• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate!

Geniet van elke dag

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
  • Buiten
    • (Moes)tuin
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Amuses & borrelhapjes Eten & Drinken Feestdagen Herfst Kerst Ontbijt & Lunch Pasen Recepten Seizoenen Valentijn Voorgerechten & Hoofdgerechten Voorjaar Winter

Quiche met spinazie & feta

quiche met spinazie en feta

Quiche! Ik vind het een heerlijke uitvinding. Perfect voor een lunch of brunch. Maar ook als avondeten, bijvoorbeeld met een lekker frisse salade erbij. Deze quiche met spinazie en feta is vegetarisch. Er zit lekker veel kaas in: natuurlijk feta, maar ook Parmezaanse kaas. En verder: zongedroogde tomaatjes, cashewnoten en natuurlijk lekker veel spinazie!

Wat heb je nodig?

Haal voor deze quiche met spinazie en feta in huis:

  • 6 blaadjes deeg voor hartige taart uit het vriesvak
  • 500 gram verse spinazie
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram feta
  • 100 gram cashewnoten
  • 5 eieren
  • 3-5 zongedroogde tomaatjes (uit pot)
  • zout en peper
  • 200 gram crème fraîche
quiche met spinazie en feta

quiche met spinazie & feta maken

Stap 1. Laat de blaadjes deeg ontdooien. Vet je quichevorm in met wat boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

Stap 2. Bak de spinazie in wat olijfolie tot het geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken en knijp eventueel het overtollige vocht eruit. Hak de uitgelekte spinazie in kleinere stukken.

Stap 3. Klop in een kom het ei los met de crème fraîche. Voeg nu de feta, 90% van de Parmezaanse kaas, de gehakte spinazie, cashewnoten en 90% van de zongedroogde tomaatjes toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer door elkaar.

Stap 4. Verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten van je quichevorm. Prik er met een vork wat gaatjes in. Giet het mengsel over het deeg. Verdeel nu het restje Parmezaanse kaas en het restje zongedroogde tomaatjes over de quiche. Zet 35 – 40 minuten in de oven. De vulling moet gestold en stevig zijn, dan is je quiche klaar!

quiche met spinazie en feta

Kun je ‘M opnieuw opwarmen?

De quiche is het lekkerst als-ie nog warm is. Maar koud vind ik ‘m ook top! De quiche is vrij machtig, dus je kunt er met vier mensen van eten. Serveer ‘m zo of met een frisse salade erbij (dat vond ik lekkerder, beetje contrast).

Kun je een quiche met spinazie opnieuw opwarmen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Volgens het Voedingscentrum is dat geen probleem, mits je de quiche snel terugkoelt en in de koelkast bewaart (niet langer dan 2 dagen).

Ik heb de quiche ’s middags bereid zodat ik ‘m met daglicht op de foto kon zetten. En vervolgens ’s avonds weer even opgewarmd voor het eten. Gewoon wat aluminiumfolie eroverheen, 15 minuutjes op 180 graden en je kunt weer smullen. Was lekker!

Meer leuke blogs:

  • Mini quiches met aspergetips & geitenkaasMini quiches met aspergetips & geitenkaas
  • Zelf maken! 5x neutrale ValentijnsversieringZelf maken! 5x neutrale Valentijnsversiering
  • Pasen in zwart & witPasen in zwart & wit
  • Pea shoots kweken op 2 manieren: met & zonder potgrondPea shoots kweken op 2 manieren: met & zonder potgrond


Leave a Comment

About Saskia de Laat

Het leven is een feestje! Dat is waar Saskia in gelooft. Hier op So Celebrate deelt ze leuke DIY's, seizoensdecoratie, recepten en feestideetjes. Saskia richtte al eerder de populaire kerstblog Christmaholic.nl op.

Previous Post: « Mini quiches met aspergetips & geitenkaas
Next Post: De leukste boeken over (moes)tuinieren, bloemen & planten »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate moestuininspiratie, DIY's, receptjes, stylingtips en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

DIY | Kaars-krans van gedroogde Szechuanpepers

geplaatst in Decoratie, DIY, Themafeesten, Zomer

DIY | Vuurschaal voor in de tuin met ‘zelfgemaakte’ olielamp

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Moestuin, Seizoenen, Voorjaar, Zomer

DIY | Margrietjes schilderen op glazen vaasje & tegeltje

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Moederdag & Vaderdag, Seizoenen, Voorjaar, Zomer

Mini make-over: van oppottafel naar buitenkeukentje

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Seizoenen, Zomer

DIY | Terracotta klok (zelfgemaakt moederdagcadeau)

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Moederdag & Vaderdag

Koningsdag versiering maken | oranje kroontjes van wol

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Koningsdag, Seizoenen, Voorjaar

Eieren verven met kurkuma & thee (+bladgoud!)

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Paasversiering maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

Pasen op Pinterest!

WonenWonen

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in