• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate!

Geniet van elke dag

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
  • Buiten
    • (Moes)tuin
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Amuses & borrelhapjes Eten & Drinken Ontbijt & Lunch Recepten Seizoenen Voorjaar

Mini quiches met aspergetips & geitenkaas

Gistergochtend had ik zin in een lekkere lunch. Ik keek in de koelkast en vriezer en kwam tot de ontdekking dat ik alles in huis had voor kleine quiches! Zo fijn vind ik dat altijd, dat mijn koelkast genoeg inspiratie biedt om iets lekkers te maken. Bovendien is het altijd extra leuk als ik het receptje vervolgens met jullie kan delen hier op So Celebrate!

Mini quiches met geitenkaas

De quiches zijn super simpel. Je gebruikt kant-en-klaar bladerdeeg en vult ze met aspergetips en geitenkaas als topping. Als je niet van geitenkaas houdt, kun je ook feta gebruiken. Of een andere lekkere, smaakvolle kaas. Zoals een geraspte oude kaas bijvoorbeeld. Ik wilde wat lichtere quiches, daarom heb ik voor een combinatie van melk en een beetje slagroom gekozen. Maar als je van rijk en vol houdt, kun je ook alleen maar slagroom of crème fraîche gebruiken.

Wat heb je nodig?

Voor 6 mini quiches heb je nodig:

  • 4 eieren M
  • 100 ml melk
  • 50 ml slagroom (vers)
  • 1 bakje groene aspergetips
  • 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • peper & zout
  • 6 kleine quichevormpjes 10cm

De quichevormpjes die ik gebruikt heb, heb ik een hele tijd geleden bij Dille & Kamille gekocht. Ze hebben een handige losse bodem, zodat je quiches of taartjes er makkelijk uit haalt! Ik geloof dat ze iets minder dan 2 euro per stuk kostten. Ik kan ze helaas alleen niet vinden in de webshop. Ik zag dat ze wel kleine quichevormpjes met een anti-aanbaklaagje hebben. Stukje duurder, maar wel heel handig!

mini quiches met aspergetips maken

Warm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevormpjes in met boter. Doe in elk vormpje een plakje bladerdeeg (doe ze met de minst plakkende kant naar beneden). Haal je duim / vingers nu over de rand om het overtollige deeg weg te halen. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.

Meng in een kom de eieren met de melk en de slagroom. Breng flink op smaak met peper en een zout (don’t hold back). Snijd de aspergetips op maat en doe in elk quichevormpje vier of vijf aspergetips. De afgesneden stukjes kun je er ook gewoon in verdelen (wel het droge onderkantje er even afsnijden). Verdeel tot slot brokjes geitenkaas over de quichevormpjes.

Zet de mini quiches zo’n 18 – 20 minuten in de oven tot het deeg gaar is en je eiermengsel gestold is. Nu zijn je quiches al klaar! Laat ze even kort afkoelen en haal ze dan uit hun vormpjes. De mini quiches zijn het lekkerst als ze nog lauwwarm zijn. Maar koud zijn ze ook goed te eten, hoor :).

Lekker voor de paasbrunch

Robert en ik hebben er gisteren lekker van gesmuld. Ze waren eigenlijk bedoeld voor de lunch, maar voor 12:00 uur waren ze allemaal al op, haha! Woops. Maar dat bewijst wel dat het heerlijke hapjes zijn voor de paasbrunch, toch? Mocht je nog meer receptjes zoeken, hier vind je al mijn paasgerechtjes en andere recepten op een rij. Fijne Pasen alvast!

Meer leuke blogs:

  • Paashapjes: Worteltjes in hummus (vegan)Paashapjes: Worteltjes in hummus (vegan)
  • Vega hapjes: ‘Worteltjes’ van paprika & geitenkaasVega hapjes: ‘Worteltjes’ van paprika & geitenkaas
  • Easter egg baskets | rechtop gevulde eierenEaster egg baskets | rechtop gevulde eieren
  • Easter Mess | paasdessert met gesuikerde paaseitjesEaster Mess | paasdessert met gesuikerde paaseitjes


Leave a Comment

About Saskia de Laat

Het leven is een feestje! Dat is waar Saskia in gelooft. Hier op So Celebrate deelt ze leuke DIY's, seizoensdecoratie, recepten en feestideetjes. Saskia richtte al eerder de populaire kerstblog Christmaholic.nl op.

Previous Post: « Haal de zon in je huis! – Monthly Favourites
Next Post: Quiche met spinazie & feta »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate moestuininspiratie, DIY's, receptjes, stylingtips en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

DIY | Kaars-krans van gedroogde Szechuanpepers

geplaatst in Decoratie, DIY, Themafeesten, Zomer

DIY | Vuurschaal voor in de tuin met ‘zelfgemaakte’ olielamp

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Moestuin, Seizoenen, Voorjaar, Zomer

DIY | Margrietjes schilderen op glazen vaasje & tegeltje

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Moederdag & Vaderdag, Seizoenen, Voorjaar, Zomer

Mini make-over: van oppottafel naar buitenkeukentje

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Seizoenen, Zomer

DIY | Terracotta klok (zelfgemaakt moederdagcadeau)

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Moederdag & Vaderdag

Koningsdag versiering maken | oranje kroontjes van wol

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Koningsdag, Seizoenen, Voorjaar

Eieren verven met kurkuma & thee (+bladgoud!)

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Paasversiering maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

Pasen op Pinterest!

WonenWonen

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in