Organiseer je een paasbrunch? Dan wil je natuurlijk – naast de heerlijkste recepten – ook een feestelijk versierde paastafel. In deze blog vind je allerlei slimme tips & tricks voor het versieren én dekken van de tafel met Pasen. Plus natuurlijk de nodige inspiratie!
Kies je kleurschema
Het klinkt als een inkoppertje, maar het wordt echt nog vaak vergeten. Kies een kleurschema. Welke kleuren wil je allemaal terug laten komen? Ga je voor alleen geel? Of wordt het een combinatie van pasteltinten? Ook wit & groen kan echt práchtig zijn. Verzamel spulletjes in de kleuren die je gekozen hebt. Servies, bestek, tafelkleed, servetten, vazen, bloemen, bloemstukjes, glaasjes, decoratiespulletjes (zoals eitjes, veertjes, kippen, vogeltjes etc.). Leg het allemaal alvast klaar.

Bron: Kara’s Party Ideas
Je paastafel dekken
De onderste laag van je tafel is het eerste waar je aan moet denken. Leg je een tafelkleed of een loper neer? Ga je voor placemats? Of hou je het rustiek en leg je helemaal niets op je tafel. Kies wat je wil neerleggen en plaats het op je tafel. Done? Dan volgt de volgende stap.

Bron: HGtv.com
Borden & bestek stapelen
Als er iets goed werkt om een feestelijk versierde tafel te krijgen, dan is het wel het stapelen van borden – liefst zelfs in verschillende kleuren (passen bij je kleurschema of course). Dat mag natuurlijk lekker vrolijk, het is immers Pasen! Heb je geen gekleurd servies, overweeg dan om een gekleurd servetje op het onderbord te leggen (eventueel met de punt naar boven) met daarbovenop een kleiner bordje. Instant sfeer! Bij HEMA verkopen ze geweldig leuke paasservetjes.
Leg nu ook het bestek neer dat je wil gebruiken en eventueel het eierdopje als je gekookte eitjes wilt serveren. Het bestek kun je naast het bord leggen, maar ook op een leuke manier samenbinden en op het bord leggen. Vergeet de glazen niet! Serveer je bubbels, thee en een sapje? Dan moet er natuurlijk genoeg plek zijn boven ieder bord om al die glazen neer te kunnen zetten.

Bron: HGtv.com
Centerpieces & eye catchers
Je volgende stap is het plaatsen van enkele eyecatchers voor de decoratie. Om te bepalen hoe groot die kunnen zijn, is het handig om eerst te weten welke schalen en borden je verder nog allemaal op tafel wil zetten. Plaats die daarom ook even op tafel en zoek naar de mooiste plekken om je centerpieces neer te zetten. Zo’n centerpiece kan bijvoorbeeld een vaas met tulpen zijn, een paasboom(pje) of een schaal of etagère met eieren. De foto’s hieronder inspireren je vast.

Bron: bhg.com
De finishing touch
De laatste stap vind ik eigenlijk altijd de leukste; de tafel afmaken. Dat doe je door waxinelichtjes en kaarsen neer te zetten, en wellicht wat eierschalen, veertjes of ander decoratiemateriaal over je tafel te verdelen. Heb je geen plek voor grote centerpieces? Dan zijn kleine vaasjes met bloemen ook geweldig leuk. In plaats van glaasjes kun je ook jam- of weckpotjes en zelfs potjes en flesjes waar eten of drinken in heeft gezeten gebruiken.
Hoe gaaf zijn deze easter bunny napkins? Hier lees je hoe je ze vouwt. Wil je helemaal voor een vavavoom-effect gaan? Bind dan nog een gekleurd lint om alle stoelen. Wauw!
Nog meer paasinspiratie opdoen? Bekijk dan ook dit artikel met foto’s & ideetjes voor het versieren van de tafel voor Pasen.
Geef een antwoord