes. 
- BIO RHIZOTONIC 🥕: zorgt voor sterke wortels. Ideaal in de groeifase van de plant en wanneer je stekjes uitplant. Ik geef deze tegelijk met de VEGA. 
- BIO FLORES 🫐 - voor bloemen, fruitsoorten en vruchtgewassen, geef vanaf het moment dat de bloemen verschijnen. Bevat in verhouding meer kali voor meer bloemen en vruchten.
- BIO BOOST 🌶 - vruchtextract die de stofwisseling in de plant bevordert. Zorgt voor stevige vruchtzetting en meer vruchtsuikers, dus echt een smaakbooster! Ik geef hem tegelijk met de Flores. 

2. VOLDOENDE WATER GEVEN 💦. Potgrond droogt snel uit. Geef liefst in de ochtend water (als het nodig is), dan verdampt het water langzamer & kunnen planten water beter opnemen. Bewater je in de avond, dan blijven de aarde en het blad langer vochtig, wat de kans op schimmelgroei en wortelrot vergroot. Gebruik een bodemvochtigheidsmeter, dan weet je wat je potten nodig hebben.

3. OP TIJD OOGSTEN 🫛. Oogst bij voorkeur in de ochtend, dan zijn groentes het lekkerst qua textuur en smaak én het is beter voor de plant. Eén van de meest gemaakte fouten is te lang wachten met oogsten. Ik plant mijn potten vaak extra vol maar ik oogst een aantal planten als ze nog klein zijn, daarna heeft de rest meer ruimte om te groeien.

Nog vragen? Stel ze hieronder!! 🍒 

AD | in samenwerking met @canna.nederland

#samenwerking #moestuin #moestuinieren #daktuin #balkontuin #balkonieren #balcony #rooftopgarden #balkontuintje
Dit is hoe we onze trouwdag gisteren hebben 'gevie Dit is hoe we onze trouwdag gisteren hebben 'gevierd'. Niet heel spannend, maar wel heerlijk óntspannend, gezellig en knus 😊. Wie kijkt er nog meer naar @itsclarksonsfarm? Echt zooo'n fan van dat programma!!! Ik kijk enorm uit naar de volgende afleveringen. Wou dat er nog honderden meer waren...

Also, ik heb nog nooit een filmpje zoals dit gepost hier. Beetje rommelig, niet gelikt, hap snap snel, zonder uren te steken in bedenken, filmen en editen. Experimentje. Benieuwd of dit boeiend genoeg is voor the gram. Anders hou ik het gewoon op Tikkedietok / stories 😅.

Bye, fijne zondag!
Vandaag zijn Robert en ik 8 jaar getrouwd!!! 💕 Vandaag zijn Robert en ik 8 jaar getrouwd!!! 💕 Jeetje wat gaat de tijd snel 🤯. Om onze trouwdag te vieren heb ik van het saaie muurtje naast de trap een gallery wall met een paar trouwfoto's gemaakt. Ik heb de foto's bij @fotofabrieknl op canvas laten drukken, met een neutrale baklijst eromheen. 

Als je meer wil weten over hoe ik de foto's heb opgehangen, reageer hieronder dan met het woordje 'fotomuur' (mag in een zin) en ik stuur je direct alle info via dm! ☺️ Tot slot een dikke tip: met code SOCELEBRATE35 krijg je nu 35% korting op alle wanddeco bij @fotofabrieknl (geldig t/m 30 juni). 

AD | in samenwerking met Fotofabriek 📸

#fotofabriek #fotomuur #gallerywall #trouwfotos
En het thema van het nieuwe poppenhuis is *tromger En het thema van het nieuwe poppenhuis is *tromgeroffel*... 

Pumpkin Farmhouse! 🎃🎃🎃 Had jij het goed geraden?? En jaa, misschien een beetje gek zo'n thema in mei haha. Maar het duurt nog wel een paar maanden voor ik klaar ben. En ik wil hem neerzetten als ik ga versieren voor de herfst in augustus! 

Dit is trouwens ook je kans om jouw suggesties en ideeën te opperen, vragen te stellen en mee te denken. Daar zijn de comments hieronder voor! 😄

#poppenhuis #dollhouse #miniaturen #poppenhuismaken
Kleur bekennen! 🌸 Ik merk dat ik de laatste tij Kleur bekennen! 🌸 Ik merk dat ik de laatste tijd wat meer kleur wil in mijn leven. Het begon met kleding, maar ik durf nu langzaam ook wat meer kleur in huis te gebruiken. Zoals in mijn perzikkleurige zomerdeco in de keuken. Heb van de week zelfs een muur een donkere kleur gegeven! 😬

En dat terwijl ik vroeger altijd voor veilig wit en neutraal (millennial green 🤣) koos. Ik vroeg ChatGPT waar die verandering aan kan liggen en dit waren de opvallendste takeaways:

- Kleurgebruik kan wijzen op meer zelfexpressie en durf, dit kan duiden op toegenomen zelfverzekerdheid.

- Witte en neutrale kleuren worden vaak geassocieerd met afstand, controle of minimalisme. De wens om warmere en donkerde kleuren te gebruiken wijst op een behoefte aan warmte, zintuigelijkheid, aarding.

- Als je vroeger koos voor 'veilige' kleuren die altijd wel konden, kan de huidige overgang naar kleur staan voor het toelaten van meer eigenheid en lef.

Denk dat het dit spijker op zijn kop slaat 😆. Ben jij van de neutrale en rustige kleuren thuis of mag het juist lekker knallen? Mocht je trouwens nog meer foto's willen zien + linkjes waar alles vandaan komt, reageer even met "perzik" (mag in een zin) en ik dm je automatisch de link naar de blog 🥰.

#zomerdecoratie #zomerdeco #perzik #peach #summerdecor #keukendecoratie #bloemen
Meer laden Volg op Instagram

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Cowboy & western themafeest organiseren: decoratie, tips & ideeën

Dit weekend was mijn man Robert jarig. Al jaren

DIY | 3D Tekstbord maken voor verjaardag of feestje

Mijn man Robert werd afgelopen weekend 45 en we

Halloween DIY | Skelet schilderij maken

Een skelet in een schilderij die een kaars

Pasen op Pinterest!

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in