• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Carnaval Eten & Drinken Feestdagen Ontbijt & Lunch Pasen Recepten Seizoenen Valentijn Voorjaar Zoetigheid & Desserts

Cupcakes met lemon curd & maanzaad

cupcakes met lemon curd en cream cheese frosting

Laatst maakte ik al een heerlijke lemon curd cake. Omdat ik nog wat beslag én lemon curd over had, heb ik van het restje heerlijke cupcakes gemaakt. Met een vulling van lemon curd en een topping van heerlijke roomkaasglazuur waar vanille en maanzaad in zit. Yummie! Ik vertel je hieronder graag hoe je deze cupcakes gevuld met een vulling van lemon curd maakt.

Wat heb je nodig?

Voor de cupcakes heb je nodig:

  • 190 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • de rasp van 2 citroenen
  • 3 eetlepels citroensap
  • 115 gram ongezouten boter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram lemon curd

Voor de vulling & roomkaasglazuur heb je nodig:

  • 75 gr boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram roomkaas (koud)
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel maanzaad
  • eventueel: 12 paaseitjes

Materialen:

  • muffinvorm voor 12 cakejes
  • 12 baking cups (van papier)
  • appelboor / mesje
  • spuitzak + mondje
cupcakes met lemon curd en maanzaad
cupcakes met lemon curd

cupcakes met lemon curd maken

Stap 1. Weeg alle ingrediënten af en zet het klaar. Zo kun je straks snel werken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de papieren cakevormpjes (baking cups) in de muffinvorm.

Stap 2. Meng in een kom de bloem, het zout en het bakpoeder door elkaar en zet eventjes aan de kant.

Stap 3. Doe de suiker en het citroenrasp in de kom van je mixer en mix dit 2 – 3 minuten. Zo kan de suiker de citroensmaak lekker opnemen. Voeg de boter in kleine blokjes toe en mix zo’n 3 a 4 minuten. Voeg daarna de zonnebloemolie toe en mix nog eens 2 minuutjes.

Stap 4. Voeg de eieren één voor één toe en mix. Voeg vervolgens het citroensap toe. Het beslag kan er nu een beetje gek uit gaan zien, dat is niet erg. Voeg de Griekse yoghurt toe en mix kort tot het één geheel is.

Stap 5. Haal de kom onder de mixer vandaan en vouw nu voorzichtig met een spatel de droge mix (bloem, zout en bakpoeder) er doorheen. Zo hou je het beslag luchtig. Verdeel het beslag over de 12 cupcakevormpjes en bak 18 – 20 minuten op 180 graden.

Stap 6. Doe nu de roomkaas en de boter in de mixer met de paddle en laat 3 – 4 minuten mengen. Zet de mixer op een laag standje en voeg de poedersuiker toe. Als alles gemengd is, zet je de mixer nog even op hoog en mix je nog 2 – 3 minuten. Voeg nu de theelepel vanille-extract en de eetlepel maanzaad toe en mix nog 2 minuutjes. Doe het mengsel in een spuitzak met spuitmondje en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Stap 7. Laat je cupcakes even afkoelen. Afgekoeld? Maak dan met een appelboor of een mesje een klein gat in het midden van elke cupcake. Vul dit met een theelepeltje lemon curd. Haal je spuitzak uit de koelkast en versier je cupcakes nu met de roomkaasglazuur. Doe er eventueel nog een paaseitje op voor een extra feestelijk geheel. Smakelijk!

cupcakes met lemon curd
cupcakes met lemon curd
cupcakes met lemon curd

Iets voor jou?

Dit was de tweede keer dat ik roomkaasglazuur op een cupcake probeerde te spuiten. Je ziet vast wel dat dat niet al te fantastisch gelukt is, haha! Eigenlijk had ik een wat groter spuitmondje nodig, zonder ribbels. Dan was het wat makkelijker gegaan. Het lijkt nu meer op slagroom ofzo. Maar ach, de smaak is er niet minder om.

Eet je heerlijke cupcakes met lemon curd vulling meteen op als ze nog vers zijn (yummm). Of bewaar ze maximaal 2 dagen in de koelkast. Vanwege de roomkaasglazuur is gekoeld bewaren echt een must. Ik hoop dat je dit een leuk recept vond. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust hieronder. Hier vind je trouwens al mijn recepten op een rij.


Leave a Comment

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « Boeketje tomatentulpen
Next Post: Zelf een vogelnestje maken »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Zoeken

Advertentie

Nieuwste DIY’s

DIY | poppenhuis met pompoenen en herfstdecoratie

Daar is ze dan! Mijn herfst poppenhuis. Ik ben er

DIY | Hekserige apothekerspotten voor Halloween

Ieder jaar versier ik één hoekje in huis in

Herfstige wanddecoratie: simpele ideëen

Herfstdecoratie in huis? I love it! Je kunt zoveel

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in