• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate! - vier de seizoenen

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
  • Buiten
    • (Moes)tuin
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Feestdrankjes & cocktails Recepten Seizoenen Zomer

Strawberry basil cocktail (met of zonder alcohol)

Heb je basilicum, aardbeien, limoen(sap) en suiker in huis? Dan kun je een heerlijke strawberry basil mocktail (zonder alcohol) óf aardbei basilicum cocktail (met alcohol) maken! Ik maakte dit drankje zojuist voor mijn lief en mezelf en bedacht op het laatste moment: hier kan ik natuurlijk ook wel een blogje over schrijven! Deze cocktail kun je zowel mét als zonder alcohol maken. Dus perfect voor de hele familie :).

Aardbei basilicum cocktail (met of zonder alcohol)

Ik was op zoek naar een ideetje om mijn vele aardbeitjes uit eigen moestuin te gebruiken én ik wilde een lekker drankje maken. Voor mij zonder en voor hem met alcohol. Ik heb wat ge-experimenteerd en het was verdorie nog lekker ook! Dus vandaar dat ik er meteen een blogje bij schreef.

Eigenlijk was het al te donker om foto’s te maken zojuist, but I did it anyway (en thank god voor Adobe Lightroom waarmee ik de foto’s kunstmatig wat lichter kon maken). Let op als je dit recept maakt: bij het water en het limoensap staan grammen, dus geen mililiters!!


Welke ingrediënten heb je nodig?

Voor circa 7 a 8 aardbei basilicum cocktails heb je nodig:

  • 225 gram water (let op, 225 gram, niet ml)
  • 200 gram suiker
  • 180 gram aardbeien + een paar extra voor garnering
  • 10 gram geplukte basilicumblaadjes
  • Sap van 6 limoenen (ongeveer 150 gram)
  • water of spa rood
  • eventueel: wodka
  • hoge glazen

Hoe maak je de aardbeiencocktail?

  1. Begin met het maken van de siroop. Doe het water en de suiker in een pannetje, zet het op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Zet de siroop in de koelkast tot hij op kamertemperatuur is.
  2. Maak ondertussen de aardbeienpuree. Snijd de aardbeien in kwartjes en doe ze met de geplukte basilicumblaadjes en het limoensap in een food processor of blender en pulseer een aantal keer tot je een fijne aardbeienpuree hebt.
  3. Giet de puree en de siroop bij elkaar en roer goed door. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast. Dit mengsel kun je trouwens prima van tevoren maken en weg zetten tot gebruik (blijft zeker een dag of twee lekker in de koelkast).
  4. Klaar om de cocktails of mocktails te maken? Doe twee a drie ijsklontjes in elk glas, voeg daar 100 a 120 ml aardbei-basilicumsiroop aan toe (hoe meer siroop, hoe zoeter het drankje). Voor de cocktail: voeg er 60 ml wodka aan toe en roer goed door. Voor de mocktail laat je de wodka uiteraard weg.
  5. Top de glazen nu af met water of spa rood. Roer nog even goed door, garneer met een aardbeitje en misschien wat blaadjes basilicum en je bent klaar!

Aardbei basilicum mocktail & cocktail

In plaats van wodka kun je natuurlijk ook rum gebruiken, dan wordt het een mojito. En zoals je misschien wel kunt zien aan de foto’s heb ik Griekse basilicum gebruikt voor dit recept, dat is zo’n schattig plantje met allemaal kleine takjes en blaadjes. Ik ben echt verliefd op dit ras. Maar het gaat natuurlijk ook prima met de traditionele basilicum genovese. Anyway, ik hoop dat jullie net zo van deze aardbei basilicum cocktail genieten als wij. Proost!

Meer leuke blogs:

  • Recept: carrot cupcakes met walnootpralinéRecept: carrot cupcakes met walnootpraliné
  • Herfstkrans maken van IKEA-kransjeHerfstkrans maken van IKEA-kransje
  • Tafelloper van mos makenTafelloper van mos maken
  • Carnavalssfeer met tulpenCarnavalssfeer met tulpen


1 Comment

Over Saskia de Laat

Saskia is professioneel levensgenieter! Hier op So Celebrate deelt ze inspiratie om zoveel mogelijk plezier uit de seizoenen en feestdagen te halen. Volg ook haar kerstavonturen via Christmaholic.nl .

Previous Post: « RECEPT | Zoet-pittige chili jam
Next Post: DIY | Citroenkaarsjes maken »

Reader Interactions

Reacties

  1. Anja’s place zegt

    03/07/2021 at 22:09

    Jaaa met spa rood, lijkt me wel verfrissend ook 🍓

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Hi! Ik ben Saskia en deel hier op So Celebrate seizoensinspiratie, decoratie-ideeën, moestuintips, DIY's en nog veel meer! Lees hier meer.

Zoeken

Instagram

[instagram-feed feed=2]

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

DIY | Halloween krans met spookjes en vleermuizen

Een paar weken geleden maakte ik een krans voor de

DIY | herfststukje op pompoen met sierfruit

Het is echt superleuk om pompoenen te decoreren

Herfst knutselen: 7 creatieve ideeën voor volwassenen

Zelf je herfstdecoratie maken is ZO LEUK om te

DIY | Herfstkrans met veren & herfstblaadjes

I love herfstknutselen! Nu het weer herfstachtig

Herfstdecoratie maken | herfstblad & houten paddenstoelen

We gaan weer herfstdecoratie maken! In deze blog

Herfstdecoratie maken van terracotta klei: eikeltjes & pompoenen

Genieten van de seizoenen, dat is waar deze blog

IKEA hack | schelpen tentoonstellen onder een stolp

Wil je mooie schelpen tentoonstellen in huis of

Pasen op Pinterest!

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in