• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
  • Buiten
    • (Moes)tuin
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Recepten Seizoenen Voorgerechten & Hoofdgerechten Voorjaar Zomer

Frisse Aziatische zomersalade

Nu het weer wat warmer wordt, eet ik het liefst elke avond een heerlijke, feestelijke salade. Eventueel met een stukje vlees of vis erbij. En hoewel er natuurlijk niets mis is met de standaardcombinatie sla, mozzarella, tomaat en komkommer, hou ik als het om salades gaat écht van uitpakken. Deze frisse, Aziatische sesamsalade is daar een voorbeeld van!

Roasted Sesame Dressing

Een paar weken geleden kocht ik bij Oil & Vinegar deze Roasted Sesame dressing. Wat een heerlijke winkel is dat toch, je kunt er uitgebreid proeven en smaken ontdekken. Love it! Maar goed, de dressing dus. Die smaakt natuurlijk naar sesam en een beetje naar sojasaus. Daarnaast heeft ie een lekker zuurtje.

Aziatische zomersalade roasted sesame dressingIk bedacht er een frisse, Aziatische zomersalade bij. Om te delen en lekker van te genieten. Hoeveel je van ieder ingrediënt precies gebruikt, maakt eigenlijk niet zo veel uit. Doe het lekker op gevoel en maak vooral ook de restjes groente en verse kruiden in je koelkast op. Daar zijn salades immers ideaal voor!

Wat heb je nodig?

Als bijgerecht voor 4 personen heb je nodig:

  • Flesje Roasted Sesame dressing van Oil & Vinegar
  • Handje verse munt
  • Handje verse koriander
  • 150 gram sugarsnaps
  • stuk of 10 radijsjes
  • 30 gram rucola
  • 200 gram spitskool
  • 100 gram taugé
  • 1 grote mango
  • 80 gram ongezouten pinda’s
  • Eventueel: een verse, rode peper

Hoe maak je deze Aziatische salade?

Snijd de sugarsnaps door de helft en blancheer ze 3 a 4 minuten (kort koken). Doe de spitskool, rucola, taugé en pinda’s in een grote schaal. Snijd de radijsjes in dunne plakjes, hak de munt en koriander fijn en snijd de mango in blokjes. Voeg dit allemaal toe aan de salade.

Eigenlijk ontbreekt er aan deze salade nog een pittige toets om het echt Aziatisch te maken, maar niet iedereen houdt daarvan. Mocht jij juist wel van spicy houden, voeg dan nog een fijngesneden rode peper toe. Meng naar smaak de dressing door de salade (ik gebruikte ongeveer één derde van het flesje). En je salade is klaar!

Aziatische zomersalade

Varatietips

Deze heerlijke, frisse Aziatische zomersalade is perfect voor een warme avond, een BBQ of een gezellig etentje in de tuin. De salade combineert heerlijk met een stukje vis of kip. Meng glasnoodles of eiernoodles door de salade voor een complete maaltijd. Wil je variëren met groente? Ook Chinese kool of een andere sla dan rucola werkt natuurlijk perfect.

In plaats van de pinda’s kun je ook geroosterde hazelnoten, walnoten of geroosterde sesamzaadjes gebruiken. Hou je niet van kant-en-klare sausjes? Dan kun je natuurlijk ook zelf een sesamdressing maken, dat doe ik ook regelmatig. Meng naar smaak sesamolie, mayonaise, sojasaus en azijn plus wat geroosterde sesamzaadjes en je hebt een heerlijke dressing te pakken.

Geniet ervan!

Meer leuke blogs:

  • Maak een feestje van je lunch met deze heerlijke zomersaladeMaak een feestje van je lunch met deze heerlijke zomersalade
  • Frisse couscoussalade met mango (vegan)Frisse couscoussalade met mango (vegan)
  • ✩ So Celebrate Spring! ✩ heerlijk aspergegerecht✩ So Celebrate Spring! ✩ heerlijk aspergegerecht
  • Paaseieren van mos makenPaaseieren van mos maken


Leave a Comment

Over Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « Borrelhapje: witlofschuitjes met roquefort & appel
Next Post: Genieten in de Champagnestreek: 15 tips »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate seizoensinspiratie, decoratie-ideeën, moestuintips, DIY's en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

[instagram-feed feed=2]

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

DIY | Halloween krans met spookjes en vleermuizen

Een paar weken geleden maakte ik een krans voor de

DIY | herfststukje op pompoen met sierfruit

Het is echt superleuk om pompoenen te decoreren

Herfst knutselen: 7 creatieve ideeën voor volwassenen

Zelf je herfstdecoratie maken is ZO LEUK om te

DIY | Herfstkrans met veren & herfstblaadjes

I love herfstknutselen! Nu het weer herfstachtig

Herfstdecoratie maken | herfstblad & houten paddenstoelen

We gaan weer herfstdecoratie maken! In deze blog

Herfstdecoratie maken van terracotta klei: eikeltjes & pompoenen

Genieten van de seizoenen, dat is waar deze blog

IKEA hack | schelpen tentoonstellen onder een stolp

Wil je mooie schelpen tentoonstellen in huis of

Pasen op Pinterest!

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in