• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
    • Opruimen & organiseren
  • Buiten
    • (Moes)tuin
    • Dahlia’s
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Feestdagen Herfst Kerst Moestuin Pasen Recepten Seizoenen Voorgerechten & Hoofdgerechten Voorjaar Zomer

Italiaans voorgerecht met groentepesto (uit de moestuin)

groentepesto maken

Na een paar dagen regen en temperaturen boven de 15 graden was mijn moestuin ontploft! De rucola was doorgeschoten en ik had zoveel spinazie dat ik er echt iets mee moest doen, haha. Ik maakte een heerlijke groentepesto van spinazie en rucola. Een deel daarvan heb ik gebruikt voor een yummie vegetarisch Italiaans voorgerechtje. Toen ik daar een snelle foto van deelde op mijn Instagram stories, kreeg ik tig verzoeken voor het recept. Dus bij deze!


Pesto van rucola en spinazie

De blog hieronder bevat in feite twee recepten. We beginnen met de pesto, daar heb ik een grote hoeveelheid van gemaakt. Een deel gebruik je vervolgens in het voorgerechtje. De rest heb ik in een pot in de koelkast gezet met wat olie erop. Zo kun je het prima een week of twee bewaren. Wil je het langer bewaren? Gebruik dan een luchtdichte en gesteriliseerde glazen pot! Dan blijft het prima een paar maanden goed.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram rucola en spinazie (mix)
  • 175 gram cashews ongezouten
  • 175 gram parmezaanse kaas
  • 3 flinke teentjes knoflook
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper en zout
  • Grote keukenmachine

Hoe maak je de pesto?

Maal de rucola, spinazie, cashews, knoflook en kaas in de keukenmachine fijn. Daarna voeg je, terwijl de machine langzaam draait, de olie in een straal tot de gewenste dikte is bereikt. Sommige mensen houden van een dunne, natte pesto, ik van een wat groente-achtige dikkere puree. It is up to you! Breng op smaak met peper en zout.

groentepesto

In plaats van parmezaanse kaas kun je ook prima harde Hollandse kaas gebruiken (oude en/of jonge). Natuurlijk mag je ook traditionele pijnboompitjes gebruiken in plaats van cashews. Daar ben ik allergisch voor, dus vandaar dat ik ze niet gebruik. En tot slot kun je ook heerlijke pesto maken van groente als radijsblad, boerenkool, palmkool en courgette.

Italiaans voorgerechtje – tricolore

Dan nu, het voorgerechtje! Dat bestaat uit drie lagen. Je begint met een laagje pesto, dan een laagje mozzarellamousse en tot slot tomaatjes.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen:

  • vier volle eetlepels zelfgemaakte pesto
  • halve bol (buffel)mozzarella
  • 125 ml slagroom
  • 4 trostomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • paar blaadjes basilicum
  • peper & zout
  • evt: melba toast
  • 4 glaasjes
  • Nutribullet of keukenmachine

Hoe maak je het Italiaanse voorgerechtje met groentepesto?

We beginnen met de mozarellamousse. Ik heb voor de mozzarellamousse mijn Nutribullet gebruikt. Echt ideaal! Het enige wat je hoeft te doen is de slagroom met de in stukken geplukte mozzarella in je Nutribullet (of keukenmachine) te stoppen en te blitzen tot er een mousse ontstaat.

In eerste instantie is het een soort melk/room en heel snel wordt de consistentie mousse-achtig. Pas op dat je niet te lang mixt, want dan kan je mengsel gaan schiften. Breng de mousse op smaak met peper & zout.

groentepesto

Tomaatjes bakken

Dan de tomaatjes. Als je het helemaal perfect wil doen, kun je de tomaten eerst ontvellen (daar had ik nu geen zin in). Verwijder het vruchtvlees van de tomaten en snijd ze in blokjes. Snipper je uitje en teentje knoflook en fruit een paar minuutjes in een koekenpan met wat olijfolie aan. Voeg dan de tomaat toe. Laat tien minuutjes pruttelen, breng op smaak met peper & zout. Laat even afkoelen.

Glaasjes vullen

Nu maak je de glaasjes op. Begin met een laagje pesto, dan een laagje mozzarellamousse en tot slot de tomaatjes. Draai er wat verse peper overheen en garneer met een klein takje basilicum. Serveer ergehalveerde Melba toast of een lekkere soepstengel bij voor wat textuur. En je voorgerechtje is klaar!

groentepesto

Groentepesto maken

Nou dat was ‘m! Mijn blog-op-aanvraag over een Italiaans voorgerechtje met zelfgemaakte groentepesto (van groente uit eigen moestuin!). Met supersnel genomen foto’s (normaal style ik de boel altijd een beetje) vlak voor onze gast kwam eten. We hebben er lekker van gesmikkeld! Mocht je nog vragen hebben over dit recept, stel ze dan gerust hieronder.

Eet smakelijk!

Meer leuke blogs:

  • Volop genieten van groente & bloemen | MoestuindagboekVolop genieten van groente & bloemen | Moestuindagboek
  • Dahlia’s ondersteunen: 3 handige manierenDahlia’s ondersteunen: 3 handige manieren
  • Plukbloemen in potten & bakken? Dat kan zeker! | een stappenplanPlukbloemen in potten & bakken? Dat kan zeker! | een stappenplan
  • Binnen voorzaaien met groeilampen: alles wat je moet weten!Binnen voorzaaien met groeilampen: alles wat je moet weten!


3 Comments

About Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « DIY | Tafellamp make-over (met ‘dirt painting’)
Next Post: 3x heerlijke snelle dipsausjes voor groente & rauwkost »

Reader Interactions

Comments

  1. Inge says

    23/05/2021 at 10:12

    Compliment voor je sfeervolle foto’s. Ik heb even een dip wat betreft de moestuin. Er wordt hier zoveel door de slakken opgegeten…dat ik denk waar doe ik het voor.

    Beantwoorden
  2. Esther says

    16/06/2021 at 08:35

    Super leuk receptje! Ga ik zeker een keer uittesten! Vooral de pesto hmmm😉

    Beantwoorden
  3. Manon says

    14/04/2022 at 13:18

    Ziet er heerlijk uit! Kun je dit ook een paar uur voor het serveren maken?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate seizoensinspiratie, decoratie-ideeën, moestuintips, DIY's en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

So Celebrate! | Saskia

socelebrate

☀️ VIER DE SEIZOENEN! ☀️
• DIY & decoratie 🌸
• moestuin + bloemen op balkon 👩🏻‍🌾
• kerstgekkie @christmaholic

Groetjes uit Normandië 😊. En rarara wat gaan w Groetjes uit Normandië 😊. En rarara wat gaan wij morgen doen? Pssst.. Robert geeft een hint op het einde ✨️.
Wij gaan binnenkort op vakantie en ik heb geen tui Wij gaan binnenkort op vakantie en ik heb geen tuinoppas. Dit is wat ik allemaal doe om de moestuin voor te bereiden op ons vertrek. 

☘️ ruim op tijd beginnen met zoveel mogelijk oogsten, verwerken en planten die niets meer opbrengen weghalen

🌱 een paar weken voor vertrek de laatste dingen uitplanten en zaaien

☘️ de watervoorziening checken, terracotta olla's en irritagors in de potten doen zonder bewateringssysteem

🌱 vlak voor vertrek mijn planten een dubbele dosis voeding geven van @canna.nederland zodat ze even vooruit kunnen.

Plus nog een aantal andere taakjes. Wil je nog wat extra tips om met een gerust hart op vakantie te gaan? Reageer dan even hieronder met het woordje 'vakantie', stuur ik je ze toe. Dan ga ik nu mijn koffer inpakken! ☀️

AD | in samenwerking met @canna.nederland

#moestuin #moestuinieren #moestuintje #daktuin #dakterras #stadsmoestuin #stadstuinieren #balkontuin
POPPENHUIS 👩🏼‍🚒⚠️ • in deze updat POPPENHUIS 👩🏼‍🚒⚠️ • in deze update gaan we een muurtje slopen & het eerste deel van het dak opknappen met kleine terracotta dakpannetjes + een simpele dakkapel van balsahout. En toen... had ik geen zin meer in bouwen en heb ik alvast wat mini pompoentjes van fimo klei gemaakt 🤣. Ben eigenlijk niet zo van het kleien, maar dit was nog net simpel genoeg 😅. De volgende keer ga ik aan de slag met het inrichten van de eerste ruimte van mijn mini Pumpkin Farmhouse. Vragen? Ideeën? Daarvoor zijn de comments hieronder bedoeld! 👇🏼

#poppenhuis #dollhouse #poppenhuisrenovatie #miniaturen #dollhouseproject
16x MEI IN BEELD 👀 Mei was zonovergoten, gezel 16x MEI IN BEELD 👀

Mei was zonovergoten, gezellig, lekker en fijn. Ik hou zo van de lente!! ☀️ Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen maand??

1. Genieten van de zon op het dakterras
2. Op stap met Arvid bij @pixl.club 
3. Proostmomentje met Roob op onze trouwdag
4. Filmen voor @christmaholic bij Lemax
5. Heel veel zon = heel veel BBQ
6. Robert ❤️ katten
7. Demo day in het poppenhuis
8. Inkopen doen bij @pipooshobby 
9. Heerlijke koffiespot @koffiehuisjeeindhoven 
10. De hemel op aarde @bakhuisjeeindhoven 
11. Lekkerste cinnamon bun van de stad
12. Cocktails met Arvid bij @thebowtiesittard 
13. Pioenrozen gekregen van Robert voor onze trouwdag
14. Sleepte die bloemen de hele week met me mee
15. Heel veel perziken gekocht voor fotoshoot dus die gingen overal in 
16. Blije Sas want moestuindagje!
De lekkerste oogst als je moestuiniert in potten e De lekkerste oogst als je moestuiniert in potten en bakken? Drie praktische tips!

1. (TWEE)WEKELIJKS VOEDING GEVEN. Potgrond raakt snel uitgeput. Zeker als het veel regent spoelen voedingsstoffen vlot weg. 

Ik gebruik 4 producten van @canna.nederland:

- BIO VEGA 🥬: zorgt voor sterke planten, perfect voor het begin van de groei en alle groenblijvende groentes. 
- BIO RHIZOTONIC 🥕: zorgt voor sterke wortels. Ideaal in de groeifase van de plant en wanneer je stekjes uitplant. Ik geef deze tegelijk met de VEGA. 
- BIO FLORES 🫐 - voor bloemen, fruitsoorten en vruchtgewassen, geef vanaf het moment dat de bloemen verschijnen. Bevat in verhouding meer kali voor meer bloemen en vruchten.
- BIO BOOST 🌶 - vruchtextract die de stofwisseling in de plant bevordert. Zorgt voor stevige vruchtzetting en meer vruchtsuikers, dus echt een smaakbooster! Ik geef hem tegelijk met de Flores. 

2. VOLDOENDE WATER GEVEN 💦. Potgrond droogt snel uit. Geef liefst in de ochtend water (als het nodig is), dan verdampt het water langzamer & kunnen planten water beter opnemen. Bewater je in de avond, dan blijven de aarde en het blad langer vochtig, wat de kans op schimmelgroei en wortelrot vergroot. Gebruik een bodemvochtigheidsmeter, dan weet je wat je potten nodig hebben.

3. OP TIJD OOGSTEN 🫛. Oogst bij voorkeur in de ochtend, dan zijn groentes het lekkerst qua textuur en smaak én het is beter voor de plant. Eén van de meest gemaakte fouten is te lang wachten met oogsten. Ik plant mijn potten vaak extra vol maar ik oogst een aantal planten als ze nog klein zijn, daarna heeft de rest meer ruimte om te groeien.

Nog vragen? Stel ze hieronder!! 🍒 

AD | in samenwerking met @canna.nederland

#samenwerking #moestuin #moestuinieren #daktuin #balkontuin #balkonieren #balcony #rooftopgarden #balkontuintje
Dit is hoe we onze trouwdag gisteren hebben 'gevie Dit is hoe we onze trouwdag gisteren hebben 'gevierd'. Niet heel spannend, maar wel heerlijk óntspannend, gezellig en knus 😊. Wie kijkt er nog meer naar @itsclarksonsfarm? Echt zooo'n fan van dat programma!!! Ik kijk enorm uit naar de volgende afleveringen. Wou dat er nog honderden meer waren...

Also, ik heb nog nooit een filmpje zoals dit gepost hier. Beetje rommelig, niet gelikt, hap snap snel, zonder uren te steken in bedenken, filmen en editen. Experimentje. Benieuwd of dit boeiend genoeg is voor the gram. Anders hou ik het gewoon op Tikkedietok / stories 😅.

Bye, fijne zondag!
Vandaag zijn Robert en ik 8 jaar getrouwd!!! 💕 Vandaag zijn Robert en ik 8 jaar getrouwd!!! 💕 Jeetje wat gaat de tijd snel 🤯. Om onze trouwdag te vieren heb ik van het saaie muurtje naast de trap een gallery wall met een paar trouwfoto's gemaakt. Ik heb de foto's bij @fotofabrieknl op canvas laten drukken, met een neutrale baklijst eromheen. 

Als je meer wil weten over hoe ik de foto's heb opgehangen, reageer hieronder dan met het woordje 'fotomuur' (mag in een zin) en ik stuur je direct alle info via dm! ☺️ Tot slot een dikke tip: met code SOCELEBRATE35 krijg je nu 35% korting op alle wanddeco bij @fotofabrieknl (geldig t/m 30 juni). 

AD | in samenwerking met Fotofabriek 📸

#fotofabriek #fotomuur #gallerywall #trouwfotos
En het thema van het nieuwe poppenhuis is *tromger En het thema van het nieuwe poppenhuis is *tromgeroffel*... 

Pumpkin Farmhouse! 🎃🎃🎃 Had jij het goed geraden?? En jaa, misschien een beetje gek zo'n thema in mei haha. Maar het duurt nog wel een paar maanden voor ik klaar ben. En ik wil hem neerzetten als ik ga versieren voor de herfst in augustus! 

Dit is trouwens ook je kans om jouw suggesties en ideeën te opperen, vragen te stellen en mee te denken. Daar zijn de comments hieronder voor! 😄

#poppenhuis #dollhouse #miniaturen #poppenhuismaken
Kleur bekennen! 🌸 Ik merk dat ik de laatste tij Kleur bekennen! 🌸 Ik merk dat ik de laatste tijd wat meer kleur wil in mijn leven. Het begon met kleding, maar ik durf nu langzaam ook wat meer kleur in huis te gebruiken. Zoals in mijn perzikkleurige zomerdeco in de keuken. Heb van de week zelfs een muur een donkere kleur gegeven! 😬

En dat terwijl ik vroeger altijd voor veilig wit en neutraal (millennial green 🤣) koos. Ik vroeg ChatGPT waar die verandering aan kan liggen en dit waren de opvallendste takeaways:

- Kleurgebruik kan wijzen op meer zelfexpressie en durf, dit kan duiden op toegenomen zelfverzekerdheid.

- Witte en neutrale kleuren worden vaak geassocieerd met afstand, controle of minimalisme. De wens om warmere en donkerde kleuren te gebruiken wijst op een behoefte aan warmte, zintuigelijkheid, aarding.

- Als je vroeger koos voor 'veilige' kleuren die altijd wel konden, kan de huidige overgang naar kleur staan voor het toelaten van meer eigenheid en lef.

Denk dat het dit spijker op zijn kop slaat 😆. Ben jij van de neutrale en rustige kleuren thuis of mag het juist lekker knallen? Mocht je trouwens nog meer foto's willen zien + linkjes waar alles vandaan komt, reageer even met "perzik" (mag in een zin) en ik dm je automatisch de link naar de blog 🥰.

#zomerdecoratie #zomerdeco #perzik #peach #summerdecor #keukendecoratie #bloemen
Meer laden Volg op Instagram

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

Gallery wall | een fotomuur naast de trap maken

Advertentie - Heb je, net als ik, een hele saaie

DIY | Konijn paaskrans maken (met oren!)

Een paaskrans, maar dan anders! Van drie

Paaseieren beschilderen voor volwassenen: tulpen & bloemen

Eieren beschilderen hóórt gewoon bij Pasen. En het

Wanddecoratie voor Pasen & de lente

Samenwerking - Van het zonnetje de afgelopen dagen

Cowboy & western themafeest organiseren: decoratie, tips & ideeën

Dit weekend was mijn man Robert jarig. Al jaren

DIY | 3D Tekstbord maken voor verjaardag of feestje

Mijn man Robert werd afgelopen weekend 45 en we

Halloween DIY | Skelet schilderij maken

Een skelet in een schilderij die een kaars

Pasen op Pinterest!

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in