• Over So Celebrate!
  • Contact
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

So Celebrate!

Because life is a party

  • Home
  • Food & Drinks
    • Feestdrankjes & Cocktails
    • Ontbijt & Lunch
    • Amuses & Borrelhapjes
    • Voor- & Hoofdgerechten
    • Zoetigheid & Desserts
  • Decoratie
    • DIY
    • Themafeesten
    • Tafel dekken
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Pasen
    • Halloween
    • Kerst
    • Valentijn
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Reizen
  • Tips & Tricks

Eten & Drinken Feestdagen Halloween Herfst Ontbijt & Lunch Recepten Seizoenen Voorgerechten & Hoofdgerechten

Indian style pompoensoep

collage pompoensoepHet is herfst, de blaadjes verkleuren en vallen van de bomen en ook Halloween staat alweer voor de deur. En als er één item is dat in deze tijd van het jaar niet mag ontbreken, dan is het wel de pompoen! In dit blogje deel ik graag een goddelijk recept voor pompoensoep met je.

Recept voor heerlijk kruidige pompoensoep

Ik at deze ‘indian inspired’ pompoensoep bij een vriendin, Marieke, die haar eigen bloemenzaak Bloemmarie heeft. Toffe pompoenen zijn namelijk niet alleen leuk om je huis mee te stylen, je kunt ze ook opeten! Tip van Marieke: als je een goede biologische pompoen koopt, kun je ‘m eerst een tijdje in je huis leggen – op tafel als decoratie bijvoorbeeld – om er later deze heerlijke soep mee te maken!

 

Indian style pompoensoep
Recipe Type: Soep
Prep time: 10 mins
Cook time: 30 mins
Total time: 40 mins
Ingredients
  • 1 flinke pompoen
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen verse knoflook
  • 8 takjes koriander
  • theelepel komijn
  • 2/3 theelepels kerriepoeder
  • 1 groen of rood chilipepertje (heel klein gesneden)
  • zout en peper
  • olijfolie of zonnebloemolie
  • koffiekopje linzen
  • groentebouillonblokje
  • magere yoghurt
  • snufje kaneel (heel weinig)
  • 500 ml. water
Instructions
  1. Snijd de pompoen in de helft en verwijder de zaadlijst en pitten. Snijd vervolgens de pompoen in stukjes, maximaal 3 x 3 cm groot. Wanneer de pompoen nog heel hard is en je hem niet gemakkelijk in stukjes kunt snijden, kun je hem eerst een paar minuten koken (in z’n geheel of als twee helften) dan wordt hij vast een beetje zacht. Je kunt van de pompoen ook gewoon de schil gebruiken, dat is hartstikke gezond, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als je de schil niet wilt eten, moet je de pompoen natuurlijk ook even schillen voor je ‘m in stukjes snijdt.
  2. Snijd ook de tomaten in stukjes, snipper de ui en de tenen knoflook. Fruit vervolgens de ui met de knoflook in een beetje olijfolie of zonnebloemolie. Voeg het kerriepoeder toe en vervolgens de pompoen. Bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de tomaten toe. Ook het snufje kaneel, het pepertje en de komijn gaat er nu bij. Na een minuut of drie voeg je de linzen toe. Laat het geheel 3 minuten sudderen en roer goed door. Voeg nu 500 ml. water en het bouillonblokje toe, plus bijna alle koriander en breng de soep aan de kook. Zodra de soep kookt, haal je hem van het vuur.
  3. Gebruik nu je staafmixer om een geheel van de soep te maken. Het resultaat is een dikke kruidige soep! Voeg naar smaak nog wat zout & peper toe, verdeel in de kommetjes, doe er een klein scheutje magere yoghurt in en garneer met een paar blaadjes koriander. Heerlijk met wat naanbrood of turks brood met hummus. Smakelijk eten!
3.4.3177

 

Meer leuke blogs:

  • Celebrate autumn! 3x herfst in je huisCelebrate autumn! 3x herfst in je huis
  • DIY Bloederige kaarsen voor HalloweenDIY Bloederige kaarsen voor Halloween
  • Heerlijke carnavalsburrito’s met kipHeerlijke carnavalsburrito’s met kip
  • Hartige Paasmuffins met courgetteHartige Paasmuffins met courgette


Leave a Comment

About Saskia de Laat

Saskia is de drijvende kracht achter So Celebrate!. Ze is gek op (het organiseren van) feestjes. Haar motto? Het leven is een feestje, So Celebrate! Saskia richtte al eerder de populaire kerstblog Christmaholic.nl op.

« DIY Bloederige kaarsen voor Halloween
Celebrate autumn! 3x herfst in je huis »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het leven is een feestje!

Feestkoken, feestjes vieren, feestelijke reisjes en van elk moment een klein feestje maken... Ik hoop je met alle recepten, reisideetjes, tips & tricks op deze blog te inspireren om nóg meer te genieten van het leven. Life is a party, So Celebrate! Lees meer...

Zoeken

Laatste recepten

Aziatische zomersalade

Aziatische zomersalade

Borrelhapje: witlofschuitjes met roquefort & appel

Borrelhapje: witlofschuitjes met roquefort & appel

Advertentie

Pinteresting!

Nieuwste DIY’s

Paashangers maken van rietjes

Paashangers maken van rietjes

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

Paaseieren van mos maken

Paaseieren van mos maken

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Pasen, Seizoenen, Tafel dekken, Voorjaar

Paasdecoratie maken: 2x versierde paashaas

Paasdecoratie maken: 2x versierde paashaas

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

5x origineel paaseieren versieren

5x origineel paaseieren versieren

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

Paaseieren versieren met glitter

Paaseieren versieren met glitter

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Pasen, Seizoenen, Tafel dekken, Voorjaar

Etagère met blauwe druifjes voor Pasen

Etagère met blauwe druifjes voor Pasen

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Pasen, Seizoenen, Voorjaar

Magnoliatak versieren voor Pasen

Magnoliatak versieren voor Pasen

geplaatst in Decoratie, DIY, Feestdagen, Pasen, Seizoenen, Tafel dekken, Voorjaar

Copyright © 2019 · Divine theme by Restored 316