• Over So Celebrate!
  • Samenwerken?
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate!

Geniet van elke dag

  • Binnen
    • Decoratie
    • Tafel dekken
  • Buiten
    • (Moes)tuin
  • Feestdagen
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag & Vaderdag
    • Halloween
    • Kerst
    • WK & EK Voetbal
    • Valentijn
    • Carnaval
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • DIY
  • Koken
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Activiteiten

Eten & Drinken Feestdagen Ontbijt & Lunch Pasen Recepten Seizoenen Voorgerechten & Hoofdgerechten Voorjaar

Voorjaarssalade met venkel, aspergetips & rivierkreeftjes

voorjaarssalade met rivierkreeftjes

Tussen al die zoete paasrecepten hoort natuurlijk ook een wat gezonder gerechtje voor de paasbrunch. Deze voorjaarssalade met venkel, aspergetips & rivierkreeftjes maakte ik van allerlei lekkere dingen die ik in huis had, als een yummie lunch op vrijdagmiddag. Normaal doe ik maar wat als ik salades maak, en schrijf ik niet op wat er allemaal in gaat. Maar deze keer heb ik dat eens wel gedaan!

Vegetarische & vegan variant

Het recept voor de voorjaarssalade hieronder is voor 2 personen (als lunch) of voor 4-6 personen als bijgerecht tijdens de paasbrunch. Voor de salade kun je eigenlijk elke salademix gebruiken. Ik had er eentje met babyspinazie, yum! Hou je niet van rivierkreeftjes? Vervang ze dan bijvoorbeeld door garnalen. Eet je vegetarisch? Kies dan voor partjes hard gekookt ei of blokjes jonge kaas, ook lekker!

Eet je vegan? Vervang de mayonaise dan voor vegan mayonaise, laat de rivierkreeftjes weg en garneer met geroosterde stukjes macademianoot. As a matter of fact had ik die ook geroosterd klaar liggen, maar ben ze vergeten over de salade te strooien voor de foto’s. Dus heb ze maar niet in het recept gezet, haha. Maar ze zijn er dus wel heel lekker bij!

voorjaarssalade met rivierkreeftjes

voorjaarssalade: Wat heb je nodig?

Voor deze frisse voorjaarssalade heb je nodig:

  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 100 gram groene aspergetips
  • 1 venkel
  • stuk of 6 radijsjes
  • 75 gram gemengde sla
  • 1-2 takjes verse dille
  • handje kiemgroentes
  • 3 a 4 volle eetlepels mayonaise
  • 2 volle theelepels ketchup
  • 1 theelepel whisky
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • peper & zout
  • eventueel: eetbare viooltjes

Hoe maak je de salade?

  1. Warm de oven voor op 220 graden (hetelucht). Snijd de venkel in dunne plakken en leg plat in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en wat peper & zout. Zet 20 minuutjes in de oven.
  2. Maak de dressing door de mayonaise, ketchup, paprikapoeder, whisky en een eetlepel kraanwater door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Was de radijsjes en snij ze in dunne plakjes.
  4. Kook de groene aspergetips 3 minuten in een pan met kokend water en wat zout. Giet af en laat schrikken met wat koud water (net zoals bij eitjes) om het kookproces te stoppen.
  5. Leg de gemengde salade op een serveerschaal of groot bord. Verdeel er een handje kiemgroentes over (bijvoorbeeld radijskiemen). Leg daar overheen de plakken geroosterde venkel, de aspergetips en de schijfjes radijs.
  6. Leg nu de rivierkreeftjes op de salade en gebruik een lepel om de dressing over de salade heen te verdelen. De dressing die overblijft kun je in een schaaltje doen en erbij zetten. Zo kunnen je gasten zelf doseren.
  7. Garneer je salade met een paar plukjes verse dille en eventueel met wat eetbare viooltjes. Lekker met vers stokbrood erbij!
voorjaarssalade met rivierkreeftjes

Salade voor de paasbrunch

Zoals je kon lezen, bevat de dressing een klein beetje whisky (het is een whisky-cocktail dressing). Eten er kinderen of zwangeren of andere mensen die geen alcohol willen of mogen mee? Laat de whisky dan weg! Voeg eventueel een kneepje citroensap toe aan de dressing voor wat extra zing!

Ik hoop dat deze voorjaarssalade je aanspreekt. Ik heb er met veel plezier van gesmikkeld tijdens het werken. Hier vind je trouwens nog andere yummie paasrecepten en andere heerlijke gerechtjes die je kunt serveren tijdens de paasbrunch. Hele fijne paasdagen!

Meer leuke blogs:

  • Boekje met tegoedbonnen makenBoekje met tegoedbonnen maken
  • Blini’s met gerookte zalm & pickled red onionBlini’s met gerookte zalm & pickled red onion
  • Mijn favo vintage shops & woonwinkels in regio eindhovenMijn favo vintage shops & woonwinkels in regio eindhoven
  • Drinkglazen & ‘ice bucket’ van ijs maken in de buitenluchtDrinkglazen & ‘ice bucket’ van ijs maken in de buitenlucht


1 Comment

About Saskia de Laat

Het leven is een feestje! Dat is waar Saskia in gelooft. Hier op So Celebrate deelt ze leuke DIY's, seizoensdecoratie, recepten en feestideetjes. Saskia richtte al eerder de populaire kerstblog Christmaholic.nl op.

Previous Post: « Monthly Favourites | leukste home deco items van April
Next Post: De leukste oranje & gouden woonaccessoires (voor koningsdag!) »

Reader Interactions

Comments

  1. Tessa♡ says

    11/04/2021 at 13:16

    Deze ga ik vanavond maken ben heel erg benieuwd!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom op mijn blog

Elke dag is er één om te vieren, toch? Ik ben Saskia en deel op So Celebrate feestelijke DIY's, receptjes, moestuininspiratie, stylingtips en nog veel meer! >> LEES MEER.

Zoeken

Instagram

socelebrate

"Ik heb helaas te weinig plek voor een moestuin." "Ik heb helaas te weinig plek voor een moestuin." Ha, die vlieger gaat écht niet op! 🤣 Ik ben begonnen op een mini balkonnetje in het centrum van Eindhoven. Mijn huidige dakterras is 20m2 groot en op ongeveer 10m2 staan plantjes. Dat is alles!! Ik kweek allerlei groentjes (soms zelfs meer dan we op kunnen) plus fruit, uien, knoflook én bloemen. En ik kan er - als ik zou willen -  nog veel meer kwijt.

Zelfs als je maar 1 vierkante meter tot je beschikking hebt (met minimaal 4-6 uur zon per dag) kun je kweken!! Op de blog vind je nu 12 écht nuttige tips voor wie zelf groentjes wil kweken op een klein oppervlak. Je leest o.a. hoe je met zo weinig ruimte toch véél en gevarieerd kunt oogsten!! 😃 Link in bio.

Ik ben benieuwd: als jij groente en fruit kweekt, hoeveel m2 heb je daarvoor ter beschikking? En denk je dat je die ruimte nu optimaal benut? Of kun je er nog meer mee doen? Ik hoor jullie ervaringen graag!!

#moestuin #moestuinieren #stadstuinieren #stadstuintje #moestuintje #rooftopgarden #rooftopgardening #womansplants #tuinbroek #flipflopgardening #flipflopgardener #tuinierenopslippers #socelebrate #smallspaces #balconygarden #rooftopgardener
D I Y | Ik vind Margrietjes en bloemen met een ver D I Y | Ik vind Margrietjes en bloemen met een vergelijkbare vorm (zoals kamille) zo vrolijk en gezellig. Dus deze bloemenprint-trend is helemaal up my alley. Ik had voor dit projectje eigenlijk een hele mooie grote transparante vaas gekocht bij de kringloop om te beschilderen. Maar heel eerlijk: die vond ik te mooi zoals ie was 🤭.

Dus heb ik het plannetje omgegooid en een klein vaasje dat ik nog had staan in de schuur en een mat wit vierkant tegeltje dat ik nog had liggen gebruikt! Allebei zijn ze verre van perfect, maar wel superleuk geworden, al zeg ik het zelf ;-). De bloemetjes in het vaasje (volgens mij is het Kamille) heb ik trouwens langs de kant van de weg gevonden en geplukt voor deze foto’s. Maakt het helemaal af, vind ik. 

Anyway, de beschrijving voor het maken van deze DIY incl instructies voor het afbakken en linkjes naar de gebruikte verf vind je via de link in mijn bio! 💕 Laat je me weten of dit een projectje is wat jij thuis zou doen? Of ben je niet zo'n knutselaar? 🙊

#diy #summerdiy #glasverf #glasspaint #daisies #daisy #margriet #margrietjes #flowers #paintingflowers #flowerpower #summercrafts #zomerdecoratie #summerstyling #summercrafting #painting #socelebrate #socelebratesummer
Family is where love begins & never ends 💕. Een Family is where love begins & never ends 💕. Een paar fotootjes van de bruiloft van mijn broertje in Tallinn. Een halve dag later lag ik in het Estse ziekenhuis 🤭. Maar daar wist ik hier nog niks van gelukkig. En dit was for sure de mooiste dag van 2022.

Foto 1. Mijn lief en ik
Foto 2. Mijn broertje, zusje en ik 
Foto 3. Mijn broertje, zusje en ik zoals we echt zijn 😛
Foto 4. Het práchtige bruidspaar
Foto 5. Met mama. No words 😭

Wat was tot nu toe jouw mooiste dag / moment van dit jaar? Let me know in de reacties hieronder. Ben oprecht heel benieuwd!!! 😌
Gisteravond was fantastisch 💕 Het was natuurli Gisteravond was fantastisch 💕

Het was natuurlijk super balen dat onze eerste langere vakantie (als in langer dan een paar dagen) met z'n tweetjes sinds de honeymoon 5 jaar geleden niet doorging. En dat we - doordat ik nog herstellende was van de operatie - ons eerste lustrum niet konden vieren zoals gehoopt. Maar dat hebben we gisteravond dubbel en dwars ingehaald.

Eten in een tweesterrenrestaurant 😳. A once in a lifetime experience, al hoop ik natuurlijk dat het vaker mag gebeuren, want het was gewéldig. Heel toevallig (of niet?) waren we er op de eerste avond dit seizoen dat @restaurant.de.treeswijkhoeve het diner buiten in de tuin serveerde. Een prachtige tuin. Overal stonden lantaarns met kaarsen, mooie potten met planten, citroenbomen en er brandde een vuurtje. Zo romantisch!

Het eten was... ik heb er geen woorden voor. Smaakexplosie na smaakexplosie. We keken elkaar elke gang vol verbazing aan. Ik hóu van fine dining en dit was zó geweldig. De foto's die ik snel met mijn telefoon heb geschoten doen de gerechten geen eer aan. Vijf fantastische amuses (als ik het me goed herinner) en zeven gangen aan eetbare kunstwerkjes later gingen we breeduit lachend naar huis. Het was geweldig 🥰. Ook al moet ik er vandaag de hele dag van uitrusten / bijkomen... it was soooo worth it! 

Swipe door voor de foto die Robert nam toen ik vroeg of hij een selfie van ons wilde maken 🤣. Hello big chin! Anyway, ben jij wel eens heel luxe uit eten geweest? Of is dat niet jouw cup of tea en ben je meer van de eenvoudige maaltjes?
Nee, ik wijs niet naar mijn witte benen (ik heb ec Nee, ik wijs niet naar mijn witte benen (ik heb echt schijt aan dat schoonheidsideaal hoor, ze zijn gewoon wit, deal with it). Waar wel dan naar? Naar mijn slippers of course! 🩴

De afgelopen jaren heb ik zoooooveel opmerkingen gekregen over mijn slippertjes 😅. Zelfs als het licht vriest loop ik buiten met blote tenen. Mijn voeten houden gewoon niet van sokken en al helemaal niet van schoenen, lol. Ik doe ze uit zodra ik kan. Herkenbaar?! Ik vind het eigenlijk wel een hashtag waard. Kunnen jullie even stemmen welke het beste is?

#flipflopgardening
#tuinierenopslippers
#teenieren

Of heb je zelf nog een beter idee? 😄

Afijn er staat een nieuwe moestuinblog online op SoCelebrate.nl met in de hoofdrol COURGETTESEKS! 🥒 Oftewel: het handmatig bestuiven van de vrouwelijke bloem. In mijn stories vertel ik zo alvast wat meer hierover. En in de blog vind je nog veel meer tips & feitjes over deze vrucht (want dat is het officieel). Link in bio!!

Ps. Nu nog een tof schoenenmerk vinden dat slippersponsor wil worden voor mijn posts over tuinieren met blote tenen 😅🤣.

#flipflopgardening #tuinierenopslippers #moestuin #moestuinieren #stadstuinieren #moestuintje #moestuinmeisje #dakterras #balkontuinieren #rooftopgardening #rooftopgarden #tuinieren #gardenersworld #vegetablegarden #rooftopgardening #socelebrate
Zo leuk weer om al jullie reacties te krijgen op d Zo leuk weer om al jullie reacties te krijgen op de Celebration Letter van gisteren 🥰. Ik heb de kracht van een nieuwsbrief jarenlang onderschat 🙈. Voor Christmaholic stuur ik wel van eind sep tot eind dec een mail, maar daarin deel ik gewoon de nieuwste blogs. In de So Celebrate mail staat steeds één thema centraal en dat lijkt echt aan te slaan 😃. Dat mensen de moeite nemen om me een mailtje of berichtje te sturen en hun dank uit te spreken... ik vind het echt heel speciaal ❤️.

Hierbij nog een paar fotootjes van de zomertafel boven op het dakterras. De mini terracotta potjes met papier en aardbeitjes als eetbare borddecoratie voor een tuinlunch stonden zo gezellig. En ik ben heel blij met het draagbare rieten bestekmandje dat ik bij TK Maxx vond. Zeker als we boven op het dakterras willen eten is het ideaal om wat spulletjes mee naar boven te dragen! En het staat nog leuk op tafel ook 😁. 

Zal in mijn stories straks nog een paar andere handige items delen die buiten eten prettiger maken. Anyway, ik wens jullie weer een hele fijne zondag!! Ga je wat leuks doen vandaag?? Hoor het weer graag in de comments hieronder! 😌

#tafelen #tuintafel #tuininrichting #tuindecoratie #dakterrasmoestuin #dakterrasinspiratie #tablescape #eatingoutdoors #eatingalfresco #tafeldekken #buiteneten #rooftopgardening #socelebrate #socelebratesummer #summertable #summertablescape #tafeltjedekje #tablesetting
Meer laden… Volgen op Instagram

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

DIY | Margrietjes schilderen op glazen vaasje & tegeltje

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Moederdag & Vaderdag, Seizoenen, Voorjaar, Zomer

Mini make-over: van oppottafel naar buitenkeukentje

geplaatst in Decoratie, DIY, Home & Garden, Seizoenen, Zomer

DIY | Terracotta klok (zelfgemaakt moederdagcadeau)

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Moederdag & Vaderdag

Koningsdag versiering maken | oranje kroontjes van wol

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Koningsdag, Seizoenen, Voorjaar

Eieren verven met kurkuma & thee (+bladgoud!)

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Paasversiering maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

DIY | Paaskransje van eierschalen

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Paasversiering maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

DIY | Eierkrans van gestippelde kalkoeneieren & bloemetjes

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Home & Garden, Paasversiering maken, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

Pasen op Pinterest!

WonenWonen

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in